magyarfutball.hu

Budapesti TC - MTK 0 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 20. forduló
játékvezető : Ábray Zsigmond dr.
nézőszámok:
  1. nela: 4.000
  2. Sporthírlap: 6.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.28, 22:15
    MTK-BTC 3 : 0 (0 : 0)

    A második félidő közepén összeroppant BTC-nek 8 peerc alatt 3 gólt rugott az MTK

    Hungária-ut. Biró: dr. Ábray.

    MTK: Remete — Mandl, Kocsis — Nadler, Kléber, Rebró — Opata, Molnár, Orth, Rakitovszky, Jeny. BTC: Buday — Gruber, Geschlecht — Borsányi, Buknitz II., Gruber II. — Horváth III, Kertész, Buknitz I., Horváth IV., Schweng.

    Nemzeti Sport, 1925. április 26.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.06.28, 20:19
    A piros-fehérek vitézül küzdöttek az első gólig, de azután letörtek.

    MTK-BTC 3:0 (0:0) Hungária uti pálya. — 6000 néző. — Biró: Ábray Zsigmond dr.

    MTK : Remete— Mandl, Kocsis— Nadler, Kléber, Rebró— Opata, Molnár, Orth, Rakitovszky,Jeny. — BTC : Buday— Gruber, Geschlecht- Borsányi, Buchnitz II, Gruber II— Horváth III, Kertész, Buchnitz I, Horváth III, Schweng.

    A BTC választ.
    az MTK kezd. Rövid ideig a középen folyik a játék, majd Buchnitz I. egyéni kitörés után gyengén mellé lő. Orth mesteri hosszu passzal szökteti Jenyt, aki szélsebesen törtet a kapu felé, de éles lapos lövése a kapu mellé megy. A következő lefutását kapu mögé centerezéssel rosszul fejezi be. Orth és Rakitovszky ide-oda passzolgatják a labdát addig, míg Buchnitz II szerel. Belső csatárakció után Rakitovszky jut lövőhelyzetbe, de a rossz lövést Buday könnyen fogja. Hasonlóképpen védi Kléber 25 méteres lövését is. Orth ismét kitűnően szökteti Jenyt, aki azonban kissé előre centerez, s így a labda ismét a kifutó Buday zsákmánya. (12. p.) Opata néhány eredménytelen kísérlet után végre lefuthat,beadása Orthé, aki a jó helyzetben álló Rakitovszky elé tálalta a labdát, de Rakitovszky a kifutó kapustól zavartatva kapu fölé lő. Horváth III váratlanul kiszökteti Buchnitz II-t, de az utolsó pillanatban Mandl fényesen leszereli. Nagyszerű akciót vezet most az MTK csatársora, azonban Rakitovszky nyolc lépésről biztos helyzetben hibáz. Egy perc mulva Orth szöktetéséből Molnár a 16-osról vehemens erejű lövést küld a kapura, a labda a jól helyezkedő Buday kezében ragad meg. Schweng—Buchnitz akcióját Nadler elegánsan szereli. Orth váratlan kitörését csodaszépen sarokkal hátrapaszszolt labdával fejezi be, de Rakitovszky késlekedése elrontja ismét a gólsanszot. Rakitovszky néhány pillanat mulva ujra ront. Buchnitz I egyéni támadását 20 m-es lövéssel fejezi be, de Remete jól véd. Következő kitörését, majd Schweng támadását az MTK védelme menti.
    A 38. percben esik az első korner az MTK javára, Jeny lefutása révén. Két perc mulva Horváth III befutásából Buchnitz kap labdát s miközben lövésre helyezi, a labda a sárba ragad, ahonnan mellé lő. Utána meleg helyzet keletkezik ismét az MTK kapuja előtt. Horváth III befut, beadását Buchnitz kifejeli a kifutó Remete kezéből, de Nadler közben a kapuvonalra helyezkedve, kornerre ment. A kornert ujból korner követi, de a kettős kornert az MTK kivédi. A félidő utolsó percében Schweng támad, centerét Kertész fejeli, de Remete résen áll.
    A második félidőben
    az MTK Opatával a balösszekötőben s Rakitovszkyval a szélen áll fel. Két gyenge BTC-támadás után Jeny a félvonalról indulva kornert erőszakol ki, amit a kapu mögé lő. Schweng hátra megy negyedik fedezetnek. A 8. percben Horváth az előrehuzódott védelemtől megszökik, de beadás helyett éles szögből lő, Remete azonban véd. A következő percben már Jenynél van a labda, hátraadott labdáját Orth 25 méterről kapu mellé lövi. Buchnitz I néhány kitöréssel veszélyeztet, de Mandl mindig leszereli, közben ügyesen „haza“ játszik. Horváth III le- futását ideális szép magas beadással fejezi be, amit Horváth IV. rosszul fejel.
    A 18. percben háromszög játék után Orth kiszökteti Molnárt, aki 10 méterről az ellenkező sarokba menthetetlen gólt lő (1: 0).
    A BTC játékosai élénken protestálnak, mert szerintük Molnár lesben kapta a labdát. A bíró azonban hajlíthatatlannak mutatkozik. A BTC desperált hangulatát kihasználva, erős offenzíva indul meg az MTK csatárok részéről. Már a következő percben Molnár hatalmas lövését Buday a levegőben uszva védi. A labda kiesik a kezéből, de estében ujra megkaparintja.
    A 22. percben Orth Rakitovszkynak adja ki a labdát a 16-os közelében, aki egészen a kornervonalig tör előre, onnan hátraadja Orthnak, aki kapásból az ellenkező sarokba lövi
    (2 :0).
    Az MTK továbbra is fölényesen játszik, Molnár két lövését Buday fogja.
    A 27. percben Jeny egy teljesen reménytelennek látszó labda után fut, elfogja, centerezi s Molnár a kifutó kapus előtt a kapuba nyomja (3 :0).
    Borsányi most jobbszélső csatárnak megy s mindjárt le is fut, de gyenge lövését Remete védi. Változatos játék folyik most. A BTC természetesen sokat kockáztathat s így néhányszor támad is, de csak a hátvédekig jutnak. Orth erősen harcol s egy ízben kornert erőszakol ki, amiből Nadler háló fölé fejel. Egy másik alkalommal jó lövőhelyzetbe kerül, de a labda lecsuszik. Az utolsó pillanatban érdekes eset történik. Jeny lefut, beadását Molnár kapásból a gólba lövi, de még amikor Jeny labdája a levegőben repült, a bíró lefujta a mérkőzést, s így a gól nem adja meg.

    Sporthirlap, 1925. április 27.