magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - MTK 4 : 4 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.23, 18:59
    Magyar Testgyakorlók Köre—Terézvárosi Torna Klub 4:4 (3:1). — Millenáris versenypálya

    Múlt heti veresége után vasárnap egy talán még szenzációsabb eldöntetlen eredménnyel lepte meg a M. T. K a futballvilágot. A mérkőzés biztos győztesének látszott, hiszen 4:1 arányban vezetett, a mikor a védélem fölmondta a szolgálatot. Révész teljesén tehetetlennek bizonyult a T. T. K. gyors csatázóival szemben a kik kényük-kedvük szerint hagyták faképnél a teljesen formán kívül lévő reprezentaliv hátvédőt. Biró Gyula sem játszott úgy, mint szokott s igy a védelem gyöngéit ügyesen ki­használó T. T. K.-nak a mérkőzés utolsó perceiben sikerült a testgyakorlókat a győzelemtől elülni. A védelemmel ellentétben a csatázósor. talán az egyet­len Szántó kivételével, éppen szokatlanul élénk játé­kával és gólképességével tűnt ki. A legjobb volt Kesztész I. A gólok megszerzésében neki van a leg­több érdeme. A védelemben viszont Kertész III telt ki magáért, pedig a gyors Malyval szemben az ö helyzete volt a legnehezebb. A T. T. K. játéktudás dolgában nem is állolt a M. T. K. színvonalán, lel­kesedésével a szép eredményt kiérdemelte. Már maga az a körülmény, hogy ellenfelének nagy elő­nye ellenére is meg tudta tartani higgadtságát és nem csüggedt el, elismerést érdemel. Az ügyesség, a mellyel a gyors csatázósor a M. T. K. védelmének indiszpozlcióját ki tudtta használni, a csapat nagy rutinjára vall. A csatázósorban, a mely a mérkőzésben különösen kitett magáért, Maly és Rosner volt a legjobb,, mig a védelemben Hegyi és Vágó játéka tetszett leginkább. Az első félidőben a M. T. K. határozott felsőbbségben volt. Gyönyörű összjátékkal keresztülvitt támadásait Kertész !, Kertész .II és Lane gyors egymásutánban lőtt három gólja telte eredményessé. A T. T. K. Révész foultja miatt a félidő végén tizenegyeshez jutott, a melyből Hegyi megszerezte az első gólt. A második félidő a M. T. K. támadásával kezdődött és Kertész l. hamarosan megszerezte a negyedik gólt. A T. T. K. ekkor bá­mulatos energiával feküdt bele a játékba és a csa­tázok gyors kirohanásait a M. T. K. védelme nem tudta főntartani, úgy hogy Maly, Rosner, majd az utolsó percben Hegyi megszerezte a kiegyenlítést jelentő gólokat. Bíró: Hajós József volt.

