magyarfutball.hu

Budapesti AK - III. Kerület 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.02, 22:50
    Erbstein Pál, a BAK játékosa, csak nemrégiben került vissza megszállott területről s bár ottani szereplésének a körülményei még tisztázva nincsenek, az MLSz fegyelmi-bizottsága nagylelkűen engedélyt adott neki a játékra. Erbstein azonban nem igyekszik, hogy az előlegezett bizalmat kiérdemelje, mert ime, vasárnap, a Testvériség elleni mérkőzésen már is kiállította a biró. A BAK aligha szorult reá, hogy egy durva játékossal több legyen a csapatában, hiszen ilyenekkel eddig bőséggel el volt látva.

    Sporthirlap, 1922. szeptember 28.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.03.17, 18:25 (szerk.: 2022.03.18, 08:49)
    BAK — III. ker. 1:0 (1:0)

    Üllöi-ut
    Bíró: Schiller

    Odaadó, lelkes játékával megérde­melten jutott a BAK a sokat jelentő két ponthoz. Minden embere megfeszített erőval dolgozott elsőtől az utolsó per­cig, míg a III. ker. meglehetős unott játékot produkált. Különösen a III. ker. csatársorának gyenge játéka köny­­nyitette meg a BAK munkáját. Csak Szabó a centerben dolgozott lelkesen, a két szélső következetesen elfelejtett centerezni, az összekötők pedig a lö­vésekkel maradtak adósok. Jó munkát végzett a Vivó-halfsor élén Kléberrel. Az ujonc Kaufmann is jó játékosnak ígérkezik. Stark sokat hibázott, rugásai is erőtlenek. Oláh nem akar leszokni anti­patikus j­á­ték m­odo­rá­ró­l. Neuhaus jó volt, a gólt nem védhette.

    A BAK minden embere dicséretet érdemel, soha nem lankadó, minden labdáért küzdő játékáért. Egyénileg Gutwillig, Szabó centerhalf és Fröhlich vált ki. A BAK Strasser és Donáth he­lyén tartalékkal állott fel.

    Kezdés után a BAK kapu többször forog veszélyben, de Szabó Jenő lécet lő. A 19. percben a BAK cornert rug, de Neuhaus véd. A 21. percben Czimet ellen elkövetett gáncs miatt szabadru­gást diktál a bíró a III. ker. ellen. A labda a fehér-kék kapu elé kerül, ahol maga Czimet lövi közelről a BAK gól­ját. Ezután hullámzó játék, melyben a BAK két corn­ert ér el, a Vívók egyet. Szünet után a BAK jó husz percig fá­radtan visszaesik, de azután összeszedi magát és hiába megy Oláh előre balösszekötőnek, a III. ker. eredményt el­érni már nem tud. A 25. percben a kifulladt Szabó (BAK) biztos helyzet­ben hibáz. Majd Horváth III. ker. fejel a kapu mellé. A kapu előtti veszélyes helyzetek váltakoznak­, de gól már nem esik.­­ Schiller kissé nyomta a III. kerületieket.

    BAK: Mayer­— Müller, Forika— Gut­­wi­llig, Szabó I, Erbstein­— Grünwald, Okos, Szabó II, Czimet, Fröhlich.
    III. ker. TVK: Neuhaus­— Oláh, Stark — Kreck, Kléber, Kaufmann— Mengl, Horváth, Szabó­­ Jenő, Mayherr, Schwarz.

    Nemzeti Sport, 1921. május 9.