magyarfutball.hu

III. Kerület - VAC 2 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 6. forduló
játékvezető : Spanring István
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 3.000
  2. nela: 3.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.23, 21:10
    III. ker.—VAC Határ-utca 3 Spanring


    Sporthirlap, 1921. október 13.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.03.23, 21:07 (szerk.: 2022.03.24, 17:18)
    III. ker. TVE - VAC 2:0 (2:0)

    Határ-utcai pálya, 3000 néző.

    Rendkívül érdekes és nivós küzde­lem keretében vivta meg a két csapat mai bajnoki mérkőzését, amelyet va­lóban a nagyobb szerencse döntött el. A III. kerület nem a legkedvezőbb auspiciumok között indult a küzde­lembe. Oláh és Szabó a csapat erős­ségei, akik Prágába készülnek, hatá­rozott ígéretük, ellenére cserben hagy­ták csapatukat, s mivel a tartalékok délelőtt már résztvettek a II. csapat mérkőzésén, valósággal katasztrofális helyzetbe került volna az ujlaki csa­pat,- ha a betegállományban levő Steinitz és Göttler önfeláldozóan nem állottak volna rendelkezésre. Az Oláh és Szabó távolmaradása okozta ked­vetlenség azonban csak a játék elején volt észrevehető a III. kerületiek játé­kosai, később lábrakapva nagy tűzzel és lelkesedéssel feküdtek bele a já­tékba, s teljesen pótolni tudták a hűtlen krekkeket. A Vivók kapuját Neuhaus jól védte; bravuros védé­sekre nem nyílott ugyan alkalma, de stílusa feltétlenül dicséretet érdemel. Nagyszerű hátvédpárt alkotott Steinitz és Harrer; Különösen rugó techniká­jukkal arattak tetszést. A Mayherr— Klebek—Keck összeállításu halfsorban csak Mayherr nem játszotta ki rendes formáját, a többiek megfeleltek. A csatársort, főleg a szélsőket a gyor­saság jellemezte; kombinációra, összjátékra kevesebb sulyt helyeztek. Ki­emelkedőt nem nyujtott egyik csatár sem, csupán Hegyi mutatott a csapat nívójánál gyengébbet.
    A VAC csapatát ezuttal határozott balszerencse üldözte. A mérkőzés nagy részében fölényben játszott, technikai­lag is felette állott ellenfelének, s mégis elvesztette a mérkőzést, mert egyrészt balszerencse üldözte, más­részt a befejező akcióknál hiányzott a csatárokból a kellő határozottság. Winterstein a kapott gólokért nem okolható. Singer kiválóan, s Weisz I. is megfelelően játszott. A halfsorban Breuer volt a legjobb. A csatár­sorban Boros a jobbszélen kitünően játszott, mihelyt azonban összekötőbe ment, használhatatlannak mutatkozott. Grosz nem üti meg az első klasszist. A Jocke—Klopfer balszárny ma gyen­gébb volt, s Engel sem volt veszélyes a kapu előtt.

    A III. kerület első gólját az első félidő 29. perecben Hegyi szabadrugásából Horváth fejelte. A 41. perc­ben Göttler szerezte meg a második gólt. A második félidő 12. percében Grosz lefoultolásáért megítélt tizen­egyest Engel a kapu mellé lőtte.

    Sporthirlap, 1921. október 17.
     
  3. avatar: erdosor
    2018.09.21, 14:42 (szerk.: 2018.09.22, 09:59)
    Határ-utca. — Bíró: Spanning.

    Tíz emberrel kezd a III. kerület s míg Steinitz beáll s a csapat lendületbe jön, már két kornert kénytelen elhárítani. VAC erősen dolgozik. Jocke kapufát lő, Grosz pedig a kapus kezébe küldi a labdát. A félidő közepén a VAC több foulja frontba segíti III. kerületet. A 30. percben Singer hibáz s feltartja a labdára futó Schwarzot. A megítélt szabadrúgásból a Hegyi által lőtt labdát Horváth fejjel közvetlenül a felsőléc alatt a kapuba küldi. Ismételt VAC támadásnál Neuhaus egy lépésről véd. Három perccel szünet előtt a Kléber által szöktetett Telkes centerét úgy Horváth, mint a VAC-védelem kihagyja. Götler is tétovázik, de Winterstein sem mozdul ki a kapuból, mire Götler ráfut a hatos vonalon guruló labdára és belövi.
    Szünet után nagy iramot diktál a VAC. A 6. percben a kiugró Groszt Kléber már csak kézzel bírja elnyomni a labdáról. A megítélt tizenegyest azonban Engl mellé lövi. Hegyi és Engl incidense majdnem mindkettőjük kiállítására vezet. A félidő közepén Boros ismételten ront biztos helyzeteket. Váltakozó akciók után a 35. percben a III. ker. jut kornerhez. Engl és Horváth egy-egy elhibázott lövése fejezi be a meccset.

    III. ker. TVE: Neuhaus—Steinitz, Harrer—Mayherr, Kléber, Kheck—Telkes, Horváth, Götler, Hegyi, Schwarz.
    VAC: Winterstein—Singer, Weisz—Breuer, Weisz Gyula, Hermann—Boros, Engl, Grosz D., Jocke, Klopfer.

    Nemzeti Sport, 1921.10.17.