magyarfutball.hu

UTE - Budapesti AK 3 : 3 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1912/1913
játékvezető : Schaár Izidor
nézőszámok:
  1. Sport-Világ: 1.500
  2. Budapesti Hírlap: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.15, 18:55
    UTE—BAK 3 : 3.

    Az Újpesti Torna Egyletnek az elsőosztályu bajnok­ságban való reprize, ha a játék nívóját illetőleg nem is, de legalább az eredmény tekintetében kiállotta a tűzpróbát. A csapat lelkesen, nagy verve-vel játszott s ez nagyrészben pótolta a technikai készültségben mutatkozó fogyatékosságokat; A BAK ellen elért eldöntetlen ered­mény azt mutatja, hogy az újpesti csapat régi híréhez méltó szerepet fog játszani az elsöklasszisu csapatok sorában.
    Mind a két csapatban egy-egy tartalék szerepelt. A BAK Fürstöt, az UTE pedig Novákot nélkülözte. A kék-feketék csapatában a csatársor elsőrangú munkát végzett és különösen az uj középcsatár, Schaffer, továbbá Kézsmárky remekelt. A fedezetsor elég jó volt, a kapus is kifogástalanul teljesítette feladatát, a hátvédek mun­kája azonban még nem üti meg a csapat klasszisát.
    Az UTE-ban Kazár kapuvéd brillírozott, jók vol­tak még a Molnár fivérek és Kuschner.
    A vezető goalt már az első perczben Kézsmárky szerzi meg a kék-feketék részére. Az UTE a meglepetészerű goal daczára is sokat támad és a 7-ik, illetve 31-ik percben két goalt rúg, úgy hogy a félidő 2; 1 arányban az ő javára zárul.
    Szünet után a BAK fölénybe kerül, negyedórái játék után Schaffer kiegyenlít, majd újabb negyedóra elteltével az újpesti védelem hibájából Schaffer a vezető goalt rúgja. Már-már úgy látszik, hogy a BAK megnyerte a mérkő­zést, a mikor Molnár II. áttöri a kék-feketék védelmét és két perczczel a befejezés előtt kiegyenlít. Schaar Izidor kiválóan bíráskodott.

    Az Újság 1912 október 1.
     
  2. avatar: heimo
    2017.08.18, 22:18
    I. OSZT. BAJNOKSÁG.
    UTE—BAK 3:3 (2:1). — Népszigeti pálya. —
    Biró: Schaár I.

    Az erélyes, de amellett mindvégig fair küzdelemben az UTE Novák és Fandl nélkül vesz részt, miáltal a BAK csapata az egész mérkőzés alatt jobbnak bizonyult. — Az első gólt mindjárt az első percekben Késmárky lövi néhány lépésről. Újpest azonban hamarosan kiegyenlít, sőt változatos játék után a 30. percben Molnár III. a balszélről remek lövéssel a vezetést is megszerzi.

    Második félidőben a BAK határozott fölénybe kerül, Schaffer kapásból kiegyenlít, majd Rozmann hibájából, aki a kapusnak hátra adott labdát rövidre fogta, a vezetést is megszerzi csapatának. Az utolsó negyedórában azonban visszaesik a BAK, lövés-lövés után megy a kapujára, melyet egy ízben a kapufa ment meg a biztos góltól. A BAK már biztos nyerőnek látszik, midőn a befejezés előtt 2 perccel Molnár II. hatalmas lövése védhetetlenül repül a hálóba.

    Nemzeti Sport, 1912. október 06.
     
  3. avatar: heimo
    2017.08.18, 18:11 (szerk.: 2017.08.18, 18:12)
    UTE—BAK 3:3. (2:1).

    A Népszigeti pályán folyt le a két csapatnak bajnoki pontokért való küzdelme. Mindkét csapat több tartalékot szerepeltetett. A mérkőzést, amely nagyszámú közönség előtt került eldöntésre, a BAK támadása vezeti be. Alig két percnyi játék után Késmárky éles lövéssel megszerzi csapatának a vezetést. A goal után az UTE erősen támad s a 4-ik percben kiegyenlít. Hullámos mezőnyjáték következik ezután, amely némileg a BAK fölényét mutatja. Ennek dacára a 30-ik percben Molnár III. kiszökése ismét az UTE-nak juttatja a vezetést.

    A második félidő erős tempóban indul. A BAK erősen küzd a kiegyenlítésért, ami Schaffer lövése révén sikerül is. A goal után egy ideig még a BAK a támadó fél s ezalatt Schaffer megszerzi az UTE védelem hibájából a vezető goalt. Majd az UTE kap lábra s nagy fölénybe jut. Közben Molnár II. szép lövése kapufáról pattan vissza. Közvetlenül a befejezés előtt lövi ugyancsak Molnár II. a kiegyenlítő goalt. Végeredmény 3:3. Biró: Schaár.

    Pesti Napló, 1912. október 01.
     
  4. avatar: heimo
    2017.08.18, 17:57
    Bajnoki mérkőzés.(Elsőosztályú bajnokság.)

    Újpesti Torna Egyesület—Budapesti-csepeli Atlétikai Klub 3:3 (2:1).

    A népszigeti sporttelepen 2500 főnyi közönség előtt tartotta első bajnoki mérkőzését a régi pozíciójába visszakerült Újpesti Torna Egyesület. Az eredmény igen jó fényt vet az U. T. E. mostani csapatának a képességeire. A fair, változatos lefolyású meccs második percében Késmárky lőtte az első gólt, de nem sokáig késett az U. T. E. kiegyenlítő gólja sem. A 30-ik percben Molnár III. révén az U. T. E. kezébe jut a vezetés is, amit a második félidő elejéig megtart.

    Ekkor a B. A. K. nagy felsőbbségbe jutva, ostrom alá fogja ellenfelének kapuját, az újpestiek azonban pompásan védekeznek. Egy ízben azután Rozman hibásan tolja hátra a labdát, úgy hogy Schaffer elfogja s a B. A. K. vezető gólját lövi. Az U. T. E. most minden erejét megfeszíti az újabb kiegyenlítésért. A mérkőzés befejezése előtt két perccel Molnár II. lövése egalizálja az eredményt. Biró: Sár Izidor volt.

    Budapesti Hírlap, 1912. október 01.
     
  5. avatar: heimo
    2017.08.18, 16:26
    UTE-BAK 3:3 (2:1)
    Népsziget, 1.500 néző. Bíró:Saár.

    Szép, fair, változatos játék. Besenczi, az UTE felmentett játékosa tegnap játszott először. Általában a BAK fölénye tűnt ki a mérkőzés alatt, minthogy UTE Novák és Fandl játékosait volt kénytelen nélkülözni. Késmárki szerzi meg a BAK vezető gólját, amit UTE két percre rá kiegyenlít. A 30-ik percben Molnár III. a balszélről lefutva szerzi meg az UTE vezetését.

    Szünet után BAK fölénybe jut és Schaffer kapásból való lövésével kiegyenlít. Rozmann hibájából ismét Schaffer által jut a BAK a vezetéshez, mire UTE kerül nagy fölénybe s Molnár II.-nek, miután egy lövését a kapufa védi, két perccel a befejezés előtt sikerül kiegyenlítenie.

    Sport-Világ, 1912. szeptember 30.