magyarfutball.hu

VAC - III. Kerület 0 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 19. forduló
játékvezető : Klug Frigyes
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.000
  2. nela: 4.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.08.14, 22:41
    A durvaságokban bővelkedő mérkőzésen a III. kerületiek halfsora volt a helyzet ura

    III ker. TVE—VAC 3:0 (1:0)
    Lóverseny-téri pálya. — 1000 néző. — Biró: Klug Frigyes.

    III. ker. TVE: Neuhausz— Szabó, Mayherr- Werner, Kovásznay, Keck— Göttler, Horváth, Skvarek, Kenyeres, Droszler. — VAC: Fischer— Grosz II, Grosz III— alogh, Weisz, Havas— Haar, Engl II, Boros, Ivanovszky, Lébi.

    Kisszámú, de fanatikus és elfogult néző gyűlt egybe a VAC-nak és a HL két TVE-nek utolsó bajnoki mérkőzésén, amelynek sorsától a negyedik hely sorsa függött. Sajnos,
    a mérkőzés nem nyújtotta azt a sportot, amit a bajnoki tabellán elöl álló csapatok küzdelmétől vártunk.
    A mérkőzés legnagyobb részében az egységes csatársorral és kitűnő halfsorral rendelkező III. ker. TVE-t láttuk frontban.
    Az első félidőben szél és nap ellen játszó VAC még jól tartotta magát és mindenki azt várta, hogy széllel hátban egyenrangu ellenfele lesz a Vívóknak. A második félidő első 20 percében tényleg frissebben mozogtak és ha Léby berugja a tizenegyest, talán meg is tudják tartani a döntetlen eredményt. Így azonban teljesen visszaestek és a III. ker. döntő fölénybe kerülve, biztosan nyerte meg a mérkőzést.
    A VAC kezd
    az erős nappal és széllel szemben, de Boros labdáját Lébi kiengedi és a III. ker. lép fel támadólag. A 7. percben a lefutó Dröszlert Grosz II csúnyán elfaultolja, a megítélt szabadrugás azonban Kenyeres offszájdja miatt kárbavész.
    A 25. percben Havas a félvonalhoz közel faultolja Göttlert és a bíró szabadrugást ítél a VAC ellen.
    Horváth hosszú szabadrugása látszóan a kapu mellé kerül, amikor a labda a széltől irányt változtat, Fischer elkésve utána nyul, a felső kapufára üti, ahonnan a szél és az utána vetődő Fischer segítségével a hálóba esik. (1:0).
    Szünet után
    A III.ker, Dröszler és Skvarek révén veszélyeztet, majd néhány percig hullámzó játék folyik. Közben egy összeütközésnél Mayherrnek elered az orra vére. A III. ker.-beliek szép akcióját Horváth gyenge lövése fejezi be, amelyet Fischer véd.
    A 13. percben Grosz III. fautolja Göttlert, de 17 méteres szabadrugást Grosz II menti, a Grosz II faultjáért megítélt szabadrugást pedig Fischer fogja el. A 30. percben Skvarek labdájára Fischer kiugrik, de elhibázza, a kapu üresen áll, nagy kavarodás támad, de nem tudják a labdát a hálóba rugni. A felszabadulás után a 22. percben Engl kiugrik Szabó mellett, aki hátulról elvágja és visszafogja. A bíró tizenegyest ítél, amelyet Lébi gyengén helyez és a labda a kapufáról és Neuhausz lábáról Grosz elé kerül, aki magasan a kapu fölé lövi.
    A 33. percben Haár passzával Engl tisztán kiugrik, átadja Lébinek, akinek lövése kornert eredményez. Lébi sarokrugását Neuhausz lehúzza, elesik, Engl rátámad, a bíró lefujja az esetet, közben azonban Kenyeres megrugja Ivanovszkyt, amiért kiállítják.
    Egy perc mulva hasonló eset történik, Dröszler faultolja a labda után ugró Grosz Il-t, a biró szabadrugást ítél, de ugyanakkor a másik oldalon Havas belerug Göttlerbe, akit egy percre ki- visznek a pályáról, viszont Havast a biró kiállítja.
    A 37. percben csaknem a kornervonalon faultolják Skvareket, a bíró szabadrugást ítél, nagy veszekedés, sőt majdnem verekedés támad, végre lecsillapodnak a játékosok és
    Skvarek szabadrugása Göttlerhez kerül, ő Horváth elé paszszolja, aki a kapuba emeli (2 : 0),
    Weisz elhagyja a pályát, a III. ker. erősen támad és
    a 42. percben Dreszler Skvarekhez passzol, akit Grosz II a büntető területen belül erősen faultol, a bíró tizenegyest ítél, amelyből Skvarek a harmadik gólt lövi.
    Az utolsó előtti percben Keck szép szabadrugását Dröszler a hibásan kiugró Fischer mellett a kapufára.

    Sporthirlap, 1925. június 9.