magyarfutball.hu

MTK - VII. Kerületi SC 2 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1920/1921, 25. forduló
játékvezető : Schreiner Károly
nézőszámok:
  1. nela: 3.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.17, 17:58 (szerk.: 2022.03.18, 08:46)
    MTK — VII. ker. SC 2:0 (1:0)

    Hungária-ut
    Biró: Schreiner

    Lendületes játékával a meccs nagy részében teljesen nyílt jelleget biztosí­tott a VII. kerület e mérkőzésnek, me­lyet nagy erőfeszítése ellenére a Braun nélkül felálló MTK csak igen nehezen nyert maga s több ízben a kiegyenlítés a levegőben lógott.

    Az MTK erősen megérezte Braun hiányát, valamint Gutmann centerhalf indisz­pozícióját, bár ezuttal a csatár­sor idők­özön­kint nagy ambíciót árult el. Különösen a belső csatártrió volt elemében, míg a szélsők csak s­zorgal­­­­mukkal tűntek ki. Az MTK legjobb embere Mandl volt.

    A VII. kerület kimagaslóan legjobb játékosa Hoffmann baloldali hátvéd, aki sokszor egymaga állott ellen a­­ Testgyakorlók támadásának és kis termete ellenére, legtöbbször sikerrel küzdött meg az MTK-csatárokkal. Wagner a kapuban a nehéz labdák eg­ész sorát védte, önfeláldozóan dol­gozott — különösen a védelemben — a VII. kerületiek halfsora, a támadó akciókat részben Herzog, részben pe­dig Jánoss­y és Csuzmann hajtotta végre.

    Az első perctől eltekintve. VII. ker. hamar nyílttá teszi a játékot agilitá­sával, lassa­nkint azonban vissza­­nyomja az MTK, de akkor szívósan védekezik. A 15. percben kornerrel veszélyeztet az MTK. Wagnernek több nehéz la­bdát kell védenie, így Kertész

    II. szabadrugását és Molnár sarokba plaszir­ozott labdáját. Tíz perccel szü­net előtt a Senkeyvel összeütköző Já­­nossy megsérül. A 39. percben Opata a félvonalról lefut, a vonalról vissza­adja a labdát, melyet egy VII. kerületi játékos átugrik, Schlosser elfogja a labdát és a kapu sarkába küldi (1:0). Az utolsó percekben Schlosser több ízben fölé lő, egy lapos lövését pedig Wagner kivédi.
    Szünet után az első percekben nagy lendülettel játszik a VII. kerület, már-már a kiegyenlítés várható, de tíz perc mulva alábbhagy a támadás heve.
    A 8. percben korner az MTK ellen. Orth egy lövését ismét korn­erre védi Wagner. A 18. percben Orth a kapu előt­t összeütközik Hoffmannal, akit eszméletlenül kivisznek, de már tíz perc mulva alábbhagy a támadás heve. két kornert is véd az MTK. A 33. percben Molnár kapufát lő, Orth lövé­sét Wagner fogja. Öt perc múlva Orth lapos lövése kapufáról gólba pat­tan (2:0). A 41. percben kornerrel veszélyeztet a VII. kerület.

    MTK: Kropacsek— Mandl, Senkey— Kertész II, Gutmann, Vágó—­ Nagy, Molnár, Orth, Schlosser, Opata.
    VII. ker. SC: Wagner— Juhász, Hoffmann.—Melich, Kopza, Weszler—­­Lederer, Jánossy, Csuzmann, Knoll, Herzog.

    Nemzeti Sport, 1921. május 9.