magyarfutball.hu

Vasas - VAC 2 : 2 13:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 4. forduló
játékvezető : Weisz Ferenc
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: -
  2. Sporthírlap: -
  3. nela: 4.000
meccstörténelem
  1. 1926.04.11 VAC - Vasas 2-2
  2. 1925.09.27 Vasas - VAC 2-2
  3. 1925.05.09 VAC - Vasas 2-1
  4. 1924.10.12 Vasas - VAC 2-2
  5. 1924.02.24 Vasas - VAC 3-0
...részletek, összes mérkőzes »

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.07.16, 21:57
    Az első félidő eredményével megelégedett Vasasokat a VAC lelkes finissel fosztotta meg egy ponttól.

    Vasasok-VAC 2:2 (2:0).

    — Hungária-uti pálya. — Biró: Welsz Ferenc. —
    Vasasok: Wimmer— Király, Stengl— Klein, Sípos, Reiner— Majoros, Takács, Jellinek, Szentmiklóssy, Himmer. — VAC: Fischer— Singer, Gross III— Klopfer, Grünwald, Balog— Haar, Engl II, Peterfreund, Lébi, Jocke.

    A VAC kezd
    föl is nyomul, de Reiner elveszi a labdát a csatároktól és a nagy széltől segítve már az első percben veszélybe kerül a VAC kapuja. A védelem két, eredménytelenül maradt korner árán megmenti a kaput a góltól. A kapurugásból Haarhoz kerül a labda, aki szépen átjátssza magát a Vasasok védelmén, beadása azonban nem sikerül. A következő percben Peterfreund jó helyzetben kitűnő labdát kap Lébitől, azonban lövése a kapu fölé jut. Ezután a Vasasok erélyesebb támadásba fognak. Himmer lefutja a VAC védelmét, a labdát a tisztán álló Jellinekhez tolja, aki a hatos vonalról Fischer kezébe lövi a labdát (9. perc).
    A széltől támogatott Vasasok állandó fölénybe kerülnek és fölényüket csak néha-néha szakítja meg egy-egy, szélsőkre alapított VAC-támadás. Jellinek és Szentmiklóssy szép passzjátéka után az utóbbi 25 méterről váratlanul élesen a kapura lő s a labdát Fischer csak nehezen tudja kornerra nyomni.
    Az eredménytelen korner után néhány pillanatra felszabadul Fischer kapuja, a VAC-csatársor felnyomul és Engl II-t Stengl nehezen tudja szerelni. A 15. percben Takács kornert erőszakol ki. A sarokrugás Takácshoz kerül, akinek gyenge lövése a bíró lábáról majdnem a gólba pattan, Fischercsak nehezen tudja magához kaparintani a labdát.
    A 14. percben Majoros—Takács kombináció után Takács egy már reménytelennek látszó labdára rástartol, a kornervonalon elfogja és gyönyörű ívben beadja. A labda Fischer kezét érintve Himmer elé esik, aki mellel a kapuba gurítja. (1:0.)
    Takácsnak ez az akciója nagyszerű munka volt. A Vasas támadások a gól után sem szűnnek meg. Különösen az uj jobbszélső, Majoros akciói veszélyesek.
    Jellinek szépen szökteti Himmert, akinek beadása tulerős és Majoroshoz kerül, Majoros laposan Szentmiklóssy elé tolja, aki azonban jó helyzetben hibáz. A 25. percben Majoros lefutását szép beadással fejezi be, labdáját Jellinek átlépi, Szentmiklóssy fogja, kapásból Takács elé tolja, aki azonban késik és Grosz III idejében lép közbe.
    A 26. percben Szentmiklóssy pompásan szökteti Himmert, aki balra kanyarodva a feleslegesen kifutó Fischer mellett tíz méterről a hálóba guríja a labdát. (2 : 0).
    A gól után a VAC rövid ideig tartó ellentámadásai következnek, amelyek azonban vagy már a fedezetsoron megtörnek, vagy pedig a lövések meszsze elkerülik a kaput. A 32. percben Himmer beadása ismét veszélyes helyzetet teremt a vívók kapuja előtt, a belsők azonban késlekednek. Néhány perc mulva Jellinek éles lövését Fischer kiejti a kezéből. A 36. percben Klein hibájából Jocke nagyszerű helyzetbe kerül, azonban Haar szép beadását közelről a kapu fölé emeli.
    A félidő vége felé ismét a Vasasokat látjuk frontban és Majoros—Takács-szárny szebbnél-szebb támadásokat vezet. A 44. percben Takács szép labdát kap Majorostól és fordulásból élesen lő a kapura, azonban Fischer a helyén van. Kapirugás után ismét Majoros kaparintja meg a labdát, akciója góllal kecsegtet, de Fischer, Singer segítségével, idejében szereli a lőni készülő Takácsot.
    Ujrakezdés után
    a széltől támogatott VAC-csatársor már az első percekben veszélyes helyzeteket teremt szélsői révén, azonban Haar szép beadásából Lébi lövései három ízben is kapu mellé mennek. A 6. percben Jocke kornert erőszakol ki, majd ujabb korner, de mind a kettő eredménytelen. A 12. percben Jocke kerül ismét jó helyzetbe, éles lövését azonban Wimmer szépen fogja. Most a Vasasok nyomulnak fel, Szentmiklósy szép labdáját Himler elügyetlenkedi. Takács csak nagyon ritkán bocsátkozik közelharcba és inkább statisztál, mint játszik.
    A VAC lelkes közönsége támadásra buzdítja csapatát és Haar, majd Jocke szép akciója veszélybe is hozza Wimmer kapuját. A 21. percben végre sikerrel jár a VAC offenzívája.
    Péterfreund szökteti Jocket, aki visszajátszik és Péterfreund a kifutó kapus mellett, Király és Stengl sulyos hibájából, a balsarokba védhetetlen gólt lő. (2:1).
    A gól után néhány percre ismét fellángol a Vasasok támadó kedve, de Himmer csak kornert tud kierőszakolni. A 25. percben nagyon veszélyes helyzet alakul ki a Vasasok kapuja előtt: Jocke beadása a Haarhoz kerül, akinek éles lövését Wimmer Péterfreund elé üti, aki a biztos helyzetben sokáig igazgatja a labdát, míg végre Wimmer tisztázza a helyzetet. Rövid ideig tartó mezőnyjáték után
    a 32. percben Singer hosszu labdáját Stengi fogni akarja, de megbotlik, Engl II. kiugrik és a félpályáról egyedül lefutva tíz méterről nyugodtan éles, lapos gólt lő. (2:2).
    A gól után is a VAC támad többet, de a lelkes munkának nincs eredménye. A mérkőzés vége felé a Majoros—Takács-szárny megkísérli a győztes gól a megszerzését, VAC védelme azonban biztosan veri vissza a piros-kékek támadását.

    Sporthirlap, 1925. szeptember 28.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.11.15, 15:58
    Hungária-út. Bíró Weisz Ferenc.

    Vasas: Wimmer — Király, Stengl - Klein, Sipos, Reiner — Majoros, Takács, Jellinek, Szentmiklóssy, Himmer.
    VAC: Fischer - Singer, Gross III., ~ Klopfer, Grünblatt, Balogh - Haar, Engl II., Peterfreund, Lébi, Jocke.

    Góllövők: Himmer (14 p., 24 p.), illetve Péterfreund (68 p.), Engl II (78 p.)

    Nemzeti Sport, 1925.09.28.