magyarfutball.hu

VII. Kerületi SC - MTK 0 : 8

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1920/1921, 15. forduló
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.09, 21:16 (szerk.: 2022.03.15, 15:20)
    MTK - VII. ker Sp. C. 8:0 (3:0)

    Hungária-uti pálya, 4000 néző
    Bíró: Técsey Pál

    A VII. kerületiek szerdai gyenge szereplése mér előreveteite ugyan egy ujabb sulyos vereség árnyékát, de hogy a csapat ennyire gyengén fog játszani, az még azok számára is meglepetés volt, akik látták a szerdai mérkőzést. A csapat gyengén játszott, de dicsérőleg kell megállapítanunk róla, hogy, habár csak a tizenkettedik órá­ban, de végre mégis csak áttért a fair já­tékra. A csapatban ezuttal is csak a két hát­véd, Juhász és Hofmaann, Kojsza éa Herzog balszélső mutattak első osztálya játékot, a többiek egészen gyéngén funkcionáltak.

    Az MTK nagy technikai felsőbbjének tudatában nem igen erőltette a játékot, ké­nyelmesen játszott, mindamellett számos tet­szetős akciót produkált, csupán a kapu előtt vitte tulságba a kombinálgatást; csatárai azonban keveset lőttek a kapura. A közvet­len védelemnek alig volt dolga, mert elvé­gezte helyette az előtte játszó Weisz—Orth— Vágó halfsor. Weisz rövidesen egyik leg­hasznosabb tagja lesz a csapatnak, s Vágó fiatalos játéka is csak dicséretet érdemel. Orth kímélte magát, de labdaadogatása, fejjátéka igy is kiváló volt. A csatársorban a Schlosser—Dobsa-pár volt elemében. Schlosser annak ellenére, hogy napok óta családi kö­rülményei miatt nem aludt, rendkívül frissen mozgott, s különösen cselezéseivel voltak si­kerei. A fiatal Dobsa mértani pontossággal irányított beadásaival volt a csapatnak nagy hasznára. Kertész II. sehogysem tudta bele élni magát a centercsatár szerepébe; különö­sen a labdaadogatással maradt adós. Molnár tulságosan kényelmesen, s a bosszantásig menő önzéssel játszott. Braun ismét kevés labdát kapott, amit azonban jól folytatott.

    Az MTK első gólját csak a 18. percben éri el Kertész II. révén. A 24. percben Schlosser, a 27. percben pegig Molnár lő gólt. A második félidőben már a 3-ik percben a VII. kerület hálójában akad meg Dobsa szépsn ivelt be­adása. A 14. percben Orth, a 29-ben Sohlosser, a 36-ban Molnár és a 42. peroben Kertész II lövi a további gólokat.

    Sporthirlap, 1920. december 13.