magyarfutball.hu

UTE - Budapesti AK 1 : 1 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1917/1918, 22. forduló
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.01.12, 21:28
    UTE BAK 1:1 (1:1)

    Népsziget. —2000 néző - Biró: Fiedler Konrád. Örömmel állapitjuk meg, hogy a népszigeti pálya közönsége ma méltóságteljes magatartást tanusított s egyet­len pillanatra sem okozott gondot a rendező­ségnek és kellemetlenséget a bírónak. A néző­térség és a játéktérség között uralkodó harmóniát elsősorban a két csapat biztosította. Biztosította másodsorban a bíró, aki röviden fogta a kantárszárat és tekintetét nem kerülte el még csak a szándéka sem valamelyes inkorrekt akciónak. A legnagyobb dicsé­rettel szólhatunk a két csapat teljesítményéről is. Az UTE határozott javulást adott, de kü­lönösen nagv és előnyös formaváltozást muta­tott be a BAK. Uj csillag tűnt fel Geller jobbhalfban, aki az ifjúsági csapatból került föl az első csapatba. Kitűnően teljesítette feladatát Székely és Gotwillig hátvéd, valamint a három belső csatár. Engel mint rendesen, most is önzősködött.
    Az UTE csapatábőn Milosovits balhalf érde­mel elsősorban dicséretet. A két Vogl hátvéd kemény dió volt az ellenfél csstársorának. Priboj és Vogl I. volt a csatársornak a lelke. Vogl I. fölépülésc óta most szerepelt első ízben s ehhez mérten elsőrangunak mondható a tel­jesítménye. Csajka kapus alatta marad az első osztályú nívónak.
    Az első gólt Spitzer kapus hibájából Vogl I. fejelte a 36. percben Ezután a BAK fölénybe került, de csatársorának tétovázása számos gólhelyzetet tett tönkre. A második félidőben egyenlő erejűnek látszottak az ellenfelek, mind­két kapu sokszor forgott veszedelemben, végül is a 18. percben Engel pompás 29 méteres lö­vése fönnakadt az UTE hálójában. Az utolsó 15 perc az UTE fölény jegyében folyt s a befejezés előtt fél perccel egy élesen lőtt szabad­rúgása a BAK kapuja fölött süvített el.


    Sporthirlap, 1918 július 1.