magyarfutball.hu

Kispesti AC - Budapesti TC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 9. forduló
játékvezető : Orova Henrik
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.000
  2. nela: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.16, 22:21 (szerk.: 2022.06.17, 12:11)
    KAC-BTC 1:1 (1:0)
    Párkány-utca. Biró: Orova

    KAC: Varga — Saguly, Dudás — Gyurkovits, Beck, Buday— Gresch, Bene, Fürstner, Ölvedy, Gulyás.
    BTC: Buday— Horváth I., Gruber— Haja, Buknitz II., Rauchmaul—Resch, Tüköry, Kertész, Horváth IV., Hanthy.

    Nemzeti Sport, 1924. november 24.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.06.16, 22:11
    KAC-BTC 1:1(1:0)

    Sárkány utcai pálya. - 1OOO néző. - Bíró: Orova Henrik. A BTC-nek jobban konveniált a kispesti pálya, mint a KAC elbizakodott csapatának.
    KAC: Varga— Saguly, Dudás— Gyurkovits, Bene, Buday— Gresch, Bene, Fürstner, Ölvedy, Gulyás. — BTC: Buday— Horváth I., Gruber— Haja, Buchnitz, Rauchmaul— Resch, Tüköry, Kertész, Horváth IV., Hanthy.

    Kispest kezd
    s már az első percben egy összecsapásban Gulyás megsérül. Rövid mezőnyjáték után az első komoly támadást Gresch vezeti s jó beadását Ölvedy gyengén a kapus kezébe gurítja. Kertész jó szöktetésével Resch iramodik meg a szélen, de csak kornert ér el, amit a kapu mögé rug. Megélénkül a játék irama. Ölvedy— Gulyás szép összjátékkal felnyomulnak, végül Gulyás ideálisan centerez, Buday (BTC) kifut kapujából, de elveszti a labdát, amit Fürstner kaparint meg és az üres kapu felé gurítja, azonban gyorsan odafut Gruber és taccsra ment. Néhány percig a BTC kerül fölénybe.
    Horváth IV és Kertész helyet cserélnek. Hanthy jó centerét Varga fogja el. Most a KAC nyomul fel. Gyurkovits váratlan 30 méteres lövése a felső jobb sarok mellett süvít el. Hanthy ezt követő támadását Gyurkovits kornerre szereli, a kornert ismét a kapu mögé rugják. Rauchmaul erélyes belemenésétől Bene megsérül. A 35. percben komoly gólhelyzet adódik a BTC részére. Hanthy ügyes cselezés után megszökik, azonban erősen centerez, a labdát Resch ujból beadja, de Horváth IV nyolc lépésről a kapu fölé lő.
    Ezután végérvényesen a KAC jut fölénybe.
    A 42. percben Gulyás a félvonalon cselezget, majd hirtelen megugrik.s a 16-os közelében a vele futó Ölvedyhez passzol, aki stoppol és lő; az ivelt labda mintha a kapu fölé menne, azonban végül a felső jobbsarokba csuszik (1:0).
    A hátralévő idő középjátékkal telik el.
    Szünet után
    óriási fölénybe jut a KAC. Már a 2. percben kritikus helyzetbe kerül a BTC kapuja, de Gresch jó beadását Bene néhány lépésről a kapu mellé plaszírozza. Folytonos, ostrom közepette alig néhány perc mulva Ölvedy tiszta helyzetet teremt Gulyásnak, aki kissé előre centerez, Buday kifut kapujából, bukfencet vet az elfogott labdával a földön, azonban ott terem Bene, egy pillanat alatt kihalássza a labdát Buday kezéből, de általános megrökönyödésre a kapu mellé gurítja.
    Majd Fürstner orrhegyes lövése foglalkoztatja a BTC kapusát. Horváth I. durván faultolja Gulyást. A szabadrugást 25 méterről Dudás lövi, Buday kornerre paríroz. A korner eredménytelen. Ezután Ölvedy négy védőjátékost is átcselezve kissé oldalra kerül a kaputól s a nehéz helyzetből felső kapufát lő. A KAC hátvédei a félvonalon állanak s onnan biztatják a csatárokat. Gulyás támadása kornert hoz. A kornert Fürstner kapuba fejeli, de Bene lesállása miatt a bíró nem adja meg.
    A nagy szorongattatás után felszabadul a BTC kapuja s Hanthy szabadon fut le a balszélen, beadását Kertész hat lépésről, szabadon állva, irtózatos erővel lövi kapura, azonban Varga ösztönszerűen, mint a párduc ugrik a lövés irányába s kornerre tolja a labdát. Egy perccel később Hanthy könnyű, labdája lesz Varga zsákmánya. Ezzel be is fejeződik jó darabig a BTC csatárok szerepe. Ismét a BTC térfelén folyik a KAC csatárok eredménytelen küzdelme a szívós piros-fehér védelemmel. A BTC játékosai mindinkább kihasználják fizikai tulsulyukat, közben a saját testi épségükkel sem törödnek. Egy ízben egyszerre négy játékos is a földre kerül a heves küzdelemben. Folytonos lesállások tarkítják az egyhangú játékot.
    A 30. percben végre Hanthy rövid közelharcot folytat Sanguly-al, megszerzi a labdát s ivelten centerez, mire a kitűnően helyezkedő Resch öt lépésről védhetetlenül pontosan a felső jobbsarokba lörvi. (1:1).
    A gólra óriási erőfeszítéseket tesz a KAC csapata, hogy a győzelmet kicsikarja, de hiába, mert néhány eredménytelen korneren kívül komoly gólhelyzete a szívósan védekező BTC védelem játéka folytán nem adódik.

    Sporthirlap, 1924. november 24.