magyarfutball.hu

UTE - III. Kerület 6 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 21. forduló
játékvezető : Bíró Sándor
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 2.000
  2. nela: 2.200

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.31, 21:10 (szerk.: 2022.04.01, 10:15)
    UTE - III. ker. TVE 6:1 (2:1)

    Népsziget, 2000 néző
    Bíró: Biró Sándor

    Az UTE annak ellenére, hogy teljes védelmét (Knoll—Fogel II.—Fogl III) nélkülözte, imponáló fölénnyel verte a szezon végén letört Vívókat. Ezuttal különössen a csatársora volt elemében, s annak is Paulusz jobb szélső volt a lelke. Minden támadása, lefutása veszélyt jelentett az ellenfél kapujára, s ötödik gólja valóban remek volt.

    A másik négy csatárnak is jó napja volt. A fedezetsor jó! látta el feladatát s a tartalék hátvédpár meglepően jól pótolta a Fogl fivéreket A III. kerületiek katasztrófalis veresége főleg Neuhaus sérülésével hozható összefüggésbe. Szabó hátvéd, Kléber a halfsorban és Horváth a csatársorban voltak a csapat főtámaszai. Kovásznay euttal halfot játszott és szerepelt Plesch a Vasasok egykori jobbszélsöje is, de nem mutatott semmi különöset.

    Az első gólt a III. ker. TVE szerzi meg már az 5. percben Horváth védhetetlen lövésével. Az UTE kiegyenlítő gólját a Schaller legáncsolása miatt megítélt tizenegyesből Priboj lövi. A 31. percben Paulusz szép centerét Priboj a második góllá értékesíti A 39. percben Szidon és Neuhausz összeütköznek, s utóbbi megsérült, de 2 perc múlva ismét beállt. A második félidő 2. percében már ismét a vivók hálójában a labda. Szép egyéni játék után Kósa lőtte, A 13. percben Szidon a gólszerző. Ezután az UTE teljesen odaszögezi ellenfelét, s a 37 percben Schaller, s a 42-ben Paulusz további két gólt lő.

    Sporhirlap, 1922. június 12.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.10.10, 13:05 (szerk.: 2022.04.01, 10:15)
    Népsziget
    Bíró: Bíró Sándor.

    Az UTE hatalmas gólarányú győzelme csak a 2. félidőben hű kifejezője az újpestiek fölényének, de a mezőnybeli játékuk után a budaiak nem érdemelték meg számbelileg ezt a nagy vereséget, mert a játék utolsó percéig lelkesen és céltudatosan folytatták a számukra elveszett küzdelmet.

    Az első félidő egyébként a budaiak lendületes támadásaival kezdődött s Horváth egyéni játéka már az 5. percben gólt hoz. Ezután az újpestiek teremtenek veszélyes helyzetet, Szidon beadását Schaller biztos helyzetben fogja, de Steinitz faultolja, az ezért ítélt 11-est Priboj belövi. A játék ezután változatos, hol egyik, hol a másik csapat teremt meleg helyzeteket, de a kapusok mindkét oldalon kitűnően tartják magukat. A 31. percben Paulusz-nak sikerül megszökni s a vezető gólt megszerezni. A játék vége felé Neuhausz kapus pár percig tartó sérülést szenved.
    Az első félidő végén bekövetkezett UTE fölény a második félidőben aztán még jobban kidomborodik s a diszponáltan játszó újpesti csatárok egymásután érik el a gólokat. A 2-ik percben Kósa lövi a mérkőzés legszebb gólját, a 13-ik percben Paulusz beadását Szidon érvényesíti, a 37-ik percben Schaller egyéni játéka már az 5. gólt hozza az újpestieknek, a legutolsó percben pedig Paulusz góljának tapsolt a közönség. Az újpestieknek csatársora sem egyéni, sem összjátékban nem hagyott hátra semmi kívánni valót. Erhatics is jól helyettesítette Foglt. A budaiak csapatában Klébert, Szabót és Palcsekot illeti elismerés.

    UTE: Remete—Erhatics, Etnmerling—Kelecsényi, Baubach, Peitsch—Paulusz, Kósa, Priboj, Schaller, Szidon.
    III. ker.: Neuhausz—Steinitz, Szabó—Kovásznai, Kléber, Schravek—Plesek, Horváth, Palcsek, Göttler, Schwarz.

    Nemzeti Sport, 1922.06.12.