magyarfutball.hu

UTE - Terézvárosi TC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 14. forduló
játékvezető : Nyúl Dezső
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.02, 18:37 (szerk.: 2022.04.03, 10:53)
    UTE — TTC 1:1 (0:0)

    Az ujpesti csapatban a sérült Vogl II. helyén Paulusz játszott. A mérkőzés általában az UTE fölényét mutatta, anélkül azonban, hogy ezt goalokban is kifejezésre juttathatta volna. A második félidő elején nagy meglepetésre a TTC megszerzi Recht révén a vezető goalt. Erre az UTE fokozza az iramot és a teljes erővel védekező ellenfelét valósággal beszorítja, de csak az utolsó percekben sikerül neki Nagy Lajos középfedezet lövéséből kiegyenlíteni és ezzel a már elveszettnek hitt mérkőzésből egy pontot megmenteni. Biró Nyul Dezső.

    Pesti Napló, 1922. március 16.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.10.04, 14:19
    Vezetőcsapataink sorából csak az UTE-nak volt kötelezettsége, az újpestiek azonban a mai napon mintha el is veszítették volna minden sánszukat a végső győzelem dolgában. A TTC csapatával 1:1 (0:0) arányban döntetlen eredménnyel végeztek, noha a meccs túlnyomó részében nagy felsőbbségben voltak. A vezető gólt a TTC szerezte meg Recht révén, majd az utolsó pillanatokban sikerült Schallernek az eredményt egalizálni. A vasárnap megsérült Fogl II.-őt Paulusz helyettesítette, a szélső csatázó azokban nem vált be ezen a poszton.

    Budapest Hírlap, 1922.03.16.
    Népszigeti pálya. — 2000 néző. — Bíró: Nyúl Dezső.
    A TTC-nek vasárnap, a III. ker. TVE-vel szemben produkált forma-javulása nem volt látszólagos. Bebizonyosodott ez a mai mérkőzésben, a melynek folyamán -főképpen a védekezésben, válóban elsőosztályú nívón állott a TTC teljesítménye. Hogy a TTC védelmét emeljük ki elsősorban, már kritikáját is adtuk a meccsnek, mert a mérkőzés tényleg alig állott másból, mint az UTE támadó sorának és a TTC védelmének a küzdelméből. A Fogl Il-öt nélkülöző UTE ugyanis állandóan dominálta a helyzetet s hogy fölénye még sem jutott kifejezésre az eredményben, érdeme a TTC védelmének, de részben kifejezője is az UTE csatársor meddőségének is. Az első félidőben a jó helyzeteknek egész sorát szalasztották el az újpesti belső csatárok. Az UTE állandó offenziváját csak ritkán szakította meg egy-egy TTC támadás. Az első félidőben több ízben forgott nagy veszedelemben a TTC kapuja. A 15. percben Priboj 25 méteres szabadrúgását Füleky csak kornerre tudta menteni, majd a 28 percben Schaller pompásan előkészített helyzetben kapufát lőtt. Az utolsó percben Höflinger balösszekötő lövése hajszálnyira ment el az UTE kapuja mellett. Helycsere után a TTC vette át a támadó szerepét. A 12-ik percben a labda Rechthez került, aki a tétovázó UTE védelem mellett megszerezte a TTC vezető gólját. A nem várt eredmény feltüzelte az UTE csapatát. Támadást támadásra vezetett, ám a tömörülő TTC védelem minden támadását meghiúsította. Már már vége felé járt a mérkőzés, amikor Schallernek sikerült a már elveszettnek hitt meccset egy kapu előtti kavarodásból lőtt góljával eldöntetlenné tenni.
    Az UTE alaposan megérezte Fogl II. hiányát. Nagy hiba volt Paulusz hátravonása a csatársorból. Ezáltal a csatársor is lényegesen meggyengült, mert Egyházi nem tudta helyettesíteni Pauluszt, viszont Paulusz nem való hátvédnek. A halfsorban Kelecsényi volt a legjobb, megfelelt Peics is ellenben Nagy Lajos helyett jobb erőt igényel a fedezetsor. A csatársornak egyúttal az egész mezőnynek is kimagaslóan legjobb embere Schaller volt. Labda technikája, lövései egyaránt mintaszerűek. Megértő partnere volt Szidon. Priboj még nincs tormában, míg Kósa Egyházi gyenge szereplése miatt nem tudott érvényesülni. A TTC csapatot dicséretes lelkesedés jellemezte. Ha tudásban nem is, de ambíció dolgában felülmúlta ellenfelét. A közvetlen védelem, az élén Kováccsal, emberfeletti munkát végzet. A halfsorban Friedmann fáradhatatlan volt. Győry és Paukovits a szokott formájukat játszották ki. A csatársorban a Maly—Recht oldal volt a jobbik. A többiek szürkén, de agilisan dolgoztak.

    Sporthírlap, 1922.03.16.
    UTE—TTC 1:1 (0 : 0) Bíró: Nyúl Dezső.
    Fogl I. helyén Pauluszszal, Baubach helyén pedig Nagygyal majdnem mindvégig az újpestiek támadnak, a csatárok azonban a TTC goalja előtt sokat hibáznak. Szünet után tíz perczczel Recht révén a terézvárosiak szerzik meg váratlanul a vezető goalt, a mit az UTE-nak csak nyolcz perczczel a befejezés előtt Schaller révén sikerül egalizálni.

    Az Ujsag 1922.03.16.
    UTE—TTC 1:1 (0:0). Népsziget. Bíró: Nyúl Dezső.
    Elejétől végig az UTE volt fölényben, de ezt a fölényt csatársora nem tudta eredményessé tenni. A TTC szerezte meg a vezetést Recht góljával. Gól után a TTC szívósan védekezett és az UTE csak nagynehezen tudta kiegyenlíteni az eredményt. A gólt Schaller rúgta.

    Nemzeti Sport, 1922.03.18.