magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - Törekvés SE 1 : 0 12:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.30, 14:44
    T, T, C. — Törekvés 1:0.

    (Millenáris pálya.) A terézvárosiak tegnapi, tegyük hozzá jól megérdemelt győzelmükkel az elsőosztályu baj­nokság második helyére küzdötték fel magukat és ezzel
    bebizonyították, hogy eddigi sikeres szereplésük vég­telenül lelkes és agilis játékuknak jól megérdemelt ered­ménye. Érdeklődéssel várjuk legközelebbi küzdelmüket,mely a bajnokcsapat F. T. C.-vel deczember 3-án fog el­döntésre kerülni és a mely izgalmas sporteseményt helyez kilátásba.
    Törekvés kezd Nyilassal és Wolenszkyvel teljes csapatával T. T. C. kilencz embere ellen. Ugyanis Maly,a ki jelenleg katona, nem jelenhetett meg idejében. He­lyét ezért fentartották és csak a 10-ik perezben töltötték be Mandllal, Friedmann jobboldali fedezet pedig Takács-csal összeütközve, már az első félperczben annyira meg­sérül, hogy a mentőknek ad dolgot. Ezek a körülmények azonban felvillanyozzák a T. T. C.-t s oly szép játékot folytat, hogy már az első perczekben a maga részére hódítja a megjelent szép számú közönséget. Mindvégig bírja az öldöklő iramot s ha néha-néha be is szorul, a mi leginkább annak tulajdonítható, hogy az egész mérkőzést tiz emberrel játszotta végig, mindig kiszabadul és ha nem is támad többet, de mindig sokkal veszélyesebben. A mérkőzés egyetlen goalját a Mandl durva elgáncsolása miatt megitélt tizenegyesből Hegyi rúgta a második félidő 25-ik perczében. A győztes csapat minden egyes tagja, de különösen Hegyi hátvéd elsőrangút produkált.
    A Törekvés szintén derekasan állta meg helyét és ha a kissé erős játék helyett inkább lelkes játékot pro­dukálna, feltétlenül más eredményeket érne el. Biró Izsó László.

    Az Újság 1911 november 21.