magyarfutball.hu

UTE - MAC 0 : 3 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1912/1913
nézőszámok:
  1. Sport-Világ: 800
  2. nela: 900
meccstörténelem
  1. 1923.06.10 UTE - MAC 1-0
  2. 1922.11.12 MAC - UTE 0-3
  3. 1922.05.21 MAC - UTE 0-2
  4. 1921.09.11 UTE - MAC 0-0
  5. 1921.05.29 MAC - UTE 2-2
...részletek, összes mérkőzes »

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.18, 19:22
    MAC — UTE 3:0.

    (Amerikai-úti pálya.) Tartalékokkal agyonspékelt csapattal állt ki az ÜTE a MAC ellen és természetesen a matchet igy el is veszítette. A vereség főokozója az újpestiek­nek tartalék kapuvédje volt, a ki három goal közül leg­alább kettőt igen könnyen védhetett volna. A MAC-ban a csatársor játéka tetszett, a melv azonban csak az első félidőben dolgozott lelkesedéssel és a könnyűszerrel elért három goal után további babé­rokra nem vágyott. Egyébként az atléták is nélkülözték Medgyessvt és Fodort. Az UTE-ben egyedül a fedezetsor produkált elfogad­ható játékot, a közvetlen védelem azonban igen határo­zatlanul dolgozott.
    Az ötödik perczben rúgja Bodnár az első goalt 19-ik perczben Kunst a másodikat, Hat perczezel a félidő befejezése előtt éri el a MAC Krempelsz révén harmadik goalját. Félidő 3 : 0.
    A második félidőben az UTE megembereli magát és gyakrabban támad. A félidő közepén ismét a MAC kerül frontba és a mérkőzés végéig offenzivában marad, de erőtlen támadásaik újabb goalt nem eredméménveznek.
    Biró: Taffel Miksa.

    Az Újság 1912 december 17.
     
  2. avatar: heimo
    2017.08.21, 09:01
    Magyar Atlétikai Klub - Ujpesti Torna Egyesület 3:0 (3:0)

    Az amerikai-uti, egykor kemény küzdelmeket látott, mostanában azonban teljesen mellőzött pályán találkozott a két csapat. A MAK folytonos emelkedő formában lévő csapatának a győzelme pillanatig sem lehetett kétséges, mert az ujpestiek utolsó szerepléseikben hatalmas visszaesésnek adták a jelét. Az egyesülettől távol álló okokból a szezon elején oly pompás eredményeket elért együttes megbomlott, hétről - hétre tartalékokat kellett beállítani a csapatba, az eredmény tehát nem is lehetett más, mint vereség. A mai meccsre még az eddigieknél is gyöngébb összeállításban tudott kiállani az UTE. Távol maradt Kazár, Kuschner és Novák is, sikerre éppenséggel nem számíthatott. Kazárt Venier helyettesítette, Novákot pedig Bakos, aki előzően már a második csapatok mérkőzését is végigjátszotta. A MAK végtelenül könnyen szerezte meg a győzelmet. Az első félidőben Bodnár, Kunst és Krempels révén három gólhoz jutott, ezzel azután befejezettnek is vette a dolgát. A második félidőben igen mérsékelt erőkifejtéssel dolgoztak az atléták, de még így is annyi munkát adtak Veiner kapuvédőnek, hogy az végül is egészen belejött a védésbe. Bíró: Taffel Miksa.

    Budapesti Hírlap, 1912. december 17.
     
  3. avatar: heimo
    2017.08.21, 08:44
    MAC - UTE 3:0 (3:0)
    Amerikai út, 800 néző. Bíró: Taffel.

