magyarfutball.hu

Budapesti-Csepeli AK - III. kerületi TVE 2 : 1 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.06.30, 18:45
    B. A. K.—III. ker. T. V. E. 2:1.

    (Amerikai-úti pálya.) A III. kerületi Torna- és Vivó-Egylet utolsó bajnoki mérkőzését a B. A. K. ellen is elveszítette és ezzel körülbelül megpecsételte sorsáta z elsóosztályu bajnokságban. A jobb sorsra érdemes csapat főleg a szezon két utolsó mérkőzésében mutatott szép formát, de a football]átéknál olyannyira fontos szerencse állandóan elkerüli. Már a Törekvés ellen is mint a jobbik csapat szenvedett vereséget, tegnap azon­ban nemcsak hogy jobb volt,' mint ellenfele, de reális körülmények közt a mérkőzést meg is nyerte volna.A III. ker. T.V. E. ugyanis ezúttal a biró vaskos el­nézésének köszönheti vereségét, mert második goalját,a melyet a biró, már megítélt, a határbiró közbelépésére érvénytelennek minősítette.
    A mérkőzés túlnyomó részében a III. kerületi T. V. E. volt frontban.. Csatársora gyönyörű játékot produkált és csak a kék-feketék kapusának, Györgynek bravúros védésén múlott, hogy lövéseik nem értek czélt. Legjobb emberük Hönich II. volt.
    A B. A. K.-nál a kapuson kívül mind gyengén szerepelt. A csatársornál összjátékról szó sem volt; afedezetsor sem állt feladata magaslatán, és a két hátvéd sem játszott végig elfogadhatóan.
    A mérkőzés első perczeiben már kidomborodott a III. ker. T. V. E. fölénye. Támadást támadás után veze­tett csatársora, de lövéseiket György menti. A 21-ik perezben Hönich közvetlen közelről hibáz, mig a 34-ik perczben kornerrel veszélyeztet a budai csapat. A 38-ik perczben jutott a B. A. K. az első komoly támadáshoz a melyet Guttman szerelt le, A félidő végén a B. A. K. támad.
    Félidő 0: 0.
    A második félidőben a III. ker. T. V. E. döntő fölénybe kerül. "Hönich II. a 10-ik perezben áttöri a B. A. K. védelmet, és védhetetlen góalt lő. Öt perczczel később ismét Hönich II. révén újabb goált ér el a III.kerületi T. V. E. A biró a goalt természetesen megítéli,majd Puskás István határbiró közbelépésére —offside czimén — érvényteleníti. Pedig á' goal annál kevésbéclehetett offside, mert Hönich a labdát az ellenfél kapusá­tól kapta. A B. A. K. azután erélyesen támad és Salamon a-kapus hibájából kiegyenlít (24. p.). Hat perczczel a befejezés előtt Gálos szemmellátható offside helyzetből góalt rúg, a melyet a kapus könnyen védhetett' volna. Biró: Izsó László.

    Az Újság 1911 december 5.