magyarfutball.hu

Törekvés SE - Terézvárosi TC 2 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.31, 19:09 (szerk.: 2022.04.01, 10:12)
    TTC - Törekvés 3:2 (3:0)

    Halom-utca
    Bíró: Vértes Imre

    Az eredmény hatalmas meglepetés. A TTC lelkesen, önbizalommal ment a küzdelembe, ami elég volt ahhoz, hogy az első félórában már három góllal bebiztosítsa a győzelmét. A Törekvés csapata az első félidőben lanyhán nemtörődömséggel játszott, a védelme kapkodó játékával igyekezett a TTC-t mennél biztosabb győzelemhez segiteni.

    A TTC ezzel a győzelemmel ugyan nem jutott előbbre az utolsó helynél, most a VII. ker.-el együtt 13 ponttal áll a lista végén, de legalább halvány reménysége van arra, hogy a kibukást elkerüli. Ehhez azonban meg kell verni a jövő héten az FTC-ét. Csatársora, elsősorban pedig Maly veszélyes lefutásokkal viszi előre társait. A belső csatárok közül Procenkó mindenütt ott volt, sokat és veszélyesen lőtt kapura. Bernáth szép góljával tűnt ki, Győry és Poremba ügyesen alkalmazkodtak társaikhoz. A halfsorban Friedmann ügyes labdaadogatása, Palkovics agilitása tűnt ki, a hátvédek közül Fried volt a jobb, de Kovács sem csinált nagyobb hibát. Klein az első kapott gólig kitünően védett, azután sokat kapkodott, könnyelmüsködött s csak a szerencse mentette meg kapuját a kiegyenlítő góltól.
    Á Törekvés csapatára nem ismertünk rá. Ugylátszik eddigi jó szereplését megelégelte, pedig negyedik helye még egyáltalában nem biztos. A csapat állóképessége ugyan ma is változatlan, amit bebizonyított az utolsó 20 percben diktált finisével, a melynél különbet keveset láttunk, de játékstílusuk kezd romlani, egész ötletszerűen dolgoznak. A gólokért a közvetlen védelmet kell okolnunk, Siegl és Horváth jó munkájára pedig Dürr kissé gyenge formája mellett ugyancsak szükség lett volna. Hajós a válogatottban való szereplése óta nem tud lábra kapni, Csermely állta meg leginkább helyét a halfsorban. A csatársor csak az utolsó félórában dolgozott.

    A finisben aztán ismét a régi Törekvés csatárjátékát élvezhettük. Weisz a balszélen állandóan frontba hozta csatársorát. Lelke volt minden támadásnak, s ha a centerben történetesen nem Pruha, hanem egy odavaló játékos áll, ugy aligha vitte volna el a TTC mind a két pontot. Hirzernek voltak veszélyes momentumai. Kautzky szürke játékos, Szánthót láttuk már sokkal jobbnak is.
    TTC támadásokkal kezdődik a mérkőzés, Törekvés szemmelláthatólag nem igyekezik eredményre. A TTC mindjobban belemelegedik a játékba, támadást támadás követ s Maly lerohanása már az 5-ik percben gólt eredményez. A szép beadást Procenkó védhetetlenül befejeli. A TTC lelkes játéka egészen megzavarja a Törekvés csapatát, kapkodással próbálják zavarni a TTC egységes támadását, de hiába. A 15-ik percben Weisz— Hirzer jutnak szóhoz. Hirzer rugása kapufát ér. A 25-ik percben Procenkó ügyesen kihasználja a Törekvés védelmének tétovázását s 10 méterről szép helyezett gólt lő (2 : 0). A 28-ik percben Pruha összefut Palkovicscsal s elájul. A 31-ik percben Bernáth a kifutó Dürr mellett beguritja a labdát (3 : 0). A Törekvés durvulni kezd, a TTC természetesen mindig viszonozza s így megy ez a mérkőzés végéig többször is, ellenére annak, hogy Vértes biró kellő eréllyel fogja a két csapat durvaságra hajló játékosait. Félidő végén kissé ellanyhult a játék.

    Szünet után kis ideig ugy látszik, mintha a TTC tovább folytatná offenziváját, de a Törekvés is észbe kap s rövidesen mind változatosabb, gyorsabb iramu lesz a játék. Hol a Törekvés kezd veszélyes támadásba, hol Malyt látjuk a labdával száguldani. A 11-ik percben Weisz félvonalról lefut, átadását Hirzer a két hátvéd között 8 méterről góllá értékesíti. (3 : 1). Öldöklő tempóba fog most a Törekvés, de a TTC jól állja a harcot. A 31. percben Weisz egyik szép beadása Hirzerhez kerül, ki a TTC kapusának rugja a labdát, a visszapattanó labdat Kautzky 3 méterről bevágja. (3 : 2). Törekvés most öldöklő finisbe fog s a kiegyenlítő gól állandóan a levegőben lóg. A TTC azonban ügyesen „húzza az időt" s a biró sípja a meccs végével együtt a TTC győzelmét is jelzi.

    Sporthirlap, 1922. június 12.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.10.10, 13:06
    Halom utca. Bíró: Vértes.

    A Törekvésben nem játszott Vass s a régi recipe szerint nem a tartalékhátvédet állították be, hanem a csapatot forgatták fel. A védelem elvesztette egységét, a lehetetlen helyezkedés és a kapu előtti fejvesztés végzetessé vált részükre. A halfsor intenzív támogatása nélkül és megfelelő centercsatár hiányában a támadásra is csak a második félidőben jutott eredményre, amikor a TTC-védelem már kimerült. Ekkor kapott lábra a balszárny, valamint a jobbszélső Szántó is. Mindvégig azonban csak Dürr nyújtott kiválót.
    Minden dicséretet megérdemel a TTC lelkes, győzelmet forszírozó szép játéka, mely az első félidőben a támadásban, a másodikban pedig az észszerű védekezésben nyilvánult meg. Maly, Procenkó, Bernát tetszés szerint törték át a gyenge ellenállású Törekvés halfsort s Maly szép beadásából már a 10. percben Procenkó fejel védhetetlen gólt. TTC nagy fölénnyel támad tovább, Törekvés csupán Hirzer szabadrúgásával jut előnyös helyzetbe, a labda azonban a kapufáról pattan vissza, majd Weisz lő kapu mellé. A következő percben már a Törekvéskapu előtt a labda s a kavarodásban Procenkó lövi a 2. gólt. Ugyancsak kapu előtti tumultusban rúgja a félidő végén Bernát a 3. gólt.
    A második félidőben a tempót kevésbé bíró TTC-vel szemben Törekvés mindinkább lendületbe jön, a balszárny hatalmas előretörése Hirzer, majd Kautzky révén eredményez gólt, de a lelkesen védő TTC-védelemnek sikerül a kiegyenlítést elhárítani.

    TTC: Klein—Kovács, Fried—Denhof, Friedmann, Palkovics—Maly, Györy, Poremba, Procenko, Bernát.
    Törekvés: Dürr—Horváth, Siegl—Csermely, Hajós, Halmos—Szántó, Kautzky, Pruha, Hirzer, Weisz.
    Nemzeti Sport, 1922.06.12.