magyarfutball.hu

III. Kerület - MAFC 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 23. forduló
játékvezető : Hoffenreich Károly
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.500
  2. nela: 2.300

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.02, 22:32 (szerk.: 2022.03.03, 09:52)
    III. ker. TVE - MAFC 1:0 (0:0)

    Határ-­utcai pálya, 1500 néző
    Biró: Hoffenreich Károly

    Aki a műegyetemi csapatot husvétkor játszani és küzdeni látta, az bizonyára nem kis esélyt adott neki a III kerületiek ellen. Kellett is volna nagyon ez a két pont a piros-feketéknek, mert utolsóelőtti helyezésük nem a legmegnyugtatóbb pozíció a részükre.

    Sajnos a technikusok határozott balszerencsével küzdöttek a Vivók ellen s bár a mezőnyben nem voltak rosszabbak nála, mégis átkeltett adniok a győzelmet, mert az utolsó percekben hátvédőjük a 16-os vonalon belül faultot vétett s a megítélt 11-esből azután elérte a III. kerületi csapat a győztes gólt, amelyért különben hiába harcolt.

    A játék mindkét részén meglehetős óvatos volt, s ehhez képest mindkét csapatban inkább a vé­delem dolgozott. A csatársorok a mezőnyben tet­szetősen játszották, a kapuk előtt azonban nagyon határozatlanok voltak. A győztes csapatban Harrer, Hegyi III. és Kléber játékát emelhetjük ki a védelemből, Szabó Jenőt a csatársorból. A mű­egyetemieknél Ginzery, Solymár. Ernst és Smoling dr., a védelemben, Egri, Gaug a csatársorban vál­tak ki.

    A játék általában változatos volt. Az első fél­időben inkább a III. kerületiek voltak fölényben, de akcióik főként a MAFC két hátvédjén meg­akadnak. Szünet után megváltozik a helyzet, amennyiben most már a MAFC kerül fölénybe, eredményt azonban ő sem tud elérni. A félidő végén a III. ker. vezet néhány támadást. A 41-ik percben Szabó Jenő szökteti Klugot, akit Ernst a 16-os belül elfaultol. A megítélt 11-ből Szabó Jenő megszerzi a győztes gólt.

    Sporthirlap, 1920. április 12.