magyarfutball.hu

Nemzeti SC - UTE 0 : 5 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1912/1913
nézőszámok:
  1. Sport-Világ: 600
  2. nela: 800

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.19, 21:06
    UTE— NSC 5 : 0.

    (Amerikai-uti pálya.) A Nemzeti Sport-Club csa­pata meghandicapelve álltki a bajnoki mérkőzésre. Burrián kapus — katona lévén — nem kapott szabad­ságot, miért is az NSC hálóját Tanyay védte. Az újpestiek komplett összeállításban vették fel a küzdelmet.
    A mérkőzés első negyedórájában szép mezőnyjáték folyik. Sajnos a szépen indult mérkőzést teljesen élvez­hetetlenné tette a publikum orditozássá fajult biztatása nyomán kelt durva játék. A biró gyengének bizonyult a külső befolyással szemben és a határvonalakon fel- és alá futkosó gyerkőczök zsivaja idegessé, majd képtelenné tette őt a helyzetek helyes megítélésére. Határozottan hibáztatnunk kell a bírót, a miért mérkőzés közben pourparler-kat folytatott az elégedetlenkedők egyik-másikával, — igy az UTE footballintézőjével — mert egy elsőosztláyu bajnoki mérkőzés fontossága megköveteli, hogy a biró egész figyelmét a pályán folyó játékra konczentrálja.
    Rendszeres játékról természetesen szó sem lehe­tett. A kezdéstől számított néhány percztól eltekintve, az összjátéknak egyik csapatnál sem volt nyoma. A 18-ik perczben Vogl váratlan goalt lő. A félidő közepe táján a biró teljesen indokolatlanul tizenegyest ítél. Ez a nem várt hátrány teljesen lehangolja a Nemzetieket. Ettől kezdve a játék eldurvul. A félidő utolsó perezében kornerből éri el az UTE Racskó révén harmadik goalját.
    Félidő 3 : 0.
    A második félidőt az NSC csatárainak egyéni táma­dásai vezetik be. UTE-védelem résen áll és a. támadásokat — kissé tulerősen — leszereli. A játék még jobban elfajul. A biró két újpesti, majd egy NSC-játékost kiállít. Az NSC csapata a félidő vége felé lábra kap. pozitív eredményt elérni azonban nem tud, sőt a védelme hibájából két goallal kénytelen rosszabbitani az első félidő eredményét.
    Az UTE csapatából Kazár ügyes védése és Molnár III. fair játéka érdemel elismerést.
    A Nemzetieknél Kovács játékát és a tartalék kapus Tanyavnak egy pár szép védését említhetjük meg
    Biró: Boros Géza

    Az Újság 1913 március 4.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.12, 15:48 (szerk.: 2021.06.12, 18:56)
    UTE—NSK 5:0 (3:0). Az Amerikai-uti pályán lefolyt bajnoki küzdelemben az UTE teljes csapatá­val, a NSK pedig Burdán helyén Tanyaival szere­pelt. Az UTE az egész mérkőzés menete alatt ugyan jobbnak bizonyult, de az erödifferenciákat az 5:0-ás eredmény nem fedi teljesen. Az újpestiek goaljait Vogel (3) és Rácskó (2) lőtték. A mérkőzés vége itt is eldurvult, úgy, hogy a biró kénytelen volt két újpesti s egy NSK játékost kiállítani. Biró: Boross

    Pesti Napló, 1913. március 4.
     
  3. avatar: heimo
    2017.08.23, 15:21
    Nagy és talán végzetes vereséget szenvedett a NSC az ismét formába jövő UTE-től. Amilyen dicséretes az UTE szép játéka, ép úgy elítélendő az a sok durvaság, amellyel győzelmüket megszerezni akarják.

    UTE — NSC 5:0 (3:0.)

    Az Amerikai-uti pályán kicsiny, de annál hangosabb közönség előtt szenvedte a NSC ezt a súlyos vereséget, amely talán végzetes is lehet a fekete-fehér csapatra. A mérkőzésre az UTE nagyon erős csapattal állt ki, ezzel szemben a NSC tartalékokkal erősen spékelt legénysége vette fel a küzdelmet, amely durvaságokban erősen bővelkedett. A bíró két UTE és egy NSC játékost állított ki. A súlyos vereség oka főleg a NSC. gyenge védelmének tulajdonítható, amit az UTE gyors csatársora ügyesen kihasznált és egymásután juttatta a labdát a védtelen NSC hálóba. Az első 35 percben még csak állta az ostromot a NSC, de a sűrű támadásoktól kifáradt védelem ekkor mindinkább engedett, úgy,hogy 10 perc alatt 3 goalt is sikerült az UTE-nek a Tanyai által elég jól védett NSC kapuba benyomni.

