magyarfutball.hu

VAC - Vasas 2 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 21. forduló
nézőszámok:
  1. nel: 4.600
meccstörténelem
  1. 1926.04.11 VAC - Vasas 2-2
  2. 1925.09.27 Vasas - VAC 2-2
  3. 1925.05.09 VAC - Vasas 2-1
  4. 1924.10.12 Vasas - VAC 2-2
  5. 1924.02.24 Vasas - VAC 3-0
...részletek, összes mérkőzes »

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.30, 21:40
    A VAC élénk szélső játékával győzött a tartalékos Vasasok ellen.

    VAC-Vasas 2:1 (2:1).

    Lóversenytéri pálya. — 1500 néző. Biró : Iváncsics Mihály.
    VAC: Fischer— Grosz II, Singer - Balogh, Kloster, Móra— Boross, Engl, Haar, Jocke, Lébi. — Vasas: Kutrucz — Király, Mácsik —Reiner, Sipos, Tomecsko — Koffler, Takács, Kocsis, Szentmiklóssy, Himmer.

    A VAC kezd
    és szép belső csatárjátékát csak Király tudja feltartani. A felszabadító rugásból Vasas-támadás alakul. Grosz II hibáját Kocsis ki akarja használni, de tuljátssza magát a kapuvonalon. Kutrucz bizonytalansága ismét a VAC-ot juttatja kedvező helyzetbe, de Tomecsko fogja Jocke éleslövését, szökteti a jobbszárnyát, azonban csak kornert ér el. Ezt Koffler a kapu mögé rugja. Boros szép akcióját rosszul fejezi be és Király felszabadít. Viszont a Hímmel Szentmiklóssy szárny támadását Kocsis pompás lövéssel fejezi be. A kapufáról visszapattanó labdát Takács nagy erővel Grosz II lábába lövi, az innen lepattanó labda Fischer zsákmánya lesz. Takács kitörését Fischer kifutással parírozza, majd Takács bombalövését kornerre menti, amelyet Sípos fejjel tisztáz.
    A 15. percben Jocke a kezére esik és kiáll. Ettől kezdve — bár Jocke csakhamar visszatér — a Vasas meglehetős fölénybe kerül és szép csatárjátéka élénken foglalkoztatja a VAC közvetlen védelmét.
    A 21. percben Takács és Kocsis szép összjátékából Kocsisnak 20 méterről küldött lapos lövése a vetődő Fischer mellett hálót ér (0:1).
    A gólt a VAC részéről élénk tiltakozás kiséri, mert állítólag a határbiró offszájdot jelzett. Rögtön rá a bíró egy téves ítélkezése, amellyel a VAC jogos kornerét nem akceptálja, meglehetős vihart támaszt, a határbíró megkérdezése után azonban megadja a kornert. Ezt Jocke a kapu mögé rugja. Most Boross és Haar helyet cserélnek és ettől kezdve a VAC nagy erővel fekszik a játékba. Irányítását teljesen kezébe ragadja és valósággal elsöpri az amugy is bizonytalan Vasas fedezetsort. Boross szöktetéséből Jocke kornert ért el, amelyet Király szerel. A 31. percben Jocke kicselezi az egész Vasas védelmet, de éles szögben küldött lövését Kutrucz biztosan fogja. Sorozatos VAC-támadások után
    a 35. percben Jocket faultolják. Lébi szabadrugását, Kutrucz kiboxolja, a labdát Haar hátra- huzza Englnek, akinek lövését Takács gyomrához tartott kezével védi a büntetőterületen belül. A megítélt 11-est Klopfer védhetetlenül a kapuba helyezi (1:1).
    A VAC nem lankadó erővel folytatja támadásait, Haár a 10. percben lefut, ivelt beadását Lébi kapásból Kutrucz kezébe lövi. Majd kornert ér el a VAC és ebből
    a 42. percben Haar gyönyörű beadását Kutrucz ismét kiboxolja, de a labdát most Lébi kapta, aki Kutrucz a feje fölött az ellenkező sarokba emeli (2:1).
    Haár vezet még egy veszélyes támadást, szép beadását Boros kapásból akarja lőni kapura, de a labda végigcsuszik alszárán és az erőtlen labdát Kutrucz fogja. Az utolsó percben a Vasasok támadását a VAC-védelem leszereli.
    Helycsere után
    a Vasas kissé, magához tér, formás támadásokat vezet, de belsőinek erélytelensége, másrészt Grosz II pompás védőjátéka megakadályozza az eredmény elérésében. Az 5. percben Grosz II erősen faultolja a kitörni akaró Kocsist. Takács 10 méteres szabadrugása a felső sarok mellett süvít el. A Vasasok ujabb támadása közben Singert luftja megzavarja Kocsist és Fisch-
    er kifutással ment. A 12. percbe Boros tisztára játssza Englt, aki jó helyzetben kapu mellé lő. A 11. percben Grósz II kézzel tartja fel a Vasas támadását és Szentmiklóssy éles szabadrugását Fischer kornerra tolja.
    A sarokrugás eredménytelen marad, Kocsis éles lövése góllal kecsegtet, amikor a labda
    Grosz II. lábáról irányt változtatva, Himmerhez, tőle Szentmiklóssyhoz kerül, akinek csavart lövését Koffler a kapu ögé hibázza. Pár perc mulva hasonló helyzet adódik Hímmer—Szentmiklóssy akciójából. Az utóbbi lövése kornert eredményez, ebből Sípos felső kapufát lő. A 20. percben a Vasas-balszárny ujabb támadását Fischer kifutással szereli, ekkor Szentmiklóssy lába Fischer arcát éri. Fischer könnyebben megsérül , 3 percig szünetel a játék. A 25. percben a VAC szóhoz jut és Király hibájából Lébinek a szélről leadott éles lövése Kutrucznak komoly munkát ad.
    Most változatos mezőnyjáték alakul ki, de míg Boross kitörése a kapus mellé küldött lövésével végződik, addig a kitörő Takácsot Grosz II kornerre szereli. Ebből Takács a kapu fölé fejel. A 38. percben Takács és Kocsis helyet cserélnek, de ez sem használ semmit. A VAC ismét fölénybe kerül és, Király csak nehezen szereli a lefutó Lébit, Engl beadása még Kutruczot foglalkoztatja, amikor Lébi ujabb támadását Király kézzel szereli. Lébi szabadrugását Király kornerre hibázza, amelyben Haár a kapu fölé lő.
    Sporthirlap, 1925. május 10.