magyarfutball.hu

VAC - III. Kerület 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1923/1924, 14. forduló
játékvezető : Müller Gyula
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.000
  2. nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.05.23, 22:33
    VAC—III. ker. TVE 1:1 (1:0)

    Botrányos jelenetekkel tarkított, nívótlan játék, reális eredmény.
    VAC : Fischer — Grosz II, Grosz III. — Grünblatt, Weisz, Hermann— Engl I, Breuer, Boros, Lébi, Jocke.
    III. ker. TVE : Neuhaus — Mayherr, Szabó — Steinfeld, Kléber, Kovásznay — Hegyi, Kenyeri, Horváth, Skvarek, Schwitzer.
    — Lóversenytéri pálya. — 1000 néző. — Biró: Müller Gyula. —

    Az I. félidő

    első percében Lébi jó helyzetből kapu mellé lő. Hamarosan kitűnik, hogy a III. kerületieknek gyenge napjuk van, különösen a halfsoruk funkcionál rosszul. A VAC fürge csatárai egyre-másra faképnél hagyta őket. Már a mérkőzés elején megkezdődnek a faultolások és az iram a durvaság terén a félidő végéig csak fokozódik. Az első negyedórában Kovásznay vezet a durvaság terén, a VAC azonban hamarosan ledolgozza ezt a III. kerületi előnyt.
    A VAC eleinte Englre alapítja a támadásokat Neki van a legkönnyebb helyzete, mert rendszerint szabadon hagyják. Ő azonban sorra elrontja a helyzeteket. A III. kerület csatársora lassusága miatt ritkán jut szóhoz, és ha jól is nyomul támadásai nem jelentenek veszedelmet a VAC kapujára,
    Horváthot szöktetik, de Grosz III. elfejeli előle a labdát. Weisz, majd Kovásznay faultol. Az Engl - Kovásznay párharcból előbbi kerül ki győztesen. Lébi vigyázatlanul talpal labdára s véletlenül Mayherr fejét éri. Egy perc múlva Mayherr lerója tartozását.
    A VAC többször felnyomul a III. ker. kapuja ellen és Neuhausnak „hazaadott” labdákat kell fognia. A III. ker. támadásai a feltűnően sokat bukdácsoló Horváthon akadnak meg. A 16-ik percben a VAC ellen szabadrugás. Kenyeres a hátvédek közül kiugrik, a bíró tévesen lefujja offszeid címén. Egy perc mulva Horváth 25 méteres szép lövését fúgja Fischer. A 20. percben Breuer lesántul, és kiáll. Több kitűnő gólhelyzetet dolgoznak ki a VAC csatárai, Boros és Engl azonban egész közelről mellé lőnek.
    A 23-ik p.-ben Grosz III. összefut Kenyeressel, egy pillanatig még áll a lábán, azután elvágódik. Kiderül, hogy sípcsonttörést szenvedett. Természetesen azonnal kiviszik a pályáról Meg kell állapítanunk, hogy ebben az esetben szándékosságról szó sem lehetett.
    Nemsokára sántikálva beáll Breuer, de a mérkőzés végéig csak statisztál a jobbszélen. Gólhelyzetek elég gyakran adódnak mindkét kapu előtt. Ahány gólhelyzet, annyi nagy hiba. A faultok félpercenként követik egymást. A hangulat ugy a pályán, mint a nézőtéren egyaránt forró. A nézők között való összecsapások több ízben rendőri beavatkozást tesznek szükségessé. A VAC eközben csapatában több változtatást tesz. Breuer helyére Engl megy, Grosz III-at Lébi helyettesíti.
    A 36-ik percben Szabó a 16-oson hendset vét. Lébi szabadrugása anélkül ér hálót, hogy Neuhaus kísérletet tenne a védésére.
    A faultolások egyre sűrűbben követik egymást. A 43 ik percben Weisz összecsap Schwitzerel. A veszélytelen faultot a bíró lefujja. Schwitzer előbb még visszaadja a kölcsönt, hátulról Weisz felé rug, mire a bíró mind a két játékost kiállítja. A bírói szigorusság azonban nem csillapítja a játéktéren dühöngő ellentéteket. Az utolsó akciója a félidőnek Grosz II. faultja. Erre már az ügyeletes rendőrfelügyelő is elérkezettnek látja az időt a beavatkozásra. A bíró azonban még mielőtt rendőri beavatkozásra kerülne a sor, a félidő végét jelzi.

    Szünet után

    a II. félidő első perceiben ugy látszik mintha a játékosok kedélye lecsillapodott volna. Ez azonban csak pillanatnyi látszat, mert nemsokára büntetlenül tovább folyt az első félidő embertipró tempója. Ez a félidő teljesen a III. kerületé. A VAC nyolc emberrel elszántan védekezik és olykor-olykor támadásokkal is próbálkozik, de támadó akciói rendre megakadnak offszeid álláson. A III. kerületiek ugyanis egy bekkel játszanak, minthogy Mayherr előrement Schwitzer helyére.
    A kiegyenlítő gól a 20-ik percben esik. Hegyi beadását a VAC hátvédjei elhibázzák, Mayherr rászalad s három méterről belövi.
    Ezután a VAC már csak az eredmény megtartására törekszik. A III. kerületnek fölényére jellemző, hogy Neuhausz állandóan 20—30 méterrel a kapu előtt tartózkodik, Fischernek ellenben bőven akadt dolga. A III. kerület csatárai számos számos nagyon veszélyes lövést küldenek a kapura. A II. félidő általános megkönnyebbülésre, minden szerencsétlenség nélkül ért véget.

    Sporthirlap, 1923. július-december 10.