magyarfutball.hu

Kispesti AC - Budapesti TC 3 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.10, 19:23 (szerk.: 2022.02.11, 11:07)
    KAC — BTC 3:2 (2:0)

    Hungária-uti pálya
    Biró Békés Mór

    A várakozásnak megfelelően rendkívül érdekes, heves iramu és változatos játék keretében vívta meg a két csapat mai küzdelmét. Az első félidő­ben változatos, hullámzó a játék, de mig a KAC támadósora tervszerű, lapos paszokon alapuló ak­ciókkal dolgozott, s két jól irányított lövéssel ugyanannyi gólhoz is jutott, addig a BTC ebben a félidőben csupán egyéni kirohanásokkal kísérle­tezett — természetesen sikertelenül. A második félidőt öldöklő iramban kezdje a BTC s tiz percig lélekzethez sem engedte jutni ellenfelét és miután kiegyenlített, a mérkőzés győztesének is látszott. A kiegyenlítő gól után azonban engedett a tem­póból, amit a KAC ügyesen felhasználva még egy utolsó rohamott intézett a BTC kapuja ellen, még pedig Stier kapus jóvoltából sikerrel. Ezután azon­ban teljesen visszaestek a Kispestiek s nyolc em­berrel védekezve sikerült is gól nélkül kihuzniok a hátralévő időt.

    Az egyes játékosokról szólva a KAC csapatá­ban Vargát illeti első sorban dicséret; néhány alkalommal igazán bravurosan mentett. A hátvé­dek közül Tury kiválóan, Balla, ellenben gyengén dolgozott. Meglepően frissen, okosan és haszno­san játszott a Stalmach—Recse—Buday összeállí­tásu halfsor. A csatársorban Saguly és Eisenhoffer, a két összekötő éles lövéseivel tűnt ki.
    A BTC kapujában Stier személyében gyenge erő állott. A hátvédek közül Kőszegi volt a jobbik, bár a Grubert helyettesitő Kelemen sem volt rossz. A fedezetsorban Kanyaurek tetszett, mig a csatár­sorban az ezuttal először szerepelt Kollár és Hor­váth II. közül csak az előbbi mutatott elfogadha­tót; mellette Dobó volt igen veszélyes.

    A KAC góljai az első félidő 15. és 38. percé­ben, s a második félidő 16. percében estek Saguly, illetve Eisenhoffer lövéseiből, mig a BTC-t Dobó és Kollár — utóbbi tizenegyesből _ — a második félidő 6. és 10. percében juttatta góljaihoz.

    Sporthirlap, 1919. szeptember 8.