magyarfutball.hu

Vasas - VAC 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 16. forduló
játékvezető : Vágó Zoltán
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 5.000
meccstörténelem
  1. 1926.04.11 VAC - Vasas 2-2
  2. 1925.09.27 Vasas - VAC 2-2
  3. 1925.05.09 VAC - Vasas 2-1
  4. 1924.10.12 Vasas - VAC 2-2
  5. 1924.02.24 Vasas - VAC 3-0
...részletek, összes mérkőzes »

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.28, 22:10 (szerk.: 2022.03.29, 15:28)
    Vasasok — VAC 0:0

    Üllöi-uti pálya, 5000 néző
    Bíró: Vágó Zoltán

    A Vasasok olyan iramban kezdték a mérkőzést, mintha le akarnák galopozni az elmult héten szenzációsán szerepelt ellenfelüket. A játék képe azt mutatta, hogy a Vasasok önbizalma nem jogosulatlan. Tetszés szerint bántak el a VAC védelemmel és sorra teremtették a legveszélyesebb gólhelyzeteket. Csak — és ez a csatárok sajnálatos „csak“-ja — befejezni nem tudtak igazan szépen keresztülvitt akcióikat. Katzer, Takács, Jellinek góllal kecsegtető lövései vagy a kapus kezében akadtak meg, vagy a kapufára mentek, vagy pedig a kapu mellé. A VAC teljesen statisztaszerepre szorítkozott s alig jutott le egyszer-kétszer a Vasas kapuhoz, s akkor sem volt veszélyes.

    A második félidőben megváltozott a helyzet. Nem ugy, hogy most már talán a VAC vette volna át a támadó szerepét, hanem olyképpen, hogy a Vasasok támadásai is elszintelenedtek és stílustalan, élvezhetetlen csapkodássá változott át az első félidőnek izgalmas és érdekes játéka. Lassan-lassan az a meggyőződés lett urrá bennünk, hogy a Vasasok több gólos győzelme helyett gól nélkül fog végződni a játék. — s igazat is kaptunk, mert a támadás helyett mindkét részen a védelmek léptek akcióba, s ők irányították a játékot.

    0:0-ás eredmény ellenére is azt kell azonban mondanunk, hogy a Vasasok voltak a jobbak, akik két gólos győzelmet is méltán megérdemeltek volna — az első félidőben mutatott játékuk alapján. A munkáscsapatnak igazán jól működött a támadósora, különösen a jobbszárnya: Koffler, Takáts, Jellinek. Összjatékuk precíz, helyezkedésük ötletes, csupán a lövésekkel állanak hadilábon. A legjobb harcos sem számíthat pedig sikerre, ha mindig csütörtököt mond a puskája. A half sorban Gottlieb és Tomecskó voltak jók az I. félidőben, a védelem megbízható, az uj kapusnak (Siska) nem volt dolga.

    A VAC-ra multheti játéka után rá sem ismertünk. Breuer nélkül a csatársor, ugylátszik, akcióképtelen. Egy egészséges momentuma sem volt. A halfsor dolgozott becsületesen, de kevés tudással. A védelem megbízhatóságának méltó jutalma az eldöntetlen eredmény. Különösen a két bekk munkája érdemel dicséretet.

    Sporthirlap, 1922. március 27.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.10.04, 16:48
    Üllöi-ut. Bíró: Vágó Zoltán.

    Heves iramban kezdődik a játék. A széllel játszó VAC azonnal ott terem ellenfele kapuja előtt, azonban a feltűnően jól helyezkedő Zatykó, aki ma egyenesen reprezentatív formát mutatott, könnyedén szerel. A Vasas is magára lel azonban csakhamar s nagy közönségének viharos biztatása mellett támadást támadásra vezet, de a csatárok erőtlen lövései hol a kapu fölé, hol a kapu mellé kerülnek. A VAC csak ritkán jut léllegzethez, mert céltalanul futkosó halfsora nem tudja ellensúlyozni a Vasas-csatársor stílusos, kombinatív munkáját. Annál jobban megállja a helyét a VAC két hátvédje, akiknek az erejét a vörös-fehérek jobban respektálják, mint kellene. Katzert szinte tömik a labdákkal, de az nem tud mit kezdeni velük: vagy rosszul centerez, vagy a kapus kezébe gurítja őket. De csődöt mond a tudománya csatártársainak is a tizenhatos vonal tájékán. Amellett balszerencse is üldözi a Vasasokat: Katzer tiszta helyzetben külső kapufát lő, utána nemsokára lefutja a VAC hátvédjeit, de a labdát a szerencsésen védő Czeisler kezébe rúgja. Egy kornerrel veszélyeztet még az első félidőben — eredmény nélkül.
    A második félidőt megint csak a vasmunkások csapata uralja, támadásaik azonban teljességgel erőtlenek. Tartalékkapusuknak alig van dolga, bár a keveset is bizonytalanul végezi. Látva Katzer bizonytalanságát, most már a jobbszélsőt játszó Kofflert is foglalkoztatni kezdik a Vasasok, aki gyors lefutásaival, tetszetős centereivel érdemes munkát is végez, beadott labdáit azonban a belső csatárok sorra elhibázzák. Négy kornert érnek el ebben a félidőben a vörös-fehérek, úgyszólván állandóan a VAC-kapu előtt tanyáznak, azonban Singer és Weisz résen vannak. A mérkőzés utolsó perceiben a VAC is szóhoz jut, kornert is ér el, de az elrúgás pillanatában a bíró sípja a mérkőzés végét jelzi.
    Dacára a meddő küzdelemnek, a Vasas-csapat tetszetősen játszott. Különösen a halfsora tetszett, élén Tomecskóval. Zatykó a mezőny legjobb embere volt, de megfelelt Stengl is. A VAC-ből Singer és Weisz emelkedett ki, de szépen és szerencsésen dolgozott a kapus is. Vágó Zoltán jól bíráskodott.

    Vasas: Siska—Zatykó, Stengl—Makovi. Gottlieb, Tomecskó—Koffler, Takács, Jellinek, Szentmiklósy, Katzer.
    VAC: Czeisler—Singer, Weisz I.—Móra, Hermann, Spirer—Engl III., Müller, Boros II., Köves, Grossz M.

    Nemzeti Sport, 1922.03.27.