magyarfutball.hu

Törekvés SE - MAC 2 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 15. forduló
nézőszámok:
 1. nel: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: erdosor
  2018.10.04, 14:29
  Halom-u. Bíró: Szüsz Hugó.

  A legjobbnak elismert védelemmel szemben csak éppen hogy megtudott birkózni a Törekvés kitűnő csatársora. Az elmúlt szerdai nagy teljesítmény után kis visszaesés volt észlelhető a belső csatárok játékán, láthatóan idegessé tette őket a MAC kapusának tüneményes védése. Pompásan működött ezúttal a két szélső: Szántó, de különösen Weisz. Ő volt ezúttal az együttes kiemelkedő embere, gyorsasága, pontos passzai, kiszámított beadása, gólralövése újabb lépéssel vezetik arra, hogy válogatott legyen. Hirzert erősen fogták, bombaszerű helyezett lövéseit pedig Fehér hárította el nagy bravúrral. A védelemnek nem igen volt nehéz helyzete mindamellett, hogy a második félidőben a megsérült Hajós helyett is dolgozniok kellett.
  A MAC abszolút tehetetlen csatársorával szemben több klasszissal jobban működött a védelme. Hatalmas munkát végzett a két szélső half, Lenz és Wiener, a labdaadogatásban azonban még mindig nem mutatnak haladást. Szaffka rendes nagy formáját játszotta ki, míg Omelka sehogysem boldogult a Weisz—Hirzer bal, szárnnyal. Külön kell megemlékeznünk Fehér kapusról; helyezkedései, érzéke, villámgyors elhatározása, vetődése csodálatra méltó. Ahogy Hirzernek a balsarokba, majd nyomban utána a jobb felső sarokba küldött éles lövéseit védte, külön tanulmányt érdemelne.
  MAC kezd, támadását könnyen szerelik. Általában a MAC a többet támadó, anélkül, hogy gólra veszélyes helyzetet tudna teremteni, pedig a Törekvés-védelem bizonytalanul dolgozik s két ízben csak a szerencse mentette meg a kaput az öngóltól. A 20. percben Weisz fut le, ideálig beadását a berohanó Kautzky védhetetlenül lövi.
  A II. félidőben már a Törekvés uralja helyzetet. Szebbnél-szebb lövések mennek kapura. Fehér önfeláldozóan véd, de nem tudja megakadályozni a Hirzer kiadásával lerohanó Weiszet abban, hogy erőteljes lövése hálót érjen.
  Közvetlenül a befejezés előtt a magára hagyott Levente lefut, beadását Plohl lövi a kapuba.

  Törekvés: Dürr—Vass, Horváth—Csermely, Hajós, Siegl—Szántó, Kautzky, Wetzer, Hirzer, Weisz.
  MAC: Fehér—Omelka, Szaffka—Lenz, Petrákovits, Weiner—Lator dr., Plohl, Abay, Levente, Boldog.

  Nemzeti Sport, 1922.03.20.