magyarfutball.hu

Törekvés SE - Budapesti TC 3 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 16. forduló
játékvezető : Gerő Ferenc
nézőszámok:
  1. nela: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.19, 20:56 (szerk.: 2022.02.20, 11:08)
    Törekvés — BTC 3:1 (1:1)

    Hungária-uti pálya
    Biró: Gerő Ferenc

    A Törekvés már a mult vasárnapon jelezte nagy formáját. Ma azután mindenkit meg is győzőtt róla, hogy ismét a régi, félelmetes Törekvéssel ál­lunk szemben. Győzelme, amelyet kétségen kivül követni fognak a hasonló sikerek, a legteljesebb mértékben kiérdemelt volt. Csatársorát gyorsaság és okos kombináció jellemezték s most már birto­kában van a csapat — amit évek óta nélkülözött— a lövőképességnek is.

    A Dürr— Horváth, Siegl alkotta védelem mind­végig biztosan dolgozott. A Guttmann, Violí, Béki összeállitásu fedezetsor állandóan sakkban tudta tartani a BTC támadósorát. Béki a második félidőben hátvédet játszott s ezen a poszton is teljesen megfelelt. A csatársor hosszu labdákkal dolgozott, hibának csak azt rójjuk fel, hogy a baloldalt keveset foglalkoztatták.. Csermely jobb­szélső gyors lefutásai érvényesültek. Kitűnő erő­nek ígérkezik az ifjusági csapatból előrerukkolt Weisz. Áttörései és lövései egyaránt dicséretet érdemelnek. Urik a centerben, ~ amig csendben játszik, kifogástalan. Két szép gólja régi lövőképességére emlékeztet. Csapkay játékán meg­látszott, hogy egész éjjel utazott. Lottka balszélsőt elhanyagolták.

    A BTC, bár játéka teljesen kiforrott és stílusos, egy-két változtatást igényel. Stiernek a kapuban ma jó napja volt, a gólokat nem védhette. A két hát­véd közül Kőszegi volt a jobb, míg Gruber gyengén szerepelt. A fedezetsorban ismét játszott Kertész, játékán azonban alaposan meglátszott a hosszu kényszerpihenő. Szabó centerhalf nem való a csa­patba. A csatársor alig kapott tőle labdát Kanyaurek volt a fedezetsor leghasznosabb tagja. A csatársor a nagy szélben magas labdákkal dolgo­zott. A Hajdu—Dobó jobbszárny erősen fogva volt. Dobó lövéseit nem kísérte szerencse. Hor­váth II. center, kedv nélkül játszott, mindazonáltal voltak jó momentumai. Schwenk erős védelemmel szemben puha, Kollár volt a támadások irányitója.

    A Törekvés kezd szél és nap ellen és már az első percben Horváth megszerzi a BTC egyetlen gólját. Változatos játék, majd a 44. percben Kőszegi handse miatt megítélt szabadrugásból 18 méterről Urik védhetetlen golt lö. A második fél­időben a Törekvés játszik a kedvező oldalon. Weisz offside-gólt rug, amit a biró nem ítél meg. A 20. percben a biró Törekvésből Horváthot kiál­lítja. Tíz emberrel is állandóan támad a Törekvés. Szabó, foulja miatt megítélt szabadrugásból Urik 25 méterről a nap legszebb gólját rugja, majd Csapkay a védelem mellett elhuz s megszerzi csapatának a harmadik gólt. Az utolsó percekben Dobó lábrándulás miatt kiáll.

    Sporthirlap, 1920. február 16.