    Budapesti Hírlap 1912 március 19.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.22, 00:13
    MTK-TTC 4:4.
    (Millenáris-pálya.) A Testgyakorlók munkáján meg­látszott, hogy ambiczionálják a III. kerületiek ellen szen­vedett vereség által hírnevükön ejtett csorba kiköszö­rülését, mert a csapat nagy lelkesedéssel és tűzzel játszotta végig a mérkőzést. Úgy is látszott, hogy könnyen, fölé­nyesen nyerik a mérkőzést, a védelem azonban kissé könnyen vette a feladatát, a mi aztán nem is maradt megboszulatlanul. A Terézvárosiak gyors csatársora meglepte a fölénye tudatában kissé elbizakodott MTK védelmet, ez a furcsa és szokatlan eredmény magyarázata.
    A MTK, nyugodtan elmondhatjuk, jól játszott.Csatárai ügyesen kombinálnak, bár a szélsők játéka ezúttal elmaradt rendes klasszisától. rúgott négy goal a szép munka jól megérdemelt jutalma volt a némi szerencsével még több goalt is szerezhettek volna a kék-fehérek.A Kertész testvérek igen szép játékot produkáltak s Lane precziz munkája is teljesen kielégített. Sebestyén tulságba vitte ismert trükkjét, a mi azután azt eredményezte,hogy a TTC védőjátékosai a legtöbbször leszerelték.A fedezetsor fényesen működött. Biró labdaleadásai feltűnést keltettek, úgyszintén Kürschner játéka is tet­szett ; Kertész III. nagy energiával, fáradhatatlanul működött, A védelem nem játszott, rosszul, csak — mint fentebb lefestettük — könnyelműen.
    A TTC munkája teljes elismerést érdemel. A csapattudás dolgában messze elmarad ugyan a Testgyakorlóktól,de az az energia, a melylyel a már elveszettnek hitt mér­kőzést megmentette, mindenképen dicsérendő. A Teréz­városiak védelme igen jó és csatárai gyorsak, mig a fedezet­sora aránylag a csapat gyengéje. Beimel nagyszerűe nvédte, a mi csak védhető volt, a két hátvéd pedig a lekapcsolásokban jeleskedett. A csatársorban Maly kitűnő egyéni játékával sokszor hozta kritikus helyzetbe a MTK kapuját; jók voltak még Fekete és Rösner.
    Az első két goalt Sebestyén remek beadásaiból Kertész I. és Kertész II. szerzik meg a 22 és 23-ik percz­ben és nem sokkal a befejezés előtt Kertész I. szépen középreadott labdáját Lane juttatja remek lövéssel a kapuba. Az utolsó perczben a TTC tizenegyesből Hegyi révén goalt ér el.
    Félidő 3:1.
    Alig kezdődik meg ismét a játék, Kertész I. a negye­dik goalt is megszerzi. Ettől fogva a MTK abszolút fölénybe jut és a TTC csak lerohanásokkal közelíti meg ellenfelekapuját. A lerohanások eredményesebbek a MTK fölé­nyénél, mert Rösner a két hátvéd közt kifutva a második,majd Maly a harmadik goalt rúgja, az utolsó perczben pedig Hegyi szabadrúgásból kiegyenlít.
    Biró: Hajós József.

    Ai Újság 1912 március 19.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.06.17, 20:51 (szerk.: 2021.06.18, 10:14)
    Magyar Testgyakorlók Köre — Terézvárosi Torna Club: 4:4
    Millennáris versenypálya. — Félidő: 3:1.— Biró: Hajós József.

    A mérkőzés szenzációja az, hogy a match folya­mán a MTK már vezetett 3:0-ra és mégis eldöntet­lenül végzett.
    A megfordított világ — már t. i. az MTK-nál. Az eddig mindig legjobb védelmü és rossz támadással rendelkező csapatból egy goalképes csátársoru és igazi rossz védelmü csapat lett. A védelmet, a beteg Révész beállítása rontotta el, mert játékával védő társait is magával ragadta.
    A TTC csapata nagyszerű munkát produkált akkor, mikor eldöntetlenné tett egy már elveszett mér­kőzést.
    A játékot a TTC támadása vezeti be, de csak­hamar vissza szorul. Egy néhányszor ugyan veszélyez­teti ellenfele kapuját, de Domonkos mindent könnyen véd. Az első goalt a TTC, kapja a 21 percben Kertész I. révén. Rövid időre rá Kertész II. fejeli a másodikat, majd a 41. percben Lane remek goalt lő. Az utolsó percekben TTC. 11-esből éri el a goalját.
    A második félidőben már a 3-ik percben eléri MTK a 4-ik goalját Kertész I. révén. Ezután a TTC dominálja a helyzetet. A 10. percben Rösner lövi a 2-ik, a 42. percben Mandl a harmadik goalt. Az utolsó percben megint 11-est itél a biró, melynek goallá érté­kesítésével eldöntetlenné teszik az eredményt.

    Pesti Hírlap, 1912. március 19.