magyarfutball.hu

VAC - III. Kerület 4 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 14. forduló
helyszín : ?
játékvezető : Hertzka Pál
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.28, 19:11
    A Vívó- és Atlétikai Club csapata lassanként hasznositja Schlosszer tréner munkáját. Ma már egységesen és ötletesen játszva, nagy meglepetésre 4:2 (1:0) arányban legyőzte a III. ker. TVE csapatát. A gólokon Breuer (2), Boros és Köves osztozott. A III. ker. TVE góljait Kovács L. és Palcsek lőtte.

    Budapest Hirlap, 1922. március 17.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.03.28, 19:06
    VAC—III. ker. TVE 4:2 (1:0).

    A VAC a match legnagyobb részében fölényben volt, de amikor Boros, Köves és Breuer révén már 3:0 arányban vezetett, kifáradva visszaesett, ugy hogy a III. kerületieknek 3:2-re sikerült javítani ax eredményt. A VAC az utolsó percekben rugott goallal biztosítja a győzelmét. Bíró Hertzka Pál.

    Pesti Napló, 1922. március 16.
     
  3. avatar: erdosor
    2018.10.04, 14:23
    VAC-III. kerületi TVE 4:2 (1:0). A VAC az első 45 perczben fölényben van, de csak egy goal előnyt szerez, amit azonban a második half time első felében háromra növel. A VAC azután visszaesik, amit a III. kerületiek két goal erejéig aknáznak ki, a finishelő VAC azonban újabb goallal pecsételi meg győzelmét. A VAC goal rugói: Breier (2), Boross II. és Köves.

    Az Ujsag 1922.03.16.
    Amerikai-uti pálya. —1500 néző. — Bíró: Hertzka Pál.
    A VAC jó formában levő csapata fölényes győzelmet aratott az ezidő-szerint tormán kívül levő Vívók felett, s ezzel nagyot lendített pozícióján.
    Labda biztos védelem, szürke, de agilis halfsor és jó technikájú, fürge csatársor jól egészíti ki egymást a VAC csapatban, s bár a szezon első meccsén még gyengén funkcionált az együttes, ezuttal már meglátszott a csapat játékán Schlosser tréner munkája. Egyénileg Weisz, Singer, Breuer és Botos voltak a legjobbak.
    A III. kerület közvetlen védelme ma feltétlenül a leggyengébb az első osztályban. A fedezetsorban ismét játszott Kléber, de csak a második félidőben volt jó. A csatársorban csak Kovásznay elégített ki. Nagy hibája a csatársornak, hogy a kapu előtt vége a tudományának.
    A játék első felében a VAC van frontban, s Boros révén éri el vezető gólját. A második félidő első negyedóráját nagy IlI. kerületi fölény jellemzi. A VAC a saját térfelébe szorul, ennek ellenére két lerohanásból Köves és Breuer révén, akik a III. kerületi védelem ismételt hibáit ügyesen kihasználtak, 3:0-ra javítja az eredményt. Ezután éri el a III. kerület két gólját Kovásznay és Palcsek révén, a kiegyenlítés helyett azonban a VAC éri el negyedik gólját Breuer egyéni akciója révén.

    Sporthírlap, 1922.03.16.
    A Vívó- és Atlétikai Club csapata lassanként hasznosítja Schlosszer tréner munkáját. Ma már egységesen és ötletesen játszva, nagy meglepetésre 4:2 (1:0) arányban legyőzte a III. ker. TVE csapatát. A gólokon Breuer (2), Boros és Köves osztozott. A IlI. ker. TVE góljait Kovács L. és Palcsek lőtte.

    Budapest Hírlap, 1922.03.16.
    Amerikai-ut. Bíró: Hertzka.
    A VAC fürge és összeszokott csatáraival szemben nem boldogult az óbudaiak védelme. Boross szerette meg az első gólt majd Köves és Breuer rúgták gólt, amire a III. ker. Kovásznay és Palcsek góljával felelt. Az utolsó gólt Breuer lőtte.

    Nemzeti Sport, 1922.03.18.