magyarfutball.hu

Budapesti TC - Terézvárosi TC 2 : 1 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.15, 15:10
    BTC—TTC 2 :1.

    (Hungária-uti pálya.) A Budapesti Torna-Club csa­pata, a mely a tavaszi szezón végefelé még a kiesés gondolatával volt kénytelen foglalkozni, az idei évadot — épp úgy, mint most egy éve — igen szép és respektábilis eredményekkel kezdte meg. Legyőzte a többszörösbajnok FTC-ot, szép játék után eldöntetlenül mérkőzött a vele mindig egyenrangú ellenfélnek mutatkozott Törkevés csapatával, s vasárnap az állandóan szép formátmutató Terézvárosi Torna Club) ellen aratott értékes győzelmet. A BTC csapatának munkáján nagyon meglátszik a gondos, mindenre kiterjedő avatott tréningvezetés, a mi már eddig is megtermetté a jól megérdemelt gyü­mölcsöket, de ha továbbra is ebben a mederben folytat­ják, úgy az igazi eredmény csak ezután fog a magateljességében mutatkozni. A csapatba beállított fiatal erők jól beváltak, a régiek ismét nagy ambiczióval ját­szanak, s igy az elért jó eredmények érthetőek. A véde­lem kifogástalanul végzi feladatát, a fedezetek ügyes labdaszedők és labdaleadásaik is rövidesen elfogadhatókká fognak válni. A csatársor gyors rohamai és nagy lövő­képessége által válik veszélyessé, és különösen Dobó és a kis Pócz veszélyesek.
    A TTC játéka nem mutatott hanyatlást, de jó-képességü szélső csatáraik hiányában nem boldogulhat­tak. A védelem, Hegyivel az élén, igen jó, a fedezetsor legjobb embere Vágó II., a kinek játéka csaknem teljesen azon a színvonalon van, mint az MTK-ben játszó fivéréé.A csatársorról ezúttal nem mondhatunk érdemleges véle­ményt, hiszen éppen a főerősségei hiányoztak.
    A TTC jó ideig tiz emberrel játszik abban a re­ményben, hogy katona-játékosai megérkeznek. A Torna-Club kihasználja ellenfele csapatának a fogyatékosságát, és Dobó már az ötödik percsben goalt fejel. A TTC-nak azonban Vágó II. révén sikerül a kiegyenlítés.
    Félidő 1:1.
    Szünet után a BTC némi fölénybe jut, de csak amérkőzés végefelé tudja Pócz megszerezni a győztes goalt.Biró: Schaar Izidor.

    Az Újság 1912 szeptember 17.