magyarfutball.hu

MTK - Terézvárosi TC 2 : 0 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.01, 14:33
    M. T. K.--T. T. C. 2:0

    (Millenáris pálya.) A Rusz és Friedmann helyéntartalékkal játszó T. T. C.-bal szemben M. T. K. teljes első csapatát szerepeltette. A mérkőzés az első negyed­órában látott remek játék, után érdekfeszitőnek ígérke­zett, de később alaposan ellanyhult a küzdelem, nyilván mert a játékosok a hosszú őszi campagne-ba már alaposan belefáradtak. A két goalarány elég híven fejezi ki a kétcsapat közötti erőkülönbséget, azonban ha- a kék-fehérek goalképesebbek lennének, mint a mennyire nem azok, jóval hízelgőbb eredménynyel is győzhettek volna.
    A T. T. C. óriási ambiczióval játszott, a- csapat játékstílusa azonban sokkal rendszertelenebb, semhogy olyan klasszisa csapatokkal szemben, mint az F. T, C.és M. T. K-, érvényesülni bírjon. A csatársor váratlan lerohanásai ugyan nagyon veszélyesek, jó és óvatos védőjáték azonban könnyen szereli le támadásaikat.A terézvárosiak védelme különben ma sokkal jobb volta csatársornál. Különösen a fedezetsor tett ki magáért,de a védelem minden embere kitünően helyezkedett.
    Az M. T. K. legjobb és legfairebb játékosa Révész volt. Csüdör is elsőrangúan játszott. Nagyszerű munkát végzett a fedezetsor, a csatárlánczban pedig Domonkos produkált gyönyörű támadásokat. Kertész II. a mezőny­ben elsőrangú, a goal előtt azonban annál rosszabb.Lane ambiczió nélkül játszik, vagv pedig nem ért hozzá.
    M. T. K. kezd; az első veszélyes lerohanást azonban a balszélen álló Pach vezeti, Rösner azonban kedvező helyzetből a goal mellé lő. Rösner következő ügyes lerohanása is eredménytelen. M. T. K. a 14-ik perczben kornerrel veszélyeztet, a mely a kék-fehérek vezetőgoalját eredményezi. T. T. C. protestál azon az alapon, hogy a labdát M. T. K. valamelyik csatára kézzel vágta a hálóba. E sorok írója nem szólhat a vitába, mert a millenáris aajtópáholya tndvalevőleg olyan messze van az egyik goaltól, hogy odáig csak tengeri látcsővel lehet ellátni. Sebestyén remek czenterét Beimel teszi ártal­matlanná. Pach támadását pedig Domonkos korner árán menti (22. p.). Azután jórészt mezőnyjáték folyik; a 32-ik perczben M. T. K. kornert rúg, majd a 40-ik perez­ben T. T. C. szabadrúgása a kék-fehérek kapuját hozta komolyabb veszélybe.
    Félidő 1:0.
    Sebestyén remekül iveit, czenterezésnek szánt lab­dája már három percz után a második goalt eredmé­nyezi ; a labda ugyanis a bal kapufára és onnan egyenesvonalban a goalba perdüL T. T. C. szélsői révén kerül offenzivába. Pach beadását azonban Domonkos védi, Kertész II. ellentámadása pedig Beimelen akad meg.A 23-ik perczben ismét goalsánsza van az M. T. K.-net, mert Hegyi hibáz; Szántó azonban — csak Beimelle láílván szemben — közvetlenül neki rúgja a labdát. Csüdör hibájából az M. T. K. kapuja kerül pillanatokra veszélybe (29. p.). Újra a kék-fehérek goalja elé terelődik a játék, Domonkos kivédett labdája a három lépésnyire az M. T. K. hálója előtt álló T. T. C. jobbösszekötőhöz kerül, a ki a jobb sarokba plaszirozza ugyan a labdát,de a kapujába visszarohanó Domonkos még idejében elfogja, Rösnert a 43-ik perczben kiállítják, utána M. T.K. első vehemens támadása következik, miközben a labda háromszor egymásután ér a T. T. C. hálójába, a biró azonban még sem ítéli meg a goalt.
    A mérkőzést Biró Sándor (B. A. K.), a fiatal football-birói kar egyik kétségkívül ügyes tagja, elég dicséretesen vezette.

    Az Újság 1911 december 9.