magyarfutball.hu

UTE - III. Kerület 6 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: erdosor
  2018.10.10, 13:05
  Népsziget. Bíró: Bíró Sándor.

  Az UTE hatalmas gólarányú győzelme csak a 2. félidőben hű kifejezője az újpestiek fölényének, de a mezőnybeli játékuk után a budaiak nem érdemelték meg számbelileg ezt a nagy vereséget, mert a játék utolsó percéig lelkesen és céltudatosan folytatták a számukra elveszett küzdelmet.
  Az első félidő egyébként a budaiak lendületes támadásaival kezdődött s Horváth egyéni játéka már az 5. percben gólt hoz. Ezután az újpestiek teremtenek veszélyes helyzetet, Szidon beadását Schaller biztos helyzetben fogja, de Steinitz faultolja, az ezért ítélt 11-est Priboj belövi. A játék ezután változatos, hol egyik, hol a másik csapat teremt meleg helyzeteket, de a kapusok mindkét oldalon kitűnően tartják magukat. A 31. percben Paulusz-nak sikerül megszökni s a vezető gólt megszerezni. A játék vége felé Neuhausz kapus pár percig tartó sérülést szenved.
  Az első félidő végén bekövetkezett UTE fölény a második félidőben aztán még jobban kidomborodik s a diszponáltan játszó újpesti csatárok egymásután érik el a gólokat. A 2-ik percben Kósa lövi a mérkőzés legszebb gólját, a 13-ik percben Paulusz beadását Szidon érvényesíti, a 37-ik percben Schaller egyéni játéka már az 5. gólt hozza az újpestieknek, a legutolsó percben pedig Paulusz góljának tapsolt a közönség. Az újpestieknek csatársora sem egyéni, sem összjátékban nem hagyott hátra semmi kívánni valót. Erhatics is jól helyettesítette Foglt. A budaiak csapatában Klébert, Szabót és Palcsekot illeti elismerés.

  UTE: Remete—Erhatics, Etnmerling—Kelecsényi, Baubach, Peitsch—Paulusz, Kósa, Priboj, Schaller, Szidon.
  III. ker.: Neuhausz—Steinitz, Szabó—Kovásznai, Kléber, Schravek—Plesek, Horváth, Palcsek, Göttler, Schwarz.
  Nemzeti Sport, 1922.06.12.