magyarfutball.hu

III. Kerület - VAC 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 8. forduló
játékvezető : Szeiff Aladár
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.15, 21:32
    Szeiff Aladár, a mérkőzés bírája:
    — A két csapat szép, változatos, erős iramu mérkőzést játszott. Erélyes föllépésemet a heves tempó és a játékosoknak minden áron való eredményre törése tette szükségessé. Grünblatt-ot és Keck-et azért állítottam ki, mert szándékosan belementek egymásba. Schwitzert előzetes többszöri figyelmeztetés után szintén szándékos belemenés miatt küldtem ki a pályáról.

    Sporthirlap, 1924. november 11.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.06.15, 20:01
    VAC—III ker. TVE 0:0

    Határ-utcai pálya 3000 néző — Bíró: Szeiff A.
    Nagy III ker. fölény után a második félidőben a VAC három tartalékkal is egyenlő ellenfél lett
    VAC; Fischer -Grosz III, Singer— KJopfer, Grünblatt, Hermann— Haár, Löwy, Boros, Ivanovszky, Jocke. —
    III. ker. TYE: Neuhaus— Harrer, Mayherr— Werner, Schwitzer, Keck— Mengl, Kenyeres, Skvarek, Szabó, Dröszler.

    A VAC kezd
    fől is nyomul, de Mayherr pompás felszabadító rugása frontba viszi a III. kerületi csatársort. Az első lövést Skvarek ideális passzából Szabó adja le, de a labda Fischer zsákmánya lesz. Majd kétszer egymásután Mengl lefutása és jó beadása teremt meleg helyzetet a VAC kapu előtt, de Singer mindkét esetben idejében közbelép. A VAC-ot Haár viszi ismételten frontba, de a belsők nem követik és a kapu elé gurított beadását Neuhaus fogja. Boros kapu fölé jutott szabadrugása után Dröszler lefut, a rátámadó Grosz III. lábáról kapura lövi a labdát, melyet Fischer csak korner árán tud menteni (10. perc). Ujabb támadás Haár részéről, beadása, ismét Neuhaus zsákmánya lesz. A III. kerület nem enged az iramból, egyre erősebben támad. A tétovázó Skvareket Singer kétszer egymásután szereli lövés előtt. Borosnak egy kornerből kapu fölé küldött lövése után ismét a III. ker. jön frontba, de a Szabó passzával megszökött Dreszler szép beadását a belsők elrontják. (15. p.)
    Haár viszi ismét tűzbe a VAC-ot, de beadása Ivanovszkyt ofszájdon találja. A következő percben Mengl fut le, elhuz Singer mellett, jól beadott labdáját Skvarek centerbe lövi. Haár lefutása a kapu mellé való lövéssel végződik, majd egy átadását a centerbe futott Jocke elöl Mayherr elhalássza.
    A 25. percben Skvatek passzával Dröszler lefut, beadását Kenyeres Skvarekhez tolja, aki tiszta helyzetből a 16 osról a kapu fölé lő. Egy perccel utóbb Mengl a kifutó Fischer által üresen hagyott kapu fölé emeli a labdát. A VAC fölszabadulva a szorongatott helyzetből, ismét Haár által jut támadáshoz, de Haár éles lövése a kapu fölé kerül. A III. kerületiek a 34. percben jutnak ismét kedvező gólhelyzethez, Kenyeres azonban néhány lépésről a kapu fölé lövő a labdát. A VAC balszárnyának kárbaveszett támadása után a 37. percben Dröszler beadásából Skvarek lövőhelyzetbe kerül, de labdáját Fischer szépen védi. A 40. percben Singer szabadrugását Harrer belerugja az előretörő Borosba, akiről élesen Neuhaus kezébe pattan a labda. Az utolsó 5 percben a VAC van inkább frontban.
    A második félidő
    néhány erélytelen VAC támadással kezdődik. Majd látva, hogy a III. kerület is, de előbb Keck, majd Schwitzer faultján megakad a támadásuk. Dröszler vezet most rohamot, Grosz III. hibáz, a gólhelyzetet Dröszler az őt föltártani akaró Grosz III. foultolásával rontja el. A III. kerületi támadások kezdenek határozatlanok lenni. Skvarek hosszu lövését Fischer könynyen védi, majd Kenyeres szabadrugását fogja. A VAC erősíti a tempót, támadásai mind erőteljesebbek. A 15. percben Löwy jut jó lövőhelyzetbe, de közelről gyengén lőtt labdáját Mayherr kihalássza a kapuvonalról. Utána korner, amelyet Neuhaus szépen fog. A 18. percben történik Grünblatt és Keck összefutása, amely mindkettőjük kiállítására vezet. A VAC Jocket vonja hátra balhalfnak és Hermann megy centerhalfnak, Keck helyére Szabó megy balhalfnak. A VAC ostroma erősödik, Boros éles lövését védi Neuhaus, majd ugyancsak Boros eltaktikáz egy Schwitzer faultja miatt megítélt szabadrugást. Dröszler egy-két lefutása és Skvarek néhány kitörése szakítja meg nagy ritkán a VAC támadásait
    . A 31. percben következik be a fentebb említett vitás gólhelyzet. Néhány perccel utóbb Boros—Haár összjátékából az utóbbi beadja a labdát, melyet Ivanovszky élesen Neuhaus kezébe fejel. A 37. percben a védelemből előretörő Schwitzer beleugrik Hermannba, mire a bíró kiállítja. A VAC most visszaesik, az utolsó percekben a III. kerület van frontban. A 44. percben Mayherr hosszu szabadrugást küld a gólra, Kenyeres jó helyzetből hibáz és Fischernek ideje van közbelépni. Közben Fischer összefut a III. kerületi csatárokkal és pár pillanatig harcképtelen.

    Sporthirlap, 1924. november 10.
     
  3. avatar: erdosor
    2019.05.29, 12:05
    III. ker. TVE-VAC 0:0
    Határ-utca. Biró: Szeiff.
    III. ker. TVE: Neuhaus- Harrer, Mayherr — Weruer, Schwitzer, Kheck—Mengl, Kenyeres, Skvarek, Szabó, Dröszler.
    VAC: Fischer—Gross III. Singer — Grünblatt, Hermann, Klopfer- Haar, Lőwy, Boros, Ivanovszky, Jocke.

    Kiállítva: Kheck és Grünblatt (63 p.)
    Nemzeti Sport, 1924.11.10.