magyarfutball.hu

MAFC - III. Kerület 0 : 2 12:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 12. forduló
játékvezető : Békés Mór
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.16, 18:56 (szerk.: 2022.02.17, 12:35)
    III. ker. — MAFC 2:0 (1:0)

    Hungária uti pálya, 1500 néző
    Bíró: Békés Mór

    A műegyetemi csapat mintegy másfél hónap után első vereségét volt kénytelen elszenvedni. Oka ennek nemcsak az, hogy Ernst hátvédőjük, helyén tartalékkal voltak kénytelenek felállani, hanem nyilvánvaló balszerencséjük. A III. kerüle­tiek vezető gólját ugyanis a MAFC-nak többször volt alkalma kiegyenlíteni, azonban a MAFC csa­tárok lövései a kapufáról pattanak le. Ehhez járult még az, hogy a III. ker. második gólja határozott offszeid helyzetből esett s az igazságtalan gól tel­jesen visszavetette a csapatot, mely az ilyen gólarányu vereséget semmiesetre sem érdemelte meg.
    A mérkőzésre a Vívók csapata Hőnich I. nélkül állt fel, a főirányitójuk nélkül nem mutatták a szokott formát. A győzelemre mai játékukkal alig szolgáltak rá. A csapatban egyedül a halfsor és Breuer I. centerjátéka emelkedett ki, mig a két hátvédtől a MAFC bátran győzhetett volna.

    A MAFC-ban a csatársor a szokott megértő összjátékot produkálta, de most mintha egy hely­ben dolgozott volna a csapat s a csatársor egyes akciói nem igen vitték őket előre. A halfsor és védelem bizonytalan volt.

    A játék első perceiben a MAFC erősen támadja a Vivó-kaput, de eredménytelenül. Később a Vívók kerülnek fölénybe s Kossár és Ginzery hibájából Hönich II. a Vivók első gólját lövi. A MAFC
    kétségbeesetten támad, de lövéseiket nem kiséri szerencse. Félidő 1:0. A második félidőben is erős harc folyik. A 17. percben Breuer I. offseid helyzetből indulva passzol balszélre, a szélső lő és a kapufáról lepattanó labdát a szintén offseiden álló Hönich II. berugja. Ez a gól teljesen letöri a műegyetemieket, akik most már csak a további gólok megakadályozására törekszenek.

    Sporthirlap, 1919. december 1.