    A MAC Medgyessy és Fodor nélkül játszott, míg az UTE teljes védelmét, a fedezetsorból Kuschnert, a csatársorból Molnár II.-t és Novákot nélkülözte. Az ujpestiek így is kitettek magukért, a MAC játékosai azonban az egy Tóth kivételével, nagyon is gyönge játékot produkáltak. Az első félidőben MAC kapja hátba az erős szelet, és így nagy fölényben van. Az UTE kapusa egy ízben kifutással ment, még vissza sem ér azonban a helyére, midőn Bodnár hatalmas, hosszú lövése a hálóban akad meg. Kunszt egyéni játéka a második, Faclmann beadásából Vangel fejese a harmadik gólt eredményezi, közben egy erős UTE támadás alkalmával a kapufa menti meg a kék-sárga hálót a biztos góltól.

    Szünet után, kevés kivétellel, az újpestiek uralják a helyzetet, a sok támadás eredménye azonban csupán egy újabb kapufa és két elhibázott biztosnak látszó gólhelyzet. A MAC csatársor ebben a félidőben nagyobbára hosszú lövésekkel kísérletezett, melyek azonban mind a kapus kezében akadtak meg.

    Sport-Világ, 1912. december 16.
     
  4. avatar: heimo
    2017.08.21, 08:34 (szerk.: 2017.08.21, 08:35)
    (Az amerikai-uti pályán.)

    A szövetség tilalom alá helyezvén a népszigeti pályát, az UTE az amerikai-uti pályára vitte ki a Magyar Atlétikai Klubot, ahová mintegy 5—600.főnyi közönség vándorolt ki. Az UTE azzal a csapatával állott ki, amelylyel a múlt vasárnap a FTK ellen játszott, azzal a különbséggel, hogy Kazár helyett a második csapat kapusa védett és pedig meglepő jól, lehet mondani inkább szerencsével, mert közvetlen közelből leadott lövéseket is magára szívott. A MAK-nál a csatársor a mezőnyben igen jó formát mutatott, a kapu előtt azonban roppant rosszul lőttek. Kitűnőt nyújtott a fedezetsor, ahol Tóth elsőrendűt produkált, míg Simon régi reprezentatív formájára emlékeztető stílusban játszott. A két hátvéd bizonytalanul dolgozott. AZ UTE-nél a csatársor igen fürgén mozgott, de a legnagyobb erőt képviselő balszárnyat Tóth abszolút biztonsággal ellensúlyozta és így kevés jó helyzetük volt; de ezt is elrontották, ámbár ebben a kapufának is volt része. A két hátvéd biztos rugó, de rosszul helyezkedő. A MAK ezzel
    a győzelmével a negyedik helyre kúszott fel.

    MAK—UTE 3:0 (3:0).

    A két csapat bajnoki küzdelme az Amerikai-uti pályán került eldöntésre, mivel a pályaválasztó fél, az UTE sporttelepe szövetségi tilalom alatt áll. Mindkét csapat tartalékos összeállítással vette fel a küzdelmet. A sorsolásnál a MAK-nak kedvezett a szerencse s így a kék-sárgák játszottak az első félidőben széllel. Kezdés után a MAK rögtön támadólag lép fel s erősen foglalkoztatja az UTE védelmét, amely csak rövid ideig tudta a MAK állandó támadásait feltartóztatni. A 9-ik percben Werner kapurúgását Bodnár elfogja s lestopolás után óriási erővel — mintegy 25 méterről — a kapuba vágja. Rövid 15 perc alatt érte a kék-sárga három goalját. A második goalt a 12-ik percben Vangel kitűnő leadásából Kunst lőtte, majd Fakelmann leadásából Vangel szép fejese eredményezte a harmadik goalt. A MAK bebiztosítván a győzelmet, lanyha tempóban játszik tovább, úgy, hogy az UTE is szóhoz jutott. Egy támadásuk alkalmával Kohn szép fejese Ujságh kapulécéről pattant vissza, míg többi lövésüket a MAK-kapus biztosan fogta. A második félidőben az UTE kapja a szelet, de nem tudja kihasználni. A MAK-csatársor szép összjátékot produkálva, állandóan magánál tartotta a labdát, úgy, hogy védelme teljesen könnyen szerelte le az UTE időközönkénti támadását. Biró: Taffel.

    Pesti Napló, 1912. december 17.