magyarfutball.hu

Terézvárosi TC - UTE 5 : 0 12:15

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1912/1913
játékvezető : Hajós József
nézőszámok:
 1. nela: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: seamandarin
  2021.07.17, 21:25
  TTC — UTE 5:0.

  (Hungária-uti pálya.) A szezon elején az Újpesti Torna Egyesület sorra megnyerte bajnoki mérkőzéséit. A másodosztályból az első osztályba rukkolt UTE győ­zelmei természetesen általános meglepetést keltettek laikusok előtt, de a beavatottak az UTE győzelmeit főleg annak tulajdonították, hogy mérkőzéseit saját otthonukban játszották le. Két legutóbbi mérkőzését azonban már fővárosi pályán kellett lebonyolítania az újpesti csapatnak és daczára, hogy ellenfelei a bajnoki listának a végén állanak, a matcheket elvesztették. Mult héten a »33< F.C-től szenvedtek súlyos vereséget és teg­nap a lista utolsó helyén álló TTC, a mely egyesület még ebben a szezonban egy pontot sem tudott szerezni, verte meg klasszis különbséget jelentő goalaránynyal a lila-fehéreket.
  Az UTE vasárnapi vereségét nagyrészt annak tulajdoníthatja, hogy öt tartalékkal kellett kiállania. Vranek, Rossmann, Novák, Molnár II. és Baubach helyén tartalékkal szerepelt, azonfelül Kazár tegnap abszolút gyengén védett.
  A TTC dicséretre méltó anmbiczióval játszott. A csa­pat legjobb része a csatársor volt. A két szélső, Pach és Recht, igen eredményesen játszottak éa a belső csatárok közül Payer II. lövései keltettek bámulatot.
  Az első félidő első húsz perczében még állta az UTE a TTC támadásait. A 21-ik perczben Recht lefutja az UTE védelmét és éles goalt lő. Öt perczczel később Peyer II. lő újabb goalt.
  Félidő 2:0.
  A második félidőben az UTE teljesen visszaesik s Payer II. már a nyolczadik perczben a harmadik goalt lövi. A 21-ik perczben egy kapu előtti kavarodásból a labda Kazár kezébe kerül, mire őt Menzer labdával együtt a kapuba tolja. A 37-ik perczben rúgja Recht az ötö­dik goalt.
  Bitró Hajós József.

  Az Újság 1912 november 26.
   
 2. avatar: heimo
  2017.08.20, 20:53
  Terézvárosi Torna Klub - Ujpesti Torna Egyesület 5:0 (2:0)
  — Hungária úti versenypálya. —

  Imponáló gólarányu győzelemmel és igazán szép játékkal szerezte meg az eddig balszerencsével operáló T . T . K . az első két pontot. A csatázósor határozott, a kedvező alkalmakat ügyesen kihasználó játékának köszönheti a T. T. K. a sokatérő győzelmet. Egyszerű, de jól beváló taktikával dolgoztak a csatázok. A két szélső, Pach és Recht vezette a támadásokat, a kiknek pontos beadásait a belső csatázok, közülük különösen Payer II. — biztos lövésekkel értékesítették. Az U. T. E. nagyon gyöngén szerepelt, a minek mentő okául a csoportban tett kényszerű változtatásokat hozhatjuk föl. Vranák, Rozmann, Molnár II., Novák és Baubach hiányzott a rendes csapatból, a kiknek helyettesítői nem váltak be. Ennek következtében a védelem bizonytalan, a csatázósor tétovázó volt. Kazár föltűnő határozatlansága csak tetézte a nagy vereség okául szolgáló hibákat. A T. T. K. felsőbbségét kifejező gólok közül kettőt Payer II., kettőt Recht, egyet pedig Menzer szerzett meg csapatának. Biró: Hajós József volt.

  Budapesti Hírlap, 1912. november 26.
   
 3. avatar: heimo
  2017.08.20, 20:46
  TTK—UTE 5:0 (2:0). Hungária-út.

  A TTK győzelmét a szezon legnagyobb meglepetésének kell tekinteni, bár teljes mértékben megérdemelt volt. A TTK teljes csapatával szemben az UTE öt tartalékkal játszott, aminek szintén fontos szerepe van a súlyos vereségben. A TTK-t különösen lelkes s odaadó játéka segítette a magas goalarányu győzelemhez. A goalokat Payer II., Reicht s Menzer révén szerezte meg a TTK. Biró: Hajós.

  Pesti Napló, 1912. november 26.
   
 4. avatar: heimo
  2017.08.20, 17:28
  TTC—UTE 5:0 (2:0)
  Hungária-út. Bíró: Hajós.

  Bár a TTC megérdemelte szép győzelmét, nagyban menti az újpestieket az a körülmény, hogy öt tartalékkal voltak kénytelenek szerepelni. Különösen a «mozgósított» két katona hátvéd hiánya volt nagyon észrevehető.

  Egyenlőknek látszanak eleinte a felek, de csak a vezető goalig, miután az UTE visszaesik. A második goal, amelyet Kazár már a vonalon túl védett volna, különösen elvette az újpestiek játékkedvét és így a különben kitűnően játszó TTC-nak nem került nagy munkáiba a fölényes győzelem.

  Sport-Világ, 1912. november 25.
   
 5. avatar: heimo
  2017.08.20, 17:26
  Terézvárosi Torna Clnb -— Újpesti Torna Egyesület 5:0 (2:0.)

  Végre a TTC is eljutott első győzelméhez, amelyet lelkes játékával teljesen kiérdemelt. Ellenfele, az UTE, öt tartalékkal állott ki, ami lényegesen menti a súlyos goalarányu vereséget.

  A TTC-ban különösen a szélső csatárok és Fekete játszottak jól. Ők vitték a veszélyes támadások legnagyobb részét. Jól támogatta őket Payer II., aki néhányszor igen erős lövéseket eresztett az újpesti kapura.

  Kezdés után csakhamar megsérül az UTE balszélső csatára, annyira, hogy a match végéig hasznát nem lehet venni, s az így 10 emberrel játszó UTE csakhamar defensivára szorul. Payer II. egy jól sikerült váratlan lövése a TTC első goalját eredményezi. A második goalnál Kazárt egy UTE játékos akadályozta a védésben. Helycsere után a TTC fölénye állandó s rövid időközökben Recht, és Payer révén újabb három goalt ér el. Biró: Hajós volt.

  Pesti Hírlap, 1912. november 26.