magyarfutball.hu

MAC - Törekvés SE 3 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1920/1921, 17. forduló
játékvezető : Gerő Ferenc
nézőszámok:
  1. nela: 3.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.12, 23:13 (szerk.: 2022.03.15, 16:55)
    MAC — Törekvés 3:0 (1:0)

    Űllöi-uti pálya
    Bíró: Gerö Ferenc

    A nap legszebb mérkőzése. Elejétől végig öldöklő iram, szép akciók, tervszerüen keresztülvitt támadások jellemezték a játékot.
    A MAC csapata a győzelmet teljesen meg­érdemelte, a gólarány elérésében azonban már egy kíssé a szerencse is segitette. Emellett a MAC csatárai az akciók kihasználásában ügyesebbek voltak, mint ellenfele csatársora és fedezetsora mindvégig kitűnően támogatta őket is, a védelmet is. A Törekvés csatársorának eredményességét már eleve megakadályozta fedezetsorának a védelembe való huzódása. Védelme kifogástalanul dol­gozott, a harmadik góltól eltekintve, melynél az egész védelem hibázott.

    A MAC támadásával indul meg a játék, s már az elsö percekben Bodnár lövése fog­lalkoztatja Dürrt. Ezután csaknem a félidő végéig teljesen hullámzó játék folyik és mindkét kapu gyakran van veszedelemben. A 36. percben Rácz centerét Dürr elvetéssel védi, de a labda Kunst elé kerül, aki védhetetlenül bevágja. Közvetlenül utána Micsinai egy összefutás alkalmával megsérülrül és né­hány percre kiáll. A második félidőben a Törekvés van egy ideig némi fölényben, ezután végig változatos a játéK. Micsinai bal szélsőnek megy s erről a helyről néhány szép lövést küld a MAC kapujára. A MAC második gólját Rácz révén éri el, mig a harmadik gólt Bodnár leadásából Kunst lövi.

    A MAC csapatában a közvetlen védelem kifogástalanul működött.
    A fedezetsorbanj nagyszerűen dolgozott Weiner, de Fodor a középen is derekas munkát végzett. Kocsis még nincsen legjobb formájában. A csatár­sor rendkívül gyors, különösen a két szélső Rácz és Boldog. Szalai csak néha elégitett kí. Kunst a centerben jobban dolgozott előd- jénél, Bodnár áttörő játéka nagyszerűen érvényesült. A Törekvős közvetlen védelme a harmadik góltól eltekintve, jó volt. A fedezetsor csak a védelmet támogatta. A csatársor ellenben kitűnő volt, elsősorban Senkey a jobbszélen. Weisz az összekötőben. Urik lövései ma nem voltak oly biztosak, mint máskor.

    MAC: Fehér— Kehrling, Szaffka, Kocsis, Fodor, Weiner—-Rácz, Bodnár, Kunst, Szalai, Boldog.
    Törekvés: Dürr— Veréb, Horváth— Cser­mely, Gutmann, Siegl— Senkey II, Urik, Hajós, Micsinai, Weisz.

    Sporthirlap, 1921. február 21.