magyarfutball.hu

MÁV Gépgyár - UTE 0 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Hadibajnokság, I. osztály 1918/1919, 17. forduló
játékvezető : Kiss Menyhért
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.08, 20:09 (szerk.: 2022.02.09, 15:52)
    UTE - MÁV. 3:0 (1:0)

    Üllői-ut, 4000 néző
    Biró: Kiss Menyhért

    Mindkét csapat teljes össze­állításban szerepelt. Egy véletlen baleset teszi a mérkőzést emlékezetessé. Az első félidő 13 p.-ben Priboj, az UTC center csatára: olyan szerencsétle­nül futott össze a MÁV kapusával, hogy Priboj bal vállában inszakadást szenvedett. Mentők szál­lították a lakására. A mérkőzés egyébként fair volt, csak a második félidő első részében történtek mindkét részről durvaságok addig, amíg a biró Brennert (MÁV) kiállította.

    Hullámzó játék után Priboj áttörve a MÁV eré­lyesen dolgozó védelmét, védhetlen gólt lőtt, azon­ban a lövés pillanatában megtörtént az említett sulyos baleset. A 10 emberrel játszó UTE ezután is fölényben maradt. A második félidő első részé­ben mindkét csapat,sok durvaságot vét. A 25 p.- ben Szidon II a MÁV védelem hibájából gólt lő,. míg a harmadik gólt a 45 p.-ben Vogl III szerezte meg a MÁV kapusának hibájából.

    Az UTE szép és nívós játékot produkált. A csa­pat legjobb része a fedezeten volt, amelyben Baubach és Király nagyszerű játékot produkált. Kazár gyengén védett, a hátrészek jok voltak. A csatá­rosnak minden támadása veszélyes volt.

    A MÁV csapatában minden feltétel meg vap hozzá, hogy elsőrangu csapattá fejlődjék. Ha szak­avatott kéz foglalkozna a csapattal, a legrövidebb idő alatt a MÁV erős ellenfele lehetne bármely első osztályu csapatnak. Egyénileg Sebek, Morvai és Szedlacsek voltak a legjobbak.

    Sporthirlap, 1919. március 31.