magyarfutball.hu

III. Kerület - MAFC 0 : 0 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1922/1923, 3. forduló
játékvezető : Schiller Gyula
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 2.000
  2. nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.02, 22:11
    MAFC: Bartzer— Ruprich, Gruber— Alm, Havas, Landsmann— Albrecht, Gaug, Lukáts, Kelly, Gyuricskó. ,
    III. ker.: Neuhaus— Harrer, Szabó— Nagy, Kléber, Behringer— Plesch, Horváth, Polcsek, Skvarek, Schwarz.

    Nemzeti Sport, 1922. szeptember 18.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.04.02, 22:02 (szerk.: 2022.04.03, 10:57)
    III. ker. TVE - MAFC 0:0

    Határ-utcai pálya, 2000 néző
    Biró: Schiller Gyula

    Egyenrangu ellenfelek tetszetős, nívós küzdelmének lehettünk tanui a határ-utcai pályán. A meccs, annak ellenére, hogy gólnélküli eldöntetlent hozott, mindvégig le tudta kötni a nézők érdeklődését. Mindkét csapat játékán meglátszott a tréner munkája; kombinációra, összjátékra való hajlam csillant fel minden akciójukban, a kapu előtti határozottság azonban egyelőre legalább — hiányzik még mindkét csapat csatárainál. A gólnélküli eldöntetlen a legigazságosabb eredmény s a leghübb tükre a mutatott játéknak, mert amennyivel jobb volt a MAFC védelme, mint a Vívóké, annyival a Vivók csatársora is különbet produkált a technikusok csatársoránál.

    A csapatok teljesítményéről szólva először a MAFC Bartzer—Rupricht— Gruber összeállításu közvetlen védelméről kell a legnagyobb elismerés hangján megemlékeznünk. Bartzer lassankint a legjobbak közé fejlődik, a Rupricht—Gruber hátvédpárnál megbízhatóbbat pedig aligha rendelkezik más magyar csapat. A fedezetsorban hiányzott Müller centerhalf; a jobbhalf Havas ezen a neki szokatlan poszton is igen agilisán dolgozott, csak tüdővel nem birta eléggé. Fáradhatatlan volt Alm a jobbhalf helyén és elismerést érdemel Landsmann igyekezete is a balfedezet posztján. Á csatársor volt a csapat leggyengébb része. Egyénileg jó technikáju játékosok alkotják, akik a passzjátékot kultiválják, de puhaságuk és erélytelenségük miatt akcióik kivétel nélkül beiejezettlenek maradnak s jól irányított lövést is csak elvétve küldenek az ellenfél kapujára.

    A III. kerületiek kapujában Neuhaus minden labdafogása a legfittebb kapust állította elénk. Kitűnő volt Szabó Jenő s nem csinált hibát Harrer sem a hátvéd posztján. A fedezetsorból hiányzott a kitiltott Kovásznay és Steinitz, akiket gyenge tartalékok helyettesítettek s így kettőzött mértékben sulyos feladat hárult Kléberre. Kléber az első félidőben nagyszerűen még is felelt feladatának és valóban klasszikus játékkal örvendeztette meg a nézőket, a második félidőben azonban már nem nyujtott oly kiválót. Energiája, tempóbirása csökkenőben volt. A csatársor főereje a gyors szélsőkben van, mig a belsők ma szintén a MAFC hibájába estek, amennyiben alig lőttek kapura, mindent tulkombináltak, miközben Palcsek a center helyén az akciók befejezését sorra elrontotta.I

    Sporthirlap, 1922. szeptember 18.