magyarfutball.hu

MAC - Nemzeti SC 3 : 1 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.03, 22:40
    MAC—NSC 3:1.

    (Üllői-úti pálya.) Érdekfeszitő, változatos, helyen­ként durva mérkőzés után, a me yet mintegy 1200 ember nézett végig, a Magyar Athletikai Club revánsot vett őszi legyőzetéséért. A MAC annyi próbálkozás után úgy látszik, végre megtalálta a helyes csapatösszeállítást, a melylyel sikerrel veheti fel a küzdelmet riválisaival. Ujságh-ban megbízható kapuvédet bírnak a kék-sárgák és a hátvédek fejlődése is biztató ; különösen Ocskay tetszett, biztos kapcsolásaival és határozott rúgásaival. A fedezetek agilis labdaszedők, a csatársornak azonban nagy hibája, hogy még mindig kissé egyoldalú, a mennyi­ben a jobboldal klasszissal jobb a másik szárnynál, habár utóbbiak ezuttal már némi javulásról tettek tanúbizony­ságot.
    A Nemzetiek csapatában ismét helyreállt a békés együttműködés s igy viszontláthattuk a Hlavay-testvéreket, a kik természetesen most is főerősségei voltak a csapatnak. A csatásrorban némi változást eszközöltek, a mennyiben Rometh és Székely helyet cseréltek.
    A széllel hátban játszó MAC erős támadása már a 11-ik perczben eredménynyel jár, a mennyiben Bodnár egy hosszan előreadott labdával remek goált lő. A máso­dik goalt is a MAC éri el a 30-ik perczben a balszélső czenterezéséból Ónodv szép lövése révén. Közben a Nem­zetieknek is több goalhelyzetük van, de csak a 30-ik percz­ben jutnak eredményhez Rometh révén.
    Félidő 3:1.

    Szünet után Reich és Kanyaurek helyet cserélnek, a mi sikeresnek is mutatkozik,,mert a MAC most rit­kábban jut goallövéshez. A match a vége felé eldurvul, a minek eredményeképpen Hajós József biró tizenegyest ítél az NSC ellen, a mit azonban Tanyai kivéd, majd Reichet és Kovácsot kiállítja.

    Az Újság 1912 április 1.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.24, 18:51
    MAC—NSC 3 : 1 (3 : 1). Üllői-úti p. 1200 néző. Biró: Hajós.

    Érdekes, heves küzdelmet eredményezett a két csapat talál­kozása, kár azonban, hogy a játék a máso­dik félidő végén eldurvult, aminek főképen a biró erélytelensége volt az oka.
    NSC kezd szél ellen és rövid közép­játék után felnyomulva a 8-ik p.-ben kornert rúg, majd a MAC balszélsője lefut és cen­terét Bodnár kapásból a gólba vágja. NSC tovább megtartja offenziváját, miközben Ko­vács mintegy öt méterről biztos gólt hibáz, a 23-ik p.-ben kornerrel veszélyeztet, gólt azonban megint a MAC ér el a szabadon hagyott Onody szép lövése révén. (27. p)
    : Tóth remek kiszökése után lövése a kapu­fát súrolva a gólvonalon gurul végig, majd a középcsatárt játszó Rometh a védelmet kicselezve gólt lő. (38. p.) A MAC szoron­gatott kapuját ismét a balszélső lefutása sza­badítja fel, akinek centerét Bodnár kényel­mesen lestoppolván, hatalmas erővel a gólba vágja.
    Helycsere után a szél csendesül, a já­ték változatos képet ölt. A 7-ik p.-ben Bod­nár kitör, de rettenetes lövését Tanyay menti, majd NSC több kornerrel veszélyeztet. A 35-ik p.-ben 11-est diktál a biró a NSC ellen, melyet Tanyay véd. A játék ezután eldurvul, a biró Reich és Kovács NSC játé­kosokat kiállítja, de NSC azért nem csügged és 9 emberrel is sokat támad.

    Sportvilág 1912 április 1.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.06.18, 15:45
    Magyar Athletikai Club — Nemzeti SC: 3 : 1.(3 1).
    Körülbelül 1000 ember látogatott éi az Üllöi-uti pá­lyára, hogy szemtanúja legyen az érdekesnek ígérkező mérkőzésnek. A MAC, bár semmivel sem volt jobb ellen­felénél, reálisan győzött, mind a három goalja egészséges akció következménye volt. A játék a második félidő vé­gén eldurvult, Bodnár ugyanis ; érzékenyen megrugta Tanyayt, amit Reich és Kovács vissza akart adni, — előbbi pláne nem is Bodnárt rúgta brutálisan arcon — mire a biró mindkettőjüket kiállította.
    A match lefolyása a következő volt: A választás a kék-sárga csapatnak kedvez és ennek dacára az első ne­gyedóra a NSC támadásai közepette telik el. Lassankint azonban a MAC játéka is kialakul. A támadások súly­pontja a balszélre kerül, ahol az összekötő és szélső ez­úttal sokkal jobban megértik egymást, mint a jobbolda­lon. Az eredmény sem késik sokáig. Bodnár, Szalay be­adásából, az első goalt a kapus feje fölött beemeli. Vál­tozatos játék után ismét a MAC balszélére kerül a lab­da és Onody hosszú, magas lövése a második goalt ered­ményezi. K goal után összeszedi magát a NSC és egy­másután több yeszélyes támadást vezet Ujságb goaljá­ra. Egy alkalommal Újság egy körülbelül 5 méterről plaszirozott labdát nagy bravúrral ment. Félidő végefelé nagy kavarodás van a MAC goal elölt, amelyből a NSC centere kiszabadul a labdával és megszerzi csapata egyetlen goalját. A MAC harmadik goalját Bodnár rúgja, Szalay beadásából.
    Második félidőben a MAC kissé visszaszorul, NSC csatárai azonban sokat hibáznak és Ujságh is kitünően véd. A MAC részéről Bodnár veszélyeztet két éles lövés­sel. Tanyay azonban úgy ezeket, mint a 35. percben megítélt tizenegyest ártalmatlanná teszi, NSC az utolsón^olc percben, a már említett okból, 9 emberrel játszott. A mérkőzést Hajós J., kevés erélylyel vezette.

    Pesti Hírlap 1912 április 2.