magyarfutball.hu

Budapesti TC - Törekvés SE 0 : 0 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 12. forduló
játékvezető : Gerő Ferenc
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.16, 18:50 (szerk.: 2022.02.17, 12:32)
    Törekvés — BTC 0:0

    Hungária-uti pálya, 1500 néző
    Biró Gerö Ferenc

    Mindvégig változatos, izgalmas lefolyásu fair mérkőzés, amelyben a Törekvés csapata a máso­dik félidőben mutatott játéka alapján valamivel jobbnak bizonyult ellenfelénél. A Törekvés Csap- kay. a BTC Kertész és Horváth nélkül állott fel. BTC támadással kezdődik a játék s Béky hibájá­ból kornert ér el a BTC, amely eredménytelen marad. Negyed órai offenziva után a Törekvés is veszélyes támadásba kezd, azonban a belső csa­tárok a mely talajon nehezen mozognak. Egy tá­madás alkalmával Kanyaurek handset vét, a meg­ítélt 11-est Lhottka kapufára lövi. Változatos já­tékkal fejeződik be az első félidő.

    A második félidőben a Törekvés van fölényben, mig a BTC keveset, de annál veszélyesebben tá­mad.

    Az utolsó percekben akar a BTC, akár a Törek­vés a maga javára dönthette volna el a mérkőzés sorsát, amennyiben Kollár a BTC és Micsinai a Tö­rekvés részéről kiaknázatlanul hagynak egy-egy biztosnak látszó helyzetet.

    A Törekvés csapata határozott javulást árult el Dürrnek kevés dolga volt. A két hátvéd Siegl és Horváth feltűnően jól játszottak. A fedezetsorban kimagaslott Viola. A két szélső half közepes volt. A csatársor csak a mezőnyben játszott jól, a kapu előtt a sáros talajon azonban nem érvényesült.

    A BTC rendes formáját játszotta ki. Stíernek jó napja volt. A Gruber—Kőszegi hátvédpár mind­végig jól tartotta a Törekvés csatársorát. A fedezet­sor mindvégig szorgalmas volt, a tartalék (Benke) gyengének bizonyult. A csatársor egyéni akciókkal kísérletezett. Meg Kollár és Hajdu jó játéka érde­mel megemlítést.

    Sporthirlap, 1919. december 1.