magyarfutball.hu

Vasas - Budapesti TC 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1923/1924, 14. forduló
játékvezető : Hertzka Pál
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 2.000
  2. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.05.23, 22:48
    Vasas—BTC 1:0 (1:0)

    a Vasasok Reiner kitűnő centerhalfjátékával stílusos győzelmet arattak.
    „Vasas“: Siska— Zatykó, Király— Kelchen, Reiner, Tomecskó— Koffler, Takács, Jellinek, Szentmiklóssy, Katzer.
    BTC: Palcsek— Orbán, Gruber— Horváth I., Zsin, Schweng— Hajdu,
    Horváth II., Tichovszky, Horváth III, Brauchler.

    — Hungaria-uti pálya. — 2000 néző. — Biró: Hertzka Pál. —

    BTC kezd,

    de a Vasas azonnal átveszi az iniciatívát, Orbán nehezen ment. Majd a BTC vezet Hajdu révén szép támadást, centerét Horváth II. lövi, a labda lecsuszva lábáról, az offszeiben álló Horváth III-hoz kerül, aki belövi, de a bíró természetesen nullifikálja. (4. p.)
    A következő percben Gruber hibájából Takács kiszökik s három lépésről kapufát lő. A 8. percben Katzer éles lövése süvti el Palcsek szentélye felett Majd Koffler szép beadását Katzer felesleges oxforddal rontja el. (9. p.) Szentmiklóssy szöktetése Katzer offszeidjén akad meg. (11. p.) Gruber faultolja Takácsot, Kelchen gyenge lövését Palcsek könnyen fogja. (21. p.) Siska labdahordozásáért kapu előtt büntetőrugás, Schweng ahelyett, hogy a tiszta helyzetben álló Horváth II.höz passzolt volna, egyenest kapura lő, a labda kapufát érve jut ki a mezőnyből. (23. p.) Horváth II. kapásból óriási erővel lő, Király önkéntelenül fejjel fogja, biztos gól lett volna. (25. p.) Katzer szabadrugását Zsák kornerre menti (29. p.). A Vasas ezután nagy erővel támad,
    Kerchen beadását Takács egyéni játékkal kicselezve a védelmet, kapufát érintve, gólt lő. (35. p.)
    A Vasast felvillanyozza a siker, a BTC is emberfeletti módon küzd, de a Király által vétett s Zatykó által tisztázott korneren kívül nem ér el eredményt.

    Helycsere után

    a Vasas veszélyes támadásba kezd, Takács éles lövését Palcsek szépen fogja. (4 p.) Élénk Vasas támadások, a BTC védelme megzavarodik, Gruber és Orbán hibájából két korner, amelyeket Takács és Reiner lőnek kapu mellé (8. és 9. p.) A következő percben kavarodás a Vasas kapus előtt, Horváth II. kapufát lő, a mezőnybe visszapattanó labdát Siska nagy szerencsével megkaparintja. A 14-ik percben Katzer szép beadását Takács kapásból magasan kapu fölé emeli. Majd Takács fut le a jobbszélen, centerét Orbán luftolja, a résen álló Szentmiklóssy majdnem elfogja, de Palcsek lába elől boxolja el. (20. p.) Schweng szép lövését Siska kornerre tolja. (23 p.) Horváth -IL-t Zatykó a 16 oson faultolja, a szabadrugásból korner lesz, mely eredménytelen. (25. p.) Katzer egyedül megfut, de gólvonalon tulviszi a labdát (26. p.) Takács nehéz szögből kapura lő, de Palcsek résen van. (30. p.) Nagy kavarodás a BTC kapu előtt, Palcsek Szentmiklóssy lábáról szedi le a labdát. (38. p.) A 41-ik percben Horváth I. faultolja Szentmiklóssyt, a szabadrugás kapu mellé jut. Vasas támadással ér véget a játék.

    Sporthirlap, 1923. december 10.