magyarfutball.hu

Kispesti AC - VAC 2 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1921/1922, 4. forduló
játékvezető : Hertzka Pál
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 2.000
  2. nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.22, 18:55 (szerk.: 2022.03.23, 10:50)
    KAC - VAC 2:2 (2:1)

    Sárkány­ utcai pálya, 2000 néző
    Bíró Técsői Pál

    Meglepő küzdőképesség­ről tett tanuságot a VAC. Eleinte bi­zonytalanul dolgozott a halfsora s ezért gyors egymásutánban két gólt kapott. (A 20. p.-ben Jeny kornerből, a 28. p.-ben Eisenhoffer lőtt gólt.) Az ifjusági csapatból előrukkolt Winterstein, a VAC uj kapuvédóje. A csapatot azonban nem törte le a bal­sorsa, ellenkezően tovább is fairen és nyugodtan játszva fokozta az iramot, ami végül is a helyzet urává tette. A folytonos, a szakadatlanul megujuló VAC-támadásnak lett aztán megérde­melt eredménye a kiegyenlítés Boros, majd Breuer gólja révén.

    A KAC nem tudta Jeszmást és Budait kielégítő tartalékokkal pótolni. A csatársora emiatt nem volt egysé­ges, a Jeny—Eisenhoffer és a Cson­tos—Norik párok jól, de egymástól kissé elszigetelve működtek. A KAC csatársora igy is veszélyes volt az I. félidőben. A II. félidőben azonban nagyon keveset volt a frontban, mert Eisenhoffer a KAC-kapu veszedelmét látva, a védelembe húzódott. Szorgal­masan végezte el feladatát a fedezetsor, amelyben Stalmach volt a legjobb. Varga bravurosan védett A VAC hihetetlen lelkesedéssel játszott. Az ifjusági Winterstein kapus bevált. A hátvédek derekasan kitettek magukért, mig a fedezetsor csak a II. félidőben nyujtott elfogadhatót. A csatársor, amelyből a beteg Jocke hiányzott, fényes összjátékot csinált s ezuttal a kapu előtt is eredményes volt.

    A gólok ebben a sorrendben es­tek : 20. p. Jeny, 28. p. Eisenhoffer, 44. p. Boros, II. félidő 49. p. Breuer.

    Sporthirlap, 1921. szeptember 26.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.09.20, 13:50 (szerk.: 2018.09.20, 20:03)
    Kispest. Biró: Técsői.

    A VAC kezd széllel a hátban. Változatos játék, de míg a VAC csatársora lanyhán játszik, a KAC jobban ki tudja aknázni a helyzetet és Jeny révén az Eisenhoffertől átkerült kornerből megszerzi a vezetést (19. p). A további KAC-támadások Móra hibájából nyernek befejezést, aki egy előreadott szöktetést a magát elvető kapushoz rúg térddel, mire Eisenhoffer a labdát a kapuvonalról beviszi. A VAC most felnyomul s miután Varga több támadást sikerrel paríroz, Boross II a védelem habozása közben szép helyezett gólt ér el az utolsó percben.
    A II. félidőben a VAC döntő fölénybe kerül, Varga azonban mindent ment, míg, a kispestiek ritka, de veszélyes támadásait nem kíséri szerencse s Winterstein, is kitesz magáért. A VAC nyomasztó fölényének a 42. percben Boross II ad kifejezést azzal, hogy a kifutó Varga mellett a gólba viszi a labdát. A további támadások eredménytelenek maradnak.

    KAC: Varga—Mihalek, Mészáros—Raix, Stallmach, Sándor—Nórik, Csontos, Dudás, Eisenhoffer, Jeny.
    VAC: Winterstein—Singer, Weisz I—Móra, Weisz II, Grosz—Engel, Breuer, Boross II, Kövess, Nagy.

    Nemzeti Sport 1921.09.26