magyarfutball.hu

Budapesti TC - Vasas 1 : 0 13:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 8. forduló
játékvezető : Orova Henrik
nézőszámok:
  1. nela: 12.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.15, 19:45 (szerk.: 2022.02.16, 10:24)
    BTC — Vas- és Fémmunkások SC 1:0 (0:0)

    Hungária-uti pálya
    Biró: Orova Henrik

    A piros-fehérek legutóbbi sorozatos győzelmeik után ezuttal meglepően gyengén dolgoztak s bár Orova biró jóvoltából a két pontot ezuttal is meg­szerezték, a győzelemre nem szolgáltak rá. A csa­patok a mezőnyben egyenranguaknak bizonyul­tak; hol az egyik, hol a másik csapat volt front­ban, így eldöntetlen eredmény fejezte volna ki leghívebben az erőviszonyokat. A vasasok teljesen ujjáalakított csatársorral kísérleteztek s bár a debü nem járt sikerrel, csüggedésre nincs ok, mert a csapatba beállított fiatalok igen agilisan, lelkesen dolgoztak s a jövőt illetőleg biztató for­mát mutattak. A csatársor összeállítása különben ez volt: Koffler—Jellínek—Hímmel—Szentmiklósy—Rucskay. A novicius Himmel és Szentmiklósy tetszett közülük a legjobban. A fedezetsorból hiányzott a beteg Weisz, akit Reiner elfogad­hatóan helyettesített. Gottlieb és Bánás szokott formájukat játszották ki, mig a hátvédek közül ezúttal Rákosy biztosabban doigozott.

    A BTC csapata tulságosan biztosra vette a dol­gát s nagyon meglepte a vasasok jó játéka, ugy,hogy meglepetéséből sokáig nem tudott felocsudni,ami a csapat játékában szemmelláthatólag kifeje­zésre is jutott. Stiernek nem volt komoly dolga; Gruber ujólag bebizonyította azok igazát, akik a válogatás alkalmával személyével számolni kíván­nak. A fedezetsorban Szabó dolgozott fáradhatat­lanul, mig a csatársorban ezuttal csak Dobó volt veszélyes.

    A mérkőzés legutolsó pillanatában Orova biró egy a 16-os sarkában Gotllieb kezére lőtt labdáért— elég helytelenül — 11-est ítélt, amelyből a kö­zönség nagy zajongása közepette Kollár megszerzi csapatának a győztes gólt.

    A játék befejezése után a pályáról lejövő bíró­nak rohant Reiner Sándor, a Vasasok intézője. Már-már ugy látszott, hogy a legközelebbi pilla­natban inzultálja Orovát, amikor az utolsó percben négyen-öten, akik a biró közelében állottak, le­fogták Reinert. Reiner provokáló fellépésének azon­ban az a sajnálatos következménye lett, hogy a közönség Vasas-párti része az állóhelyekről a pályára tódult és körülvette a bírót és a két csa­patot. Többen kísérletet tettek a biró megütésére és Gottliebnek, a Vasasok centerhalfjának bátyja, rá is ütött Orovára, de az ütés nem őt, hanem Lescheditzkyt; a BTC helyettes intézőjét találta. Mintegy öt percnyi dulakodás után sikerült csak megvédeni a bírót, ugy hogy az bejuthatott öltö­zőjébe.

    Sporthirlap, 1919. október 27.