magyarfutball.hu

III. Kerület - Budapesti AK 3 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1918/1919, 17. forduló
játékvezető : Kenessey Géza
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.08, 19:54 (szerk.: 2022.02.09, 15:59)
    BAK — III. ker. TVE 3:3 (2:1)

    Határ-utcai pálya, 2000 néző
    Biró: Kenessei Géza

    A BAK Geller helyén Móra II-vel, a Vivók négy tartalékkal állottak fel. Az eredmény nem hü kifejezője az erőviszonyoknak, mert a BAK volt a jobbik csapat A második félidő 32-ik per­cében még 3:1-re vezetett, ekkor azonban a III. ker. az erős széltől támogatva, döntő fölénybe jutva és a biró téves ítélkezéseinek segítségével két egymás után szerzett góllal kiegyenlített.

    A mérkőzés első percében a BAK játszott fö­lényben. ennek ellenére a 3. p.-ben a Vivók érték el az első gólt Hönich L. egyéni játéka révén. Három perc multán Gulyás, a BAK balösszekö­tője kiegyenlitett. A 30 percben Donáth messziről jött labdáját a Vivók kapusa a hálóba ejtette. A második félidő első részében a szél ellen játszó BAK megtartotta fölényét és a 25 p.-ben Gácsi a harmadik gólt rugta. Azután a Vivók sorozatos támadásokat vezettek és végig urai voltak a hely­zetnek.

    A 28. p-ben a Vivók 11-esét Nagy kivédte. A 32. p-ben Klug gólt fejelt (3 :3) és az utolsó perben a BAK kapusát durván a kapuba rugták s ezalatt a Vivók megszereztek a kiegyenlítő gólt.
    A BAK-ban kitűnő játékot produkált az egész vé­delem és a csatársorban Gulyás és Gácsi. Engl fájós lábbal állott ki és csak statisztált. A III. ker.- ben Híres és Stark a védelemben, a Hönich fivé­rek a csatársorban voltak jók. Neuhauss gyengén védett.

    Sporthirlap, 1919. március 31.