magyarfutball.hu

Budapesti TC - Kispesti AC 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1923/1924, 16. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.05.17, 13:06
    Gruber Nándor, a BTC hátvédje:
    — A pálya lehetetlen rossz állapota és a teljes tréninghiány okozta a csapat kudarcát. Balszerencse is üldözött bennünket, a gól pedig, amit kaptunk, teljesen szabálytalan volt. A korner érintés nélkül jutott a kapuba.

    Müller Gyula, a BTC—KAC meccs bírája:
    — Nagy önfeláldozás volt tőlem, hogy tegnap bíráskodtam, amikor idehaza feleségem és három gyermekem spanvolbetegségben fekszik. A KAC teljesen megérdemelten győzött. Bámulatos volt a kispestiek lelkesedése. A BTC sokkal gyengébb, mint ősszel volt. Ugy látszik, az olasz tura ártott meg a csapatnak. A BTC-ből Horváth III, amikor nem néztem oda, brutálisan belerugott a földön fekvő Raixba. Erre csak később figyelmeztettek, amikor azután meg is győződtem a dologról. Ha láttam volna ezt a csunya faultot, kiállítottam volna Horváthot.

    Sporthirlap, 1924. február 26.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.05.17, 11:34
    KAC—BTC 1:0 (1:0).

    Kispest csapatában feléledt a hagyományos lelkesedés s eszel győzött.

    Kispest: Biri— Morvay, Dudás— Raix, Tóth, Buday— Fatter, Norik, Gresch, Ölvedy, Gulyás.
    BTC: Palcsek— Orbán, Gruber— Bitter— Zsin, Schweng— Hajdu, Horváth II, Horváth III., Tichovszky, Brauchler.
    Üllői-uti pálya. — Biró: Müller Gy.

    Helyválasztásnál

    Kispestnek jut a kedvezőbb oldal, a piros-fehérek meglehetős erős szél ellen kezdenek. A KAC rövid időre fölénybe jut, majd a BTC nyomul fel. A 6. percben esik az első korner BTC javára, amelyet Dudás tisztáz. További BTC támadásból Horváth II. gyengén kapu mellé lő. A szorongatásból kiszabadulva. Ölvedy pompás egyéni játék után Fattert szökteti, aki későn startol s a labdát kiengedi. A következő támadás pedig Fattert ofszeiden találja. Horváth II. erőteljes támadását Morvay csak kornerre tudja szerelni, amely eredménytelenül végződik. Majd Brauchler nagyszerű lefutás után beadja a labdát, amely Tichovszkyhoz kerül, ő azonban addig késlekedik a jó helyzetben, amíg Morvay a kritikus helyzetet végül is tisztázza oly módon, hogy ismét kornerre ment, amely ismét eredménytelen. A 20. percben Gulyás erőtlen lefutása szintén kornerrel végződik, amelyet Fatter ront el. Ezután Hajdu gyors lefutással kritikus helyzetbe hozza a KAC kapuját, Biri azonban kifutással ment. A 26. percben Fatter kicsökése ismét eredménytelen kornert hoz. Változatos játék után a 28 percben esik a mérkőzés sorsát eldöntő gól. Ölvedy-Gresch összjátékából Gulyás kapja a labdát, akinek veszélyes lefutása kornerrel végződik. A kornert Nórik ideális íveléssel pontosan a kapura irányítja, a labda az ellenkező kapulécre esik, ahonnan a kapu elött tömörülő, játékosokra pattan s végül is Ölvedy fejéról a kapuba esik. A gól után a BTC meg-megújuló támadásaival szemben a KAC szívósan védekezik. A 39. percben Brauchler beadását Horváth Ill. tiszta helyzetben kapja, egyedül fut a KAC kapuja felé, Biri eléje fut, Horváth III. ettől megzavarva, félre lövi a labdát. A félidő, hátralévő percei is BTC támadások jegyében telnek el, azonban egy eredménytelen, kornernél egyebet elérni nem tud.

    Sporthirlap, 1924. február 25.