magyarfutball.hu

Budapesti TC - Törekvés SE 2 : 5 13:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.01.18, 22:16
    Törekvés SE—BTC 5:2 (3:1)

    Hungária-uti pálya. Biró: Békés Mór.
    A várakozásnak megfelelően biztosan győzött a vasutas csapat inferiorisnak vélt ellenfele el­len, mely gyenge összeállítása ellenére is meg­lepő jó formát mutatott. A vasutas csapat mai összeállításában jó összbenyomást tett; védelme máris kifogástalan, fedezetsora agilis, erős, sőt hellyel-közzei durva, mig csatársora a mezőny­ben szépen kombinál, de még nem elég hatá­rozott. Egyénileg Horváth, Hauswald és Csapkaz érdemelnek dicséretet. A BTC Kertész nél­kül, de a harctérről megjött Kanyaurekkel meg­erősödve állott fel s különösen a második fél­időben kevés tréningjét meghazudtoló jó for­mát mutatott. Ha védelme az első félidőben jobban megállja a helyét, könnyen más lehetett volna az eredmény. Különösen csatársorának a második félidőben mutatott szép összjátéka ér­demel említést. Egyénileg Kanyaurek, Szántó II. és Dobó IV. váltak ki.
    Az első két gólt Csapkay lövi a 2. és 19. percben, mindkettő könnyen védhető labda volt, mely csak Stier jóvoltából jutott a hálóba.
    A BTC a 33. percben éri el első gólját, Szántó II. lefutásából Szántó I. lövése révén. A 34. percben lövi Nagy a Törekvés harmadik gólját.
    A második félidő 10. percében lövi Nagy a Tö­rekvés negyedik gólját. Alig egy percre rá a BTC is gólt ér el Schenk révén. Ezután a já­ték eldurvul, aminek Ging és Gruber kiállítása lett a következménye. A mérkőzés utolsó per­cében lövi Csapkay az ötödik gólt.


    Sporthirlap, 1918 február 25.