magyarfutball.hu

VII. Kerületi SC - MTK 0 : 5

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 10. forduló
játékvezető : Bíró Sándor
nézőszámok:
  1. nela: 2.500
  2. Az Ujság: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.25, 21:30
    A már közel két hét óta tartó esőzés daczára is elég jó állapotban voltak a sporttelepek, az időjárás azonban még sem volt elég hívogató, ugy hogy még a nap legnagyobb attrakcziója az MTK—VII. ker. SC-mérközés is alig háromezer főnyi közönség előtt folyt le. Az MTK különben fölényes játék után 5:0 (4 : 0) arányban győzött a VII. kerületi SC ellen, a melynek védelme az Orth által mesterien vezetett támadásoknak nem tudott ellentállni. Orth az első öt perczben két olyan csodaszép goalt rugott, hogy a publikum tombolva ün­nepelte és az ö érdeme volt a harmadik goal is, a melyet a 7-ik perczben Molnár juttatott rendeltetési helyére, a kinek ujabb goalja (30 p.) után, különösen a második félidőben a kék-fehérek már csak unalmas iskolájátékot produkáltak a közönség nem csekély boszuságára. Mégis az utolsó perczekben a Braun he­lyén játszó Dobó, remek goallal 5 : 0-ra javította az eredményt.

    Az Ujság, 1921.november 22.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.03.25, 20:54
    A vasárnapi MTK—VII. kerület mér­kőzésen kellemes meglepetés volt az MTK uj hátvédjének, Kovács Lajos­nak — aki különben a volt reprezenta­tív Kovács Elemérnek öccse — jó já­téka. A második osztályból felkerült játékos biztos, nyugodt védőmunkája általános tetszést aratott. Hétfőn este azután villámként csapott le a derült égből az a hir, hogy
    Kovács Lajos jogosulatlanul ját­szott az MTK csapatában. Kovács Lajos az elmult évben nem játszott már rendszeresen a BEVV csa­patában, mindamellett játékostársai­nak kérésére
    résztvett csapatának a tavaszi sze­zon előtt megtartott két barátságos mérkőzésén és pedig február 12-én az UTE és február 27-én a KFC ellen.

    Sporthirlap, 1921. november 24.
     
  3. avatar: erdosor
    2018.09.24, 16:24 (szerk.: 2018.09.24, 20:03)
    Hungária-ut. — Bíró: Biró S.

    A játék menete: Orth a 2. percben megkapja a labdát, fél pályától kezdve végig dribliz, illetve ellép az egész védelem mellett, s balról oldalról, közelről, de igen nehéz helyzetből vehemens gólt lő (1:0). Fél perc sem telik bele, Schlosser lefut, hátrafelé centerezett lapos labdáját Orth váratlan hosszú lövéssel kapásból, leszorítva a jobbsarokba lövi; a kapus későn veti utána magát (2:0). Orth mindenütt ott van, páratlan munkával viszi a támadásokat. Most a jobbszélen rohan le az autvonalig, középmagas egyenes centere ideális, két méterrel a kapu előtt röpül, Molnár beleront és nagy rössével a kapuba nyomja (6. perc 3:0). Ez a mérkőzés volt legklasszikusabb akciója. Orth tovább dolgozik, a kiszökő kapus mellett hosszan lőtt labdája kapufát ér, két lövését fogják, három a kapus mellett süvít el, mindenünnen lő, de már a VII. ker. jobban vigyáz reá. A VII. ker. sorra hibáz, Weszter két szép szabadrúgását Kropacsek fogja, Molnár négy tiszta helyzetet elront, Sohlosser mindennel elkésik, míg végre Molnár gyöngén lőtt ugráló labdája Papliczky lábán irányt változtatva éppen az ellenkező sarokba ugrik be, mint amerre Wagner már vetette magát (4:0). Wagnernek két védése érdemel külön említést, először Orth lövését fogja, aztán Opata pompás beadását söpri le Orth fejéről.
    A II. félidőben a VII. ker. teljesen letörik, de az MTK vagy tíz gólhelyzetet elront, mig végre Dobó a 40. percben váratlan hosszú szép lövése hálóba jut.

    MTK: Kropacsek—Mandl, Kovács II.—Kertész II., Nyúl, Vágó—Dobó, Molnár, Orth, Schlosser, Opata.
    VII. kor. SC: Wagner—Juhász, Papliczky—Wesztler, Kojsza, Melich—Dobos, Pollák, Knoll, Brenner, Lederer.

    Nemzeti Sport, 1921.11.21.