    A második félidőben a már csak 10 ember ellen dolgozó NSC sokat támad, de míg csatárai a Molnár I. és Rozmann backpáron nem tudnak áttörni, addig az UTE csatársor kihasználva a NSC védelem hibáit, még két goalt ér el. Bíró: Boross.

    Pesti Hírlap, 1903. március 04.
     
  4. avatar: heimo
    2017.08.23, 15:14 (szerk.: 2017.08.23, 15:27)
    Újpesti Torna Egyesület—Nemzeti Sport Klub 5:0 (3:0).
    Amerikai-ut.

    Az újpesti csapat alaposan rácáfolt arra a hitre, hogy csak a népszigeti otthonában tud szép eredményt elérni. A N. S. K. fölött aratott győzelmének értékét még az sem kisebbíti, hogy csatázóinak ugyancsak könnyű dolga volt a N. S. K. kétségbeejtően bizonytalan védelmével szemben - a mely Novák kiállítása után az U. T. E. csonkán maradt csatázósorának sem tudott ellentállni. Egyedül a Burriánt helyettesítő Tanyai állta meg a helyét, de hátvédői hibáit nem volt módjában korrigálni. Annál elismerésre méltóbban működött az U. T. E. védelme: a melynek pedig különösen a második félidőben sok dolgot adott a N. S. K. szépen összejátszó csatázósora. Az első gólt a 35-ik percben Racskó lőtte, Novák kiállítása, majd egy teljesen ok nélkül az U. T. E. javára megítélt 11-es zajos hangulatot teremtett. A 11-esből Vogl a második gólt lőtte. A félidő végén ugyancsak Vogl szerezte meg a harmadik gólt is. A második félidőben Vogl és Racskó lőtték az U. T. E. góljait, a melyeknek megszerzésében a N. S. K. védelmének ügyetlenkedése is segítségükre volt. Biró: Boross Géza volt.

    Budapesti Hírlap, 1913. március 04.
     
  5. avatar: heimo
    2017.08.23, 15:02 (szerk.: 2017.08.23, 15:22)
    UTE - NSC 5:0 (3:0)
    Amerikai út. Bíró: Boross.

    Az UTE-nek sikerült legjobb csapatát kiállítani, mindazonáltal meglepően nagyarányú győzelmét inkább az NSC közvetlen védelme abszolút gyönge játékának köszönheti.

    A Burriant helyettesítő Tanyai némiképpen ellensúlyozta a hátvédek játékbeli fogyatékosságát, de a hibájukból eredő goalokat nem volt módjában elhárítani. A védelemmel ellentétben az NSC csatársora tartalmas játékot produkált, de az eredmény elérésében az UTE backjei (Rozmann, Molnár I.) és a hosszabb idő után újra szereplő Kazár biztos védése akadályozta meg.

    A 35-ik percben Racskó és Novák összjátéka és az utóbbi lövése hozta meg az első goalt. A 40-ik percben Szabovits elfoultolása miatt a bíró Novákot kiállította. Alig egy perccel később foultal akasztotta meg Racskót, a megítélt 11-esből Vogl a második goalt lőtte és ugyanő szerezte meg a 43-ik percben kornerből a harmadikat is.

    A második félidőben a 10 ember ellen könnyebben operáló NSC támadásai gyakoriabbak voltak. A míg azonban az UTE védelme minden veszedelmes helyzetet elhárított, addig az NSC védelmének a baklövései az UTE-t Vogel és Racskó révén még két goalhoz segítette.

    Sporthírlap, 1913. március 03.
     
  6. avatar: heimo
    2017.08.23, 14:50 (szerk.: 2017.08.23, 15:22)
    UTE - NSC 5:0 (3:0)
    Amerikai út. Bíró: Boross.

    Mintegy 600 főnyi igen hangos közönség előtt volt e mérkőzés, melynek eredménye nagyon szomorú fényt vet az NSC képességére. A Nemzetiek kapuját Burriánt helyett Tanyai védte, egyébként komplett volt az összeállításuk. A mérkőzésre legjobb akarattal sem lehetett ráfogni, hogy fair volt, amit különben az is mutat, hogy a bíró két ujpestit és egy NSC játékost kiállított. Az UTE elejétől végig jobbnak bizonyult és nagy győzelmük teljesen reális. A goalok közül hármat Vogel, kettőt pedig Racskó lőtt. Az egyik goal egy meg nem érdemelt 11-esből esett.

    Sport-Világ, 1913. március 03.