magyarfutball.hu

Törekvés SE - MAC 6 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 26. forduló
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.01, 23:39 (szerk.: 2022.03.02, 14:45)
    Törekvés — MAC 6:0 (3:0)

    Hungária- uti pálya, 4000 néző
    Biró: Ujváry Ödön
    (Szombat)

    Nagy meglepetés! A csapatok legutóbbi formái alapján egyenlő erők küzdelmét várta mindenki, ehelyett azonban a Törekvés egyszerűen lelépte az atléták csapatát.
    A mérkőzés előtti zápor alaposan feláztatta a talajt, melyen a csiszoltabb technikai tudással rendelkező Törekvés játékosok igen ott­honosan mozogtak, mig a MAC emberei alig tudtak megállni a lábukon. Bár a talajviszonyok a Törek­vésnek konveniáltak, a vasutas csapat a nagyará­nyú győzelemre teljességgel rászolgált, mert csatárai oly nagyszerű és gólképes támadójátékot produkál­tak, aminőt a legjobb MTK-tól is csak ritkán látunk. Lottka gyors lefutásaival, pontos beadásával igazolta azokat, akik benne látják a válogatott csapat bal­szélsőjét. Jól dolgozott a jobb szélen Micsinay is, mig a Weisz—Urik—Csapkay belső trió rövid lapos játékával teljesen kifullasztotta a MAC védelmét s jól irányított éles lövésekkel fejezte be akcióit. A fedezetsorból hiányzott Ging, akinek helyén Viola mutatott reprezentatív formát; ideális labdaadogatása és fejjáteka a középen ugyanolyan jól érvényesült, mint a szélen. Hasznos segítő társai voltak Csermely és Guttmann II. A csapat leggyengébb része a Dürr—Horváth—Siegel köz­vetlen védelem, mely ugy labdabiztosság, mint helyezkedés tekintetében messze van már egykori nagy formájától.

    Á MAC csapatában csak kevés jtékosról emlé­kezhetünk meg dicsérőleg. Fehér kapus a sok gól ellenére mindvégig lelkiismeretesen, tiszteletreméltó igyekezettel látta el feladatát. Feltűnést keltett a Szaffka—Ocskav hátvédpár rossz és könnyelmű játéka, mel lyel nem egy gólnak lett közvetett elő­idézője. A fédezetsor nem tudta tartani a Törekvés csatárokat, mig a csatársor munkáját ezuttal a rendszertelenség jellemezte.

    A gólok közül Csapkay hármat Micsinay kettőt és Urik egyet lőtt; egy tizenegyest Lottka Fehér kezébe lőtt.

    Sporthirlap, 1920. április 26.