magyarfutball.hu

VAC - Törekvés SE 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 13. forduló
helyszín : ?
játékvezető : Renner Ferenc
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.27, 22:25 (szerk.: 2022.03.28, 16:01)
    VAC — Törekvés 1:1 (0:0)

    Amerikai-uti pálya, 2500 néző
    Bíró: Renner Ferenc

    A mindenáron való győzni akarás lelkes és önfeláldozó játékra sarkalta a VAC csapatát. A Törekvés ellenben nem küzdött azzal a hévvel, ami a két pont megszerzéséhez elkerülhetetlenül szükséges.
    A VAC csapatán különben is határozott formajavulást vettünk észre, bár Weisz centerhalfot még mindig nélkülözte. A Törekvés viszont ma nem mutatta az UTE ellen látott jó játékát. Némileg mentségére szolgál, hogy centercsatára, Pruha az első félidőben megsérült s a második félidőben a jobbszélsó helyén csak statisztált.

    Szél és nap ellen kezdi a VAC a játékot és mintegy tiz percig heves ostrom alá fogja a Törekvés kapuját. Ezután a Törekvés jön frontba és Hirzer lövése kevéssel a kapu mellé került. A VAC gyors egymásután három kornert ér el eredmény nélkül. A félidő közepén Pruha megsérült és néhány percre kiáll. A tiz emberrel játszó Törekvéssel szemben a VAC fölénybe jut, majd az ismét teljessé vált Törekvés két kornert ért el.

    A második félidő VAC támadással kezdődik és a 7. percben kornert ér el. A Köves által jól irányított labdát Klopfer könnyen a kapuba fejelte. A gól felvillanyozta a VAC csapatát és
    Breuer jó helyzetből hajszálnyira mellé lövi a labdát Ezután a Törekvés küzd a kiegyenlítő gólért, de ez csak a 30. percben sikerül, amikor Weisz beadásából Kautzky gyönyörű fejese utat talál a kapuba.

    A Törekvés ezután is ura a helyzetnek. Csatársora sok lövést küld a VAC kapura, de Czeizler sikerrel ment. A győztes gólért heves, helyenként tulerós küzdelem folyik, a biró azonban erős kézzel megfékezi a kitörni készülő indulatokat.

    A mérkőzés végén a biróöltözó előtt két fanatikus VAC tag botrányt inscenált, aminek még az MLSz-ben folytatása lesz.

    Sporthirlap, 1922. március 13.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.10.02, 14:48
    Amerikai-ut. Bíró: Renner.

    Nagy balszerencse üldözte a Törekvés csapatát. Pruha centert az első percekben lerúgták, hosszabb ideig távol volt s visszatérve, végig csak statisztálni volt kénytelen. Csonka csatársorával is meglepő szép játékot produkált a csapat, finom kombinációkban gazdag támadásokat vezetett, mindvégig hatalmas iramot diktálva s a gólratörésben is már haladást mutat. A Weisz—Hirzer balszárny a csapat főerőssége, de a második félidőben a Kautzky—Wetzer pár eredményesebbnek mutatkozott. A halfsor, valamint a hátvédek a támadó helyzetek előkészítésében kitűnő munkát végeznek, de a védekezésben még nem érték el az együttes nívóját. Dürrnek nem volt komoly védeni valója.
    A VAC-nak a csatársora a gyengébb része, megértés időközönként csupán Breuer és Boros között mutatkozik, a többi hosszú labdákkal dolgozik s 30—40 méteres lövésekkel kíván gólt elérni. Móra, Hermann és Singer emberfeletti munkát végeztek, fölösleges durvaságaikkal azonban sokat rontanak s minduntalan kényszerítik a bitót a játék félbeszakítására.
    Szél és nap ellen kezd a VAC, de nyomban a Törekvés jut frontba s Hirzer lövése hajszálnyira süvít el a kapu mellett. Pruha megsérülve elhagyja a pályát s a 10 emberrel játszó Törekvés ellen a VAC is többször lejut ellenfele kapujához. Mindinkább kidomborodik a Törekvés fölénye, de megfelelő gólhelyzet nem kínálkozik.
    A második félidőben a Törekvés előnyösen összeállítást változtat, a sérült Pruha megy jobb szélre, Wetzer összekötőbe s Csermely jobb halfnak. Az 5. percben a jobbszárny előretörése után Kautzky kapufát lő. Nyomban utána VAC-korner, melyből Klopfer a vezető gólt fejeli.
    Törekvés lendülettel újítja támadásait, de a siker csak a félidő közepén jelentkezik, amikor Kautzky bravúros fejessel kiegyenlít. A VAC elvétve támad, de egyízben veszélyes s Breuer hatalmas lövése a kapufáról pattan vissza. Közvetlenül a befejezés előtt Weisz fut le, de ideális átadását Hirzer öt lépésről mellé lövi.
    Renner bíró kifogástalanul bíráskodott s egyáltalában nem érdemelte meg a VAC közönségének szidalmait.

    Törekvés: Dürr—Vass, Horváth—Wetzer, Hajós, Siegl—Csermely, Kautzky, Pruha, Hirzer, Weisz.
    VAC: Zeisler—Grosz, Singer—Móra, Herrmann, Weisz II.—Engl, Breuer II., Boros II., Köves, Klopfer.


    Nemzeti Sport, 1922.03.13.
     
  3. avatar: erdosor
    2018.10.02, 14:35
    A Törekvés—VAC-meccs bírája az eredeti kiküldéstől eltérően nem Horváth János, hanem Renner Ferenc lesz.

    Nemzeti Sport, 1922.03.11.