magyarfutball.hu

Vasas - Budapesti TC 4 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 15. forduló
játékvezető : Nyúl Dezső
nézőszámok:
  1. nela: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.28, 21:23
    A BTC uj balszélsője. Tapolyi Elek a Kassai SC válogatott játékosa Budapestre költözött és a BTC-be lépett.

    Sporthirlap, 1922. március 20.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.03.28, 21:21 (szerk.: 2022.03.29, 15:21)
    Vasasok — BTC 4:0 (3:0)

    Hungária-uti pálya
    Bíró: Nyul Dezső

    A meglepően nagy gólarányu győzelemre a Vasasok teljesen rászolgáltak. A piros-fehérek csapata kétségbeejtöen rossz formában van és mai játéka alapján aligha kerülheti el az első osztályból való kiesést. A dolog annál szomorubb, mert a futballsportot megalapító csapat az idén ünnepli negyedévszázados fennállását. A sulyos vereség közvetlen oka az a körülmény, hogy a BTC kipróbált védelme rövid félórára teljesen csődött mondott. Hibát-hibára halmozott, a melyeket a Vasasoknak sikerült értékesíteni. A BTC csatársora viszont képtelen a legegyszerűbb akciók keresztülvitelére. Egyetlen, az ellenfélre nézve veszélyes csatárát, Hajdut sem tudja foglalkoztatni.

    A Vasasoknak jó napjuk volt. Élénken, nagy ambícióval játszottak és ami a fő, minden sikerült nekik. A csapat játékerejéhez méltót produkált és nem von le semmit elért eredményük értékéből,, hogy két gólt tizenegyes büntetőrugásbol értek el. A csapat minden része egységesen jó volt, egyénileg egy játékos sem emelkedett ki.

    Az első félidő első félórája teljesen a Vasasoké volt. Az első gólt a 9. percben Jellinek, a másodikat a 12. percben Takács, mig a harmadikat hands miatt megítélt tizenegyesből a 35. percben Koffler rugta. A félidő további részében, a nap ellen játszó piros-fehérek voltak a támadók anélkül, hogy ellenfelük kapuját komoly veszedelembe tudták volna hozni. A második félidőben a Vasasok állandó fölényben voltak. Csatáraik nem furakodtak a lövésekkel és Palcseknek sok alkalmat adtak tudásának bebizonyítására. A sok támadás ellenére is csak a 37-ik percben, ugyancsak 11-es révén sikerült a Vasasoknak ujabb eredményt elérni. Egy be- centerezett labdát Kőszegi kézzel ütött ki. A megítélt büntetőrugást Koffler góllá értékesítette, Ezután a BTC részéről a játék eldurvult. Szabó lerugta Szentmiklóssyt, amiért a biró kiállította.

    Sporthirlap, 1922. március 20.
     
  3. avatar: erdosor
    2018.10.04, 14:28
    Hungária-ut. — Bíró: Nyúl.

    Teljesen formán kívül levő, erősen tartalékos csapattal állt ki a BTC úgy, hogy a mérkőzés egyetlen pillanatában sem tehette kétségessé a szépen kombináló és lelkesen játszó Vasas-csapat győzelmét. A BTC vezetőségének erősen kezébe kell vennie csapatát, ha nem akarja kellemetlen meglepetéseknek kitenni magát. A csatársor munkájából hiányzik a megértés, minden kombinációjuk már a megszületés pillanatában halálra van ítélve. Egy-két csatár fürge, egyéni játékkal teremt néha meleg helyzetet az ellenfél kapuja előtt, a helyzetek kihasználása azonban következetesen elmarad. A halfsor a támadástól elmarad, a védelemben lekésik. A bekkek közül Kőszegi volt a gyengébbik. Palcsek a 11-est védhette volna.
    A Vasasoknál a csatársor a csapat lelke. Észszerű, lapos passzokkal rövid idő alatt kifullasztják az ellenfelet és állandóan hálója előtt tanyáznak, sőt most már a lövésekkel sem fukarkodnak. A halfsorban csak Gottlieb üti meg a mértéket; a Zatykó—Stengl-pár egyformán jól szerel és rúg. Nyergesnek nem volt komoly dolga.
    A BTC 9 emberrel kezd, csak 5 perc múlva lesz komplett. A Vasas sorozatos támadásokat vezet és a 8. percben a hibázó Kőszegi mellett Koffler lefut, centerez, Jellinek pedig a későn kifutó Palcsek mellett a labdát a gólba lövi. A 13. percben Takács lövi Katzer centeréből a 2. gólt, majd a 35. percben hands miatt megítélt 11-esből Koffler a 3-at.
    A II. félidőben hullámzó, egyben csapkodó játék. A támadó Vasas csak a 42. percben ér el új eredményt Kőszegi hands-e miatt megítélt 11-esből, amit újra Koffler lő be.
    Jól bíráskodott Nyúl.

    Vasas: Nyerges—Zatykó, Stengl—Sztojka, Gottlieb, Tomecskó—Koffler, Takács, Jellinek, Szentmiklóssy, Katzer.
    BTC: Palcsék—Geschlecht, Kőszegi—Horváth II, Szabó, Gruber—Hajdú, Schweng, Pótz, Tichowsky, Tapoly.

    Nemzeti Sport, 1922.03.20.