magyarfutball.hu

Kispesti AC - Budapesti TC 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 7. forduló
játékvezető : Bíró Sándor
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.500
  2. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.24, 21:44 (szerk.: 2022.03.25, 12:21)
    KAC - BTC 1:0 (0:0)

    Sárkány-utca, 1500 néző
    Bíró: Biró Sándor

    Színtelen, nivótlan mérkőzés, ame­lyet a lelkesebben játszó csapat nyert meg. A BTC mentségére szolgál, hogy a mérkőzés nagy részét tiz emberrel játszotta, mert Rauchmahl inrándulást szenvedett és e miatt kiállt.

    A BTC négy csatárral képtelen volt eredményt elérni a jól dolgozó KAC védelem ellen. Az első félidőben a KAC az oldalhálón keresztül belőtt labdával gólt reklamált, de a biró a határbirák meghallgatása után azt nem ítélte meg. Ebben a félidőben jobbára a KAC volt fölényben.

    A második félidő 7. percében a Norik—Eisenhofler balszárny összjátékából Norik szép fejeséből megsze­rezte a KAC győztes gólját. A BTC rendszertelenül és lélek nélkül játszó csatársora nem tudta fölényét kihasz­nálni. A KAC-ban Varga, Saguly, a Jeny helyén játszó Norik voltak a leg- jobbak a BTC-ben Palcsek kapus, Horváth és Pócz játéka tűnt ki.

    Sporthirlap, 1921. október 31.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.09.24, 11:07 (szerk.: 2018.09.24, 19:50)
    Sárkány-u. Bíró: Bíró Sándor.

    Az I. félidőben a KAC széllel játszva, kihasználta ezt az előnyt s teljesen védekezésre szorítja ellenfelét. A BTC szélsők által vezetett támadásokat sorra szerelik. Eredményt azonban nem érnek el, mert a csatárok a gólhelyzeteket sorra elrontják. A 30. percben Csontos kifut a jobb szárnyra, lövése a kapu előtt megy el, Norik ráfut, eléri és a bal sarokba rúgja. Elhangzik a bíró sípjele, mindenki gólt vár. A BTC játékosok protestálása azonban megszakítja a játékot. Azt állítják, hogy a labda oldalról, a háló alatt jutott a kapuba. Hosszas tárgyalás és a határbírók meghallgatása után a bíró kapurugást ítél.
    A II. félidőben a KAC erős, rámenős játékkal egyenlíti ki a szél ellenállását. Változatos játék után mindinkább a KAC kerül felül. Az 5. percben Eisenhoffer kézbe lő. Egy perccel később Kikinger lő kapura, s lövését Norik fejjel védhetetlenül a jobb sarokban helyezi el. További 5 percig a KAC az egyik támadást a másik után vezeti. A további támadások már váltakozva folynak, mindkét fél részéről sikertelen befejezéssel. BTC szabadrúgással végződik a mérkőzés.
    Bíró S. az egy vitás ítélkezéstől eltekintve, nagy körültekintéssel vezette a mindvégig fair mérkőzést.

    KAC: Varga—Saguly, Mészáros—Raix, Stallmach, Mihalek—Boldog, Kikinger, Csontos, Eisenhoffer, Norik.
    BTC: Palosek—Orbán, Kőszegi—Szabó, Rauchmaul, Horváth Gyula II.—Hajdú, Schweng, Pócz, Tichovszky, Szántó.

    Nemzeti Sport, 1921.10.31.