magyarfutball.hu

Törekvés - Budapesti TC 2 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 21. forduló
játékvezető : Kann Ferenc
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.000
  2. nela: 3.300

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.07.02, 21:07
    Meglepő szép játékkal bucsuzott el a BTC az első osztálytól.

    Törekvés—BTC 2:2 (1:1).

    Hungária-uti pálya. —1000 néző. — Bíró: Kann Ferenc.

    Törekvés: Lantos- Iváncsics, Mészáros - Halmos, Wéber, Palkó- - Szántó, Szücs, Kautzky, Bartos, Schreiber. .—.
    BTC : Palcsek — Orbán, Takács— Gruber II, Buchnitz II, Schweng— Haja, Tüköry, Buchnitz I, Kertész, Hanthy.

    Törekvés kezd
    s már az első percekben két kornerrel veszélyezteti a BTC kapuját. Fölénye azonban csak rövid ideig tart, mert a piros-fehérek nagy lelkesedését játszva, magukhoz ragadják az iniciatívát s csatársoruk egymásután vezeti a veszélyesebbnél veszélyesebb támadásokat.. A Törekvés csatárai nem képesek idegességüket leküzdeni és a legkedvezőbb helyzetekben is rontanak. Az első gólalkalom a BTC-é: Kertész éles labdája felső kapulécet ér. A BTC továbra is támad és sok munkát ad a hibát-hibára halmozó Törekvés közvetlen védelmének.
    A 33. percben Haja egyedül lefut, beadásnak szánt centerezése magas ívben megy a kapura. Lantos ököllel akarja kiütni, de az erös napsütésben melléfog s a labda a jobboldali hálóba esik (1:0)•/
    A Törökvés lanyha ellentámadásait a BTC védelem könnyedén utasitja vissza, sőt csatárai ujabb offenzivára mennek. Buchnitz I szép lövése foglalkoztatja a 38. p.-ben Lantost.
    A 40. percben Schreiber beadását Kautzky állítja, a 16-osról szép, félmagas lövést küld a BTC kapujára, amelyet Palcsek kiüt s a ráfutó Szücs védhetetlenül a hálóba helyezi (1 :1).
    A játék kezd élénkülni. A 32. p.-ben Buchnitz I lövése kevéssel megy kapu fölé, majd az utolsó percben Schreiber beadását Orbán kornerra menti. Meleg helyzet a BTC kapu előtt, amelyet Bartos kapu mellé küldött lövése tisztáz.
    Szünet után
    a Törekvés vehemens támadásokat vezet. A 1. percben kornert ér el, a 11. percben Kautzky szép lövését, kell Palcseknek védeni. Majd egymásután ujabb két kornerrel veszélyeztet a vasutas csapat, de nem képes kihasználni. A 8. percben a BTC jobbszárnyának támadásából korner a Törekvés ellen. Változatos mezőnyjáték, amelyben a Törekés nyujtja a formásabbat, viszont a BTC egyszerű, sallangnélküli támadását határozottan nagyobb veszélyt rejtenek magukban.
    A 18. percben Hanthy beadását, Buchnitz I kapásból hajszálnyira a kapu mellé küldi. A következő percben viszont Kautzky éles lövését Palcsek csak nehezen éri el. A 24. percben Palcsek kifutva, Schreiber elől egy labdát lábbal rug el, de pontosan Bartos elé, aki — ahelyett, hogy állítaná — kapásból az üres kapu mellé lövi.
    A Törekvés most már állandó offenzivában van, de a BTC-védelem szilárdan ellent áll.
    A Törekvést a balszerencse is üldözi. A 26. percben Sehreiber—Szűcs szép akciója után a kiugró Bartos két lépésről lő a kapu, fölé, a következő percben Kautzky az ötösről Palcsekbe lő, majd Bartost és Szűcsöt közvetlen közelben sikerül Takácsnak, illetve Orbánnak leszerelnie.
    A 37. percben Szántó szépen elhuz Schweng és Takács mellett, az ötös vonal sarkán a labdát Bartoshoz emeli, aki az ellenkező sarokba gólt fejel (2 :1).4
    Most már valamivel higgadtabban játszik a Törekvés, Bartos éles lövését fogja Palcsek.
    A 42. percben a BTC Buchnitz I révén gyengébb támadást vezet, a labdát Hajának passzolja, ő visszaadja Buehnitz I-nek, aki kapásból lövi a belső kapulécre, ahonnan a hálóba pattan
    (2 :2).
    ATörekvés óriási erővel küzd, a BTC-t teljesen a kapujához szorítja, de Bartos, Kautzky és Schreiber lövései egymásután tévesztenek célt.

    Sporthirlap, 1925. május 10.