magyarfutball.hu

Budapesti TC - Kispesti AC 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 23. forduló
játékvezető : Gerő Ferenc
nézőszámok:
  1. nela: 7.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.26, 23:36 (szerk.: 2022.02.27, 11:51)
    Kispesti AC — BTC 1:0 (0:0)

    Hungária-uti pálya
    Bíró: Gerő Ferenc

    A BTC jó és a KAC gyenge külföldi szereplése alapján a piros-fehérek győzelmét kellett várni, ám a BTC híveinek csalódás jutott osztályrészül.

    A csapat határozottan jobb volt ellenfelénél, rész­ben azonban példátlan balszerencse üldözte, fő­képpen pedig belső csatárainak tulzásba menő golképtelensége fosztotta meg a sikertől. A meccs nívóját illetően kénytelenek vagyunk megállapítani, hogy kissé gyönge volt s bizony a tájékozatlan szemlélő alig hitte volna el, hogy két legnagyobb csapataink sorába tartozó ellenfél viv küzdelmet.
    A gyönge játék nyilvánvalóan a külföldi tura okozta fáradság következménye volt.

    A BTC Kőszegi és Horváth, a KAC Krebs nél­kül állott fel. A KAC kezd szél és nap ellen, de a BTC nyomban támadásba fog s ebben a fél­időben csaknem állandóan a KAC térfelében folyt a játék. Közben a KAC ritkán, de veszélyesen támad, Jeny lövése hajszálnyira kerül a kapu mellé, majd Kertész és Kollár biztos helyzetben hibáznak. A második félidőben a KAC már töb­bet támad, de azért a BTC egységesebb játékot mutat, mégis a KAC szerzi meg a győztes gólt a 37. percben, olyan módon, hogy Kőszegi II. elhi­bázott labdája Jeszmáshoz kerül, aki védhetetlenül belövi. A hátralevő időben a KAC támad.

    A KAC csapata nem mutatta azt az egységes játékot, a melyet már megszoktunk tőle a BTC ellen nem volna nagy a panasz, támadásait ren­desen tetszetős kombinációkkal viszi keresztül, de gólképtelensége sokszor kínos hatást tett. A KAC védelme ezuttal Turival igen megerősödött, s mind­végig hibátlanul dolgozott, a fedezetsor gyenge volt, Stallmach, mint harmadik hátvéd hasznos munkát végzett. A csatársorban, amely inkább egyéni akciókkal dolgozott, Jeny, Jeszmás és Bol­dog mutatott jobb formát.

    A BTC védelmében Gruber a szokott jó volt, de nem volt rossz Kőszegi II. sem. A Kanyaurek —Szabó—Bélteki fedezetsor volt a csapat gerince. Mindhárom játékos tudásának a legjavát nyuj- totta. A csatársor irányitója Kertész volt, de hiába valónak bizonyultak a legszebb kombiná­ciók is, a gólképtelenségén fölborult minden. Hajdu betegen állott ki, Pócz szintén fukarkodott a lövésekkel, áttörő játékával több veszélyes hely­zetek teremtett. Kollár sokat rontott, ugy látszik, a balszélső helyén jobban megfelel. Schwenk bal­szélső nagy javulást mutatott.

    Sporthirlap, 1920. április 12.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.07, 21:27 (szerk.: 2021.06.08, 16:26)
    A goalt a második félidő 35-ik percében szép egyéni játék után Jesznás rúgta, mig az öt perccel előbb ugyanő, csak általa elért goalt Gerő Ferenc biró lesbenállás miatt érvénytelenítette.

    Pesti Napló, 1920. április